Dr Plus - Diatrofi

Παιδί

Πότε να εντάξουμε τα δημητριακά στη διατροφή του μωρού μας

Κατά τους πρώτους έξι μήνες, η βασική τροφή των μωρών μας είναι το μητρικό γάλα ή σε συγκεκριμένες περιπτώσεις το γάλα σε σκόνη (Μη γαλακτοφορία, ασθένεια, κτλ.).  Μέσω του γάλακτος, τα μωρά λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα ιχνοστοιχεία και τις βιταμίνες, για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού τους.

Ένα συχνό ερώτημα είναι το πότε μπορούμε να εντάξουμε στερεές τροφές όπως τα δημητριακά.

Από την ηλικία των έξι μηνών και μετά, το μωράκι μας είναι σε θέση να καταναλώσει στερεές τροφές, με την προϋπόθεση, βέβαια, ότι έχουμε συμβουλευτεί τον παιδίατρο ότι μπορεί να φάει και δημητριακά.

Αφού συμβουλευτούμε τον παιδίατρο, το μωρό μας μπορεί να καταναλώσει μικρές μπουκίτσες από προϊόντα δημητριακών όπως,  χυλό βρώμης ή ψωμάκι, ρύζι  και φυσικά τα ειδικά σχεδιασμένα για μωράκια, μπισκότα BabyΜιράντα.
Τα  μπισκόταBabyΜιράντα έχουν δημιουργηθεί  για να ταιριάζουν στο βρεφικό χεράκι, πράγμα πολύ σημαντικό διότι θέλουμε τα μωράκια να ανακαλύψουν τα τρόφιμα και να παίξουν με αυτά.

Μιας και τα μωράκια μας έχουν μεγάλες ανάγκες σε ιχνοστοιχεία τα BabyΜιράντα έχουν ως βασικό συστατικό τα δημητριακά και είναι εμπλουτισμένα με πέντε πολύ σημαντικές βιταμίνες: Θειαμίνη (Β1), ριβοφλαβίνη (Β2), νιασίνη (Β3), βιταμίνη Β6 και παντοθενικό οξύ (Β5) και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο και σίδηρο.

Εν κατακλείδι, μέσω των Baby Μιράντα μπορούμε να βοηθήσουμε το μωράκι μας να ανακαλύψει τα δημητριακά,  ενώ ταυτόχρονα προσλαμβάνειπληθώρα θρεπτικών συστατικών με τον πιο απολαυστικό τρόπο.

Σχετικά με τον δημιουργό

Βασιλειος E. Κατσίλας, Διατροφολόγος-Διαιτολόγος,BSc

Email: Basileioskats@hotmail.com
Ο Βασίλειος Κατσίλας γεννήθηκε στην Λέσβο το 1993.

Είναι διατροφολόγος-διαιτολόγος απόφοιτος του Αλεξάνδρειου τεχνολογικού εκπαιδευτικού ιδρύματος της Θεσσαλονίκης, με πλήθος πιστοποιήσεων από ενημερώσεις επιστημονικών μελετών, για την βέλτιστη αντιμετώπιση των στόχων που θέτονται στις σύγχρονες ανάγκες της εποχής.

Είναι ενεργός αθλητής της πολεμικής τέχνης του Jiu Jitsu κάνοντας πρωταθλητισμό, με πολλές διακρίσεις σε πανελλαδικό όσο και σε διεθνή επίπεδο.

Την περίοδο 2014-2015 υπήρξε μέλος του ερευνητικού προγράμματος ΕΣΠΑ συμμαχία για την υγεία- διατροφή συνεργαζόμενος άριστα με διεπιστημονικές ομάδες.

Υπήρξε επαγγελματίας ναυαγοσώστης θαλάσσης με καταγεγραμμένες επεμβάσεις διάσωσης, καθώς και εθελοντής ναυαγοσώστης στην περιοχή του Μολύβου Λέσβου για την διαχείριση του μεταναστευτικού, όπου και παρέλαβε έπαινο για τις επεμβάσεις του με την Ένωση Ναυαγοσωστικών Σχολών Ελλάδος από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου ναυτιλίας Αιγαίου.

Η πτυχιακή του εργασία είχε ως θέμα τα συμπληρώματα διατροφής και πραγματοποίησε την πρακτική του άσκηση στο πρότυπο κλινικό διατροφολογικό-διαιτολογικό γραφείο της κυρίας Λιτσαρδοπούλου Αλεξάνδρας.

Είναι συνεργάτης στο διαιτολογικό γραφείο του Κυρίου Ευάγγελου Ζουμπανέα ως Διατροφολόγος-Διαιτολόγος

Έχει ιδρύσει το γυμναστήριο Calisthenics & Fitness Society στην Νέα Φιλαδέλφεια

Ειναι ο διευθυντής ύλης του Diatrofi.gr

Είναι πιστοποιημένος θεραπευτής των Διατροφικών Διαταραχών και της Παχυσαρκίας (Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity) και αποτελεί επιστημονικός συνεργάτης και καθηγητής του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ).

Το μεταπτυχιακό του πραγματοποιήθηκε στο European University Cyprus στο τομέα της δημόσιας υγείας και η διατριβή του είχε να κάνει με τις διατροφικές διαταραχές σε όλη την Ελλάδα.

Το 2019 επιλέχθηκε απο την Oxford abstracts ως ομιλητής στο 13ο Ευρωπαικό Συνέδριο Διατροφής (FENS 2019), στην Ιρλανδία.

Είναι υποψήφιος Διδάκτωρ του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Additional Info
• Περιοχή: Αττική
• Κινητό:6980874162
• Email: Basileioskats@hotmail.com