Dr Plus - Diatrofi

Επιστ. Συνεργάτες Ν.Ηράκλειο Ψυχολόγοι

Αγγελική Μενεδιάτου

Γράφτηκε απο Administrator

Η  Αγγελική Μενεδιάτου είναι ψυχολόγος, απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Παν/μίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και κάτοχος πτυχίου Master (M. A.) στην Κλινική Ψυχολογία (University of Indianapolis, Athens – USA).

Ζει και εργάζεται μόνιμα στην Αθήνα.

Λειτουργεί ιδιωτικό γραφείο παροχής ψυχολογικών υπηρεσιών από το 2004 (αξιολόγηση – διάγνωση, συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη εφήβων και ενηλίκων, συμβουλευτική γονέων, ζεύγους και οικογένειας, ψυχολογικές παρεμβάσεις στην ψυχοπαθολογία εφήβων και ενηλίκων, προαγωγή ψυχικής υγείας και πρόληψη ψυχικών διαταραχών, ψυχοεκπαίδευση για ψυχικές διαταραχές, υποστήριξη σε περιπτώσεις πένθους και χρόνιων ασθενειών, υποστήριξη προσωπικής ανάπτυξης και αυτογνωσίας, επεξεργασία καταστάσεων στρες και σημαντικών αλλαγών στη ζωή, ψυχολογικές πρώτες βοήθειες  και παρέμβαση στην κρίση, αξιολόγηση και συμβουλευτική επαγγελματικού προσανατολισμού σε έφηβους και ενήλικες, εκπαίδευση σε δεξιότητες επικοινωνίας, εκμάθηση τεχνικών χαλάρωσης).

Η δραστηριότητα της επίσης περιλαμβάνει σεμιναριακή διδασκαλία φοιτητών ψυχολογίας και άλλων κοινωνικών επιστημών στα πλαίσια ιδιωτικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων καθώς και συντονισμό – παράδοση σεμιναρίων για το ευρύ κοινό (π.χ. τεχνικές μελέτης, τεχνικές διαχείρισης του άγχους, θέματα ανατροφής παιδιών, μαθησιακές δυσκολίες, θέματα σχέσεων, ενημέρωση για ψυχολογικές διαταραχές όπως κατάθλιψη, ψυχώσεις και κρίσεις πανικού). Αρθρογραφεί επίσης τακτικά σε πληθώρα ιστοσελίδων.

Είναι ιδρυτικό μέλος και επιστημονική υπεύθυνη της Ελληνικής Εταιρείας Διαταραχών Διάθεσης, “Μαζί”, ενός συλλόγου μη-κερδοσκοπικής λειτουργίας με βασικό στόχο την στήριξη, την ενδυνάμωση και την ενημέρωση των ατόμων που πάσχουν από διαταραχή διάθεσης (καταθλιπτική διαταραχή, διπολική διαταραχή) καθώς και των οικογενειών και φίλων των ατόμων αυτών.

Ήταν συντονίστρια έργου στο Πρόγραμμα “Πολίτες ενάντια στην κατάθλιψη”(Αυτοβοήθεια, Δικτύωση και Θεραπευτική Υποστήριξη στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης σε αστικές και νησιωτικές περιοχές). Φορείς υλοποίησης: ΕΠΑΨΥ,  “ΜΑΖΙ” και Salten Psychiatric Centre του Bodo της Νορβηγίας.

Έχει κάνει την επιμέλεια της μετάφρασης και της προσαρμογής στα ελληνικά του διαδικτυακού εργαλείου καθοδηγούμενης αυτοδιαχείρισης της κατάθλιψης iFightDepression της EAAD (European Alliance Against Depression).

Έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση Master Practitioner on Eating Disorders & Obesity (Δίπλωμα Εξειδίκευσης στις Διατροφικές Διαταραχές και την Παχυσαρκία) του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών ΚΕΑΔΔ, η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας NCFED.

Είναι πιστοποιημένη στην διεξαγωγή προγραμμάτων επαγγελματικού προσανατολισμού με χρήση των τεστ 16PF®, CAB® & OVIS® του Αμερικανικού Ινστιτούτου για την Ανάλυση της Προσωπικότητας και των Ικανοτήτων. Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Σχολών Γονέων: έχει εκπαιδευτεί στον συντονισμό Σχολών Γονέων (συμβουλευτική ομάδων γονέων σύμφωνα με το εξελικτικό σύστημα της Μαρίας Χουρδάκη), στον συντονισμό ομάδων υποψήφιων – μελλοντικών γονέων και στον συντονισμό ομάδων Σχολών Γονέων συναισθηματικής αγωγής. Είναι επίσης πιστοποιημένη συντονίστρια ομάδων γονέων της προσέγγισης “Good Enough Parenting”. Έχει πιστοποιημένη εκπαίδευση στο Critical Incident Stress Management – CISM  (Διαχείριση Τραυματικών Γεγονότων) και στην Ψυχολογική Πρώτη Βοήθεια (διεθνής πιστοποίηση από το International Critical Incident Stress Foundation Inc – ICISF). Έχει εκπαιδευτεί στην Διαπροσωπική Ψυχοθεραπεία – Επίπεδο Α (πιστοποιημένο από το Interpersonal Psychotherapy Institute και το International Society for Interpersonal Psychotherapy – ISIPT), στην Enhanced CBT (CBT-E) για τις Διατροφικές Διαταραχές, στην Prolonged Exposure Therapy για τη Διαταραχή Μετατραυματικού Στρες, στη συνέντευξη του Maastricht για Φωνές και Παρανοϊκές Ιδέες, καθώς και στην προσέγγιση «Διάλογος με τις Φωνές».

Είναι μέλος του Πανελλήνιου Ψυχολογικού Συλλόγου και της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας (American Psychological Association, APA).

Κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος (Αρ. Πρωτ. 17131/2002).

Στοιχεία επικοινωνίας

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Φιλύρων 2, Ν. Ηράκλειο, 14122 Αθήνα

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210-2852715

FAX: 210-2852925

E-MAIL: amened@otenet.gr

FACEBOOK: https://www.facebook.com/menediatoupsychologist/

Σχετικά με τον δημιουργό

Administrator