Dr Plus - Diatrofi

Αττική Διαιτολόγοι Νέα φιλοθέη

Χριστίνα Κωστάρα

Υπεύθυνη Διαιτολόγος Κέντρου Διατροφικής Υποστήριξης ΙΑΣΩ & ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ

Μέλος Δ’ Τμήματος Επιστημονικού Συμβουλίου Εγκρίσεων (Ε.Σ.Ε) (Συμπληρωμάτων Διατροφής, Προϊόντων Ειδικής Διατροφής), ΕΟΦ

Καποδιστρίου 28, Ν. Φιλοθέη, 15 123 Αθήνα

Τηλ: 210-6896109 / 6977 588755, e-mail : ckostara@otenet.gr

Ημερομηνία γέννησης: 20/03/1976 –Παιδιά: 1 αγόρι 19 μηνών – Υπηκοότητα: Ελληνική

Μέλος Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας και Ένωσης Διατροφολόγων – Διαιτολόγων Ελλάδας

1994-1999: Σχολή : Τεχνολόγων Τροφίμων και Διατροφής. Τμήμα: Διατροφής, Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θες/ νίκης (Α.Τ.Ε.Ι.Θ)

1999-2000: Master of Science (M. Med.Sci) in HUMAN NUTRITION with specialization in CLINICAL NUTRITION (merit), UNIVERSITY OF GLASGOW: Scotland (Μεταπτυχιακές σπουδές στην Ανθρώπινη Διατροφή και Εξειδίκευση στην Κλινική Διαιτολογία του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης)

Η μεταπτυχιακή μου διατριβή η οποία αποτέλεσε κλινική έρευνα με θέμα την απώλεια βάρους και την επίδραση στην ψυχολογία του παχυσάρκου (“Facial changes during weight loss for obesity and the impact in the psychology of obese seeking treatment: A pilot study”), παρουσιάστηκε στο 11ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Παχυσαρκίας στη Βιέννη (11th European Congress on Obesity, Vienna 2001).

Ως φοιτήτρια εργάστηκα στο Διαιτολογικό Τμήμα του Νομαρχιακού Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Ν. Κηφισιάς «Οι Αγίοι Ανάργυροι». Την περίοδο 2000-2003 οργάνωσα και διετέλεσα υπεύθυνη του διαιτολογικού τμήματος των γυμναστηρίων «Πρότυπο Γυμναστήριο Σοφία Σακοράφα» και “Pacific Fitness Hall”. Aπό τον Σεπτέμβριο του 2002, εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας σε ιδιόκτητο διαιτολογικό γραφείο ενώ από τον Φεβρουάριο του 2003 είμαι διαιτολόγος του Κέντρου Διατροφικής Υποστήριξης του «ΙΑΣΩ» με επιστημονική σύμβουλο την Δρ. Σκουρολιάκου Μαρία, στο οποίο αναλαμβάνουμε και τα περιστατικά του ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ. Από τον Νοέμβριο του 2011 είμαι μέλος του Δ’ Ε.Σ.Ε (Συμπληρωμάτων Διατροφής, Προϊόντων Ειδικής Διατροφής) του ΕΟΦ.

Τον Σεπτέμβριο του 2005 καθώς και την περίοδο Μάιο – Ιούνιο του 2006, προσελήφθην από την εταιρεία Nestle Ελλάς Α.Ε ως διατροφικός σύμβουλος στα πλαίσια του εταιρικού Project “Wellness in Action”. Τον Μάρτιο του 2008 συνεργάστηκα με την Γ.Γ Πρόνοιας του υπουργείου Υγείας Μαρία Τροχάνη στα πλαίσια της εκστρατείας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, «Η ΖΩΗ ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑ», που είχε σαν στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση σχετικά με την παιδική παχυσαρκία, με τίτλο «Ρίξε το βάρος στο παιδί». Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας είχα την επιστημονική επιμέλεια του ενημερωτικού εντύπου «Η παρέα της υγιεινής διατροφής» καθώς και των εκπαιδευτικών βιβλίων με θέματα «Πρόληψη της εφηβικής παχυσαρκίας σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου» και «Πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας σε μαθητές δημοτικού σχολείου». Συμμετείχα επίσης στην παρουσίαση σε παιδιά με δημιουργικό τρόπο της προετοιμασίας ενός σωστού και υγιεινού πρωινού στο «Σπίτι της Υγιεινής Διατροφή» στον εκθεσιακό χώρο του ΜΕΤΡΟ του Συντάγματος. Το 2005 προσεκλήθειν από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ως εκπαιδεύτρια της ενότητας «Διατροφή και αθλητισμός» σε αθλητές.

Έχω κάνει ενημερωτικές εκπομπές σε πολλά κανάλια της κρατικής και ιδιωτικής τηλεόρασης, ενώ από το 2002 είμαι ομιλήτρια σε σχολεία, ημερίδες, ελληνικά και διεθνή συνέδρια και εκπαιδευτικά σεμινάρια (5th Spring Congress on Clinical Pharmacy (ESCP), Stockholm 2005 – 34th European Symposium on Clinical Pharmacy, Amsterdam 2005 – 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φοιτητών Φαρμακευτικής 2004 – PHARMA point, Θες/νίκη 2004 – 5th International Aerobic & Fitness Congress, 2006 κ.α.).

Από το 2005, σαν εξωτερικός συνεργάτης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών, έχω συμμετάσχει σε χρηματοδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα διάρκειας 2 ετών έκαστο τα οποία αφορούσαν διατροφική αξιολόγηση και υποστήριξη σε ψυχωσικούς ασθενείς και γυναίκες με καρκίνο του μαστού

Έχω αρθρογραφήσει σε πολλά περιοδικά και εφημερίδες (π.χ. Vita, Ελεύθερος Τύπος, ΒΗΜΑΜΕΝ, Fit & Life των περιοδικών εκδόσεων ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, κ.τλ.).

3 δημοσιευμένα άρθρα σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά (Nutrition, The European Menopause Journal) – συμμετοχή στην συγγραφή 3 εκπαιδευτικών εντύπων για παιδιά και εφήβους – 2 ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια (Poster presentation) – προσκεκλημένη ομιλήτρια σε 2 διεθνή συνέδρια και 11 ελληνικά συνέδρια/ ημερίδες

 

Additional Info

  • Διεύθυνση: Καποδιστρίου 28
  • Περιοχή: Νέα Φιλοθέη
  • ΤΚ:
  • Τηλέφωνο: 2106896109
  • Κινητό:
  • Email: ckostara@otenet.gr