Dr Plus - Diatrofi

Παιδί

Εύκολα σνακ για το σχολείο

Έχεις στερέψει από ιδέες για σνακ στο σχολείο;

Το παιδί σου δεν θέλει να ακούσει για άλλο ένα τοστ ή κουλούρι Θες/κης

Ποιες άλλες υγιεινές εναλλακτικές υπάρχουν;

Σου φτιάξαμε μια λίστα για να διαλέξεις: 

Αλμυρά σνακ

  1. Τυρί και πολύσπορο ψωμί

Επέλεξε το αγαπημένο τυρί του παιδιού, κατά προτίμηση κίτρινο για να το διευκολύνει στην μεταφορά

  1. Chips αραβικής πίτας με dip γιαούρτι-ελαιόλαδο

Κόβεις μια τορτίγια στα 4 και ψήνεις με λίγο αλάτι μέχρι να ξεραθεί.

Σε ένα κεσεδάκι γιαούρτι προσθέτεις αλατοπίπερο και 1 κ.σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύεις

  1. Σάντουιτς

Ό,τι περίσσεψε από το χθεσινό φαγητό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για γέμιση σε σάντουιτς, με διαφορετικά είδη ψωμιού. Για παράδειγμα σάντουιτς με πολύσπορο ψωμί και κοτόπουλο ή τορτίγια με κιμά και λαχανικά.

  1. Λαχανικά

Κόψε σε ράβδους αγγουράκια, καροτάκια και πιπεριές. Μπορείς να τα συνδυάσεις με λίγο χούμους ή ντιπ γιαουρτιού

  1. Ξηροί καρποί

Η σίγουρη και εύκολη λύση. Άσε το ίδιο το παιδί να διαλέξει τον συνδυασμό ξηρών καρπών που του αρέσει

Γλυκά σνακ

  1. Παστέλι ή σοκολάτα υγείας

Προτίμησε τις μικρές, ατομικές συσκευασίες.

  1. Φρούτα

Διάλεξε φρούτα που είναι εύκολα στο καθάρισμα και την μεταφορά (πορτοκάλι, μανταρίνια, μπανάνες, μήλο, αχλάδι).

  1. Κέικ

Ένα σπιτικό κέικ φτιαγμένο με λίγα αυγά και ελαιόλαδο είναι μια καλή εναλλακτική. Μπορείς επίσης να προσθέσεις ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα για να είναι πιο νόστιμο και θρεπτικό.

Το σημαντικότερο είναι να προσθέτεις ποικιλία, καινούργιες γεύσεις και αγνά υλικά σε κάθε σνακ. Έτσι σίγουρα προσφέρεις στο παιδί σου ένα υγιεινό και ισορροπημένο γεύμα.

Σχετικά με τον δημιουργό

Γεωργία Στυλιανοπούλου Διατροφολόγος-Διαιτολόγος

Η Γεωργία Στυλιανοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Αποφάσισε από νωρίς ότι θέλει να γίνει Διαιτολόγος κι έτσι σπούδασε στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πλέον είναι εγγεγραμμένη Διαιτολόγος-Διατροφολόγος και κάτοχος της νόμιμης Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος για όλη την επικράτεια.

Στα πλαίσια της πρακτικής της άσκησης εργάστηκε στο νοσοκομείο Παίδων «η Αγία Σοφία», στο Γενικό νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακα «η Σωτηρία» και στο Δημοτικό Κέντρο Υγείας του Δήμου Καλλιθέας. Εκεί, είχε την ευκαιρία να εξειδικευτεί περισσότερο στο κομμάτι της κλινικής διατροφής ενώ παράλληλα ασχολήθηκε και με τον τομέα της ασφάλειας τροφίμων σε ξενοδοχειακή μονάδα. Στην πτυχιακή της εργασία μελέτησε την "επίδραση ψυχολογικών παραγόντων στην αντίληψη της γλυκιάς γεύσης σε ομάδα εθελοντριών", με πρωτοπόρα για τα Ελληνικά δεδομένα αποτελέσματα. Έχει επίσης παρακολουθήσει πλήθος συνεδρίων και ημερίδων σχετικά με την Διατροφή και φροντίζει να ενημερώνεται διαρκώς για τα νέα δεδομένα στον χώρο.

Πρόσφατα το ενδιαφέρον της στράφηκε στο εκπαιδευτικό κομμάτι της διατροφής, και έτσι εξειδικεύτηκε στην Εκπαίδευση Ενηλίκων στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με στόχο να διδάξει και να διδαχθεί από άτομα με το ίδιο ενδιαφέρον στη διατροφή. Τέλος, εργάζεται ως διαιτολόγος προσφέροντας τις υπηρεσίες της σε όποιον θέλει να αλλάξει μια για πάντα τη σχέση του με το φαγητό και να λατρέψει ξανά τον εαυτό του.

Στον ελεύθερό της χρόνο λατρεύει να αρθρογραφεί στο blog της, το Geonutrition, όπου ενημερώνει το κοινό για θέματα ισορροπημένης διατροφής και υγιεινού τρόπου ζωής και παράλληλα, τα τελευταία 2 χρόνια, ασχολείται με την capoeira, μια αφροβραζιλιάνικη πολεμική τέχνη που συνδυάζει χορό, παιχνίδι, μουσική, σωματική άσκηση και έκφραση.