Kέρκυρα Διαιτολόγοι

Κουλουριδάκη – Μπουζούκη Στέλλα

Γράφτηκε απο Administrator

Δείτε Το Επαγγελματικό μου Προφίλ Εδώ

Η Κουλουριδάκη Στέλλα είναι πτυχιούχος του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Ανώτατου Τεχνολογικού Ιδρύματος Κρήτης και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο (MSc) στην Κλινική Διαιτολόγια (Master Clinical Nutrition ) από το Roehampton University of London, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών (MSc) στην Κλινική Διατροφή του Πανεπιστημίου, αποτελεί το πρώτο που ιδρύθηκε στο Λονδίνο του Ηνωμένου Βασιλείου και απέκτησε διεθνή φήμη ανά τον κόσμο.

Στα πλαίσια των σπουδών της στη Κρήτη αλλά και μετά την επιτυχή ολοκλήρωση αυτών, απέκτησε σημαντική εμπειρία στην έρευνα σε μεγάλα ερευνητικά πρωτόκολλα, όπως στο ερευνητικό πρόγραμμα Healthy Lifestyle in Europe by Nutrition in Adolescence (HELENA) καθώς και στο Diet, Obesity And Genes, Diet -Obesity and Genes (DiOGenes) αλλά και ως Διαιτολόγος – Επιστημονικός Συνεργάτης του Πανεπιστημίου Κρήτης στο ερευνητικό πρόγραμμα Dietary exposure assessments for Children in Europe EXPOCHI, μελέτη για την
παιδική παχυσαρκία από τον European Food Safety Authority ( EFSA) Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας Τροφίμων.

Κατά την διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών της διατέλεσε επιστημονικός συνεργάτης του Νοσοκομείου Hammersmith του Λονδίνου
αποκτώντας σημαντική εμπειρία διατροφικής διαχείρισης παθολογικών καταστάσεων.

Έχει προσκληθεί κατ’ επανάληψη σε ελληνικές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές αλλά και από την Γαλλική τηλεόραση ”France 3” , για να μιλήσει πάνω σε ποικίλα διατροφικά ζητήματα.

Παρακολουθεί τις εξελίξεις της επιστήμης της διατροφής συμμετέχοντας σε συνέδρια & ημερίδες τόσο στην Ελλάδα αλλά & στο εξωτερικό καθώς επίσης έχει συμμετάσχει σε δημοσιεύσεις άρθρων που έχουν αναρτηθεί στην επίσημη σελίδα του EFSA αλλά & σε αναγνωρισμένα διαιτολογικά επιστημονικά περιοδικά.

Είναι μέλλος της Ένωσης Διαιτολόγων & Διαιτολόγων Ελλάδος, της Ελληνικής Ιατρικής
Εταιρίας Παχυσαρκίας καθώς & αποτελεί εγγεγραμμένο μέλλος του Health and Care Professions Council (HCPC) του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σήμερα ζει και εργάζεται ως Διαιτολόγος-Διατροφολόγος στην Κέρκυρα όπου διατηρεί ιδιωτικό γραφείο και επίσης συνεργάζεται με υγειονομικές δομές παρέχοντας συμβουλευτική
υποστήριξη κλινικής διαιτολογίας.

Συνοπτικά οι σημαντικότερες επαγγελματικές δεξιότητες

• Μεταπτυχιακό στην Κλινική Διαιτολόγια (Master Clinical Nutrition ) από το Roehampton University of London

• Πολύπλευρη διαιτολογική- ερευνητική εμπειρία από την συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά Διατροφικά πρωτόκολλα

• Παρουσιάσεις- Ομιλίες σε θέματα διατροφής

Διεθνής Βιβλιογραφία

1) Long-term dietary exposure to different food colours in young children living in different European countries. Scientific report submitted to EFSA. EFSA-Q-2010-00787.

Available from: http://www.efsa.europa.eu/en/scdocs/doc/53e.pdf

2) Long- term dietary exposure to chromium in young children living in different European countries

Available from: http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.2903/sp.efsa.2010.EN-54/epdf

3) Long-term dietary exposure to lead in young children living in different European countries

Available from: http://edepot.wur.nl/162084

4) Harmonization of food categorization systems for dietary exposure assessments among European children

Available from: http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/19440049.2010.521957

Σχετικά με τον δημιουργό

Administrator