Dr Plus - Diatrofi

Διατροφικές διαταραχές

Η καλύτερη δίαιτα του κόσμου

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχετε ακούσει ποτέ για μια δίαιτα που συστήνεται ως η καλύτερη! Η καλύτερη δίαιτα εξπρές, η καλύτερη για την καύση του λίπους, η καλύτερη για χάσιμο πολλών κιλών, η πιο εύκολη, η πιο αποτελεσματική, η πιο εγγυημένη, η καλύτερη της χρονιάς, η καλύτερη παγκοσμίως και πολλές πολλές ακόμη. Υπάρχει όντως η καλύτερη δίαιτα; Κι αν υπάρχει, ποια είναι αυτή;

Ήμουν στο γυμναστήριο έξω από την αίθουσα των ομαδικών προγραμμάτων περιμένοντας να τελειώσει το προηγούμενο μάθημα για να μπω στο επόμενο. Μέσα σε λίγα λεπτά είχαν συγκεντρωθεί αρκετές κοπέλες, ανάμεσα τους και η γυμνάστρια της προπόνησης Tabata. Θα την περιέγραφα σωματικά ως ψηλή, καλοσχηματισμένη, μα σε καμία περίπτωση skinny. Άκουσα να μιλούν για δίαιτες και γύρισα προς το μέρος της συζήτησης, δείχνοντας και καλά ενδιαφέρον. Το timing ήταν καταπληκτικό πάντως. Μόλις είχα τελειώσει το σεμινάριο του ΚΕΑΔΔ και είχα φρέσκες όλες αυτές τις γνώσεις που αποκόμισα.

Εν συντομία η γυμνάστρια έδινε οδηγίες μιας τρομερά στερητικής δίαιτας, η οποία εγγυόταν πως μειώνει το ποσοστό του λίπους και έχει θεαματικά αποτελέσματα. Όσες είχαν ακολουθήσει κατά σύσταση της, την εν λόγω λιμοκτονική – “λιποκτονική” δίαιτα παραπονιόντουσαν πως υπέφεραν από πείνα και μετά από κάποιες μέρες τη “χάλασαν”, αλλά σκοπεύουν να επανέλθουν στην εφαρμογή της. Η γυμνάστρια προσπαθούσε να τις τονώσει ψυχολογικά, λέγοντας τους πως πραγματικά αξίζει τον κόπο να τη δοκιμάσουν.

Παρατηρούσα τη συνομιλία με συναισθήματα που ολοένα και φούντωναν. Αν δεν φοβόμουν ότι θα με αντιπαθήσει εσαεί η γυμνάστρια, θα είχα εκφραστεί επί του θέματος. Όσο μιλούσαν για τα αποτελέσματα αυτής της θαυματουργής δίαιτας, εγώ σκεφτόμουν τις αρνητικές επιπτώσεις της στέρησης τροφής και του υποσιτισμού. Όσο μιλούσαν για την πείνα που αξίζει να θυσιάσεις για το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, εγώ αναλογιζόμουν την απορρύθμιση των μηχανισμών πείνας και κορεσμού. Συνειδητοποίησα πως ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που ήμουν απαθής μπροστά στο άκουσμα μιας δίαιτας. Αντιλήφθηκα πως από οπαδός της καλύτερης δίαιτας, πλέον είμαι οπαδός της καλύτερης διατροφής.

Νιώθω τυχερή και ευγνώμων για την εκπαίδευση που έλαβα. Κυρίως γιατί ήταν ολιστική και ένωσε όλους τους βασικούς πυλώνες της υγείας σε ένα συνδυαστικό πλαίσιο. Η διατροφή, η φυσική δραστηριότητα, η ψυχολογία, το στρες και ο τρόπος ζωής είναι αλληλένδετα στοιχεία που αν τα συμπεριλάβουμε σε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα, τότε πράγματι δημιουργήσαμε την Καλύτερη Δίαιτα του Κόσμου. Τη Δίαιτα της Υγείας.

mov_keadd-212x300Σημείωση προς ειδικούς: Αν είσαι επαγγελματίας υγείας εξειδικεύσου σε θέματα διαχείρισης διατροφικών διαταραχών μέσω της εκπαίδευσης Master Practitioner on Eating Disordes του Κέντρου Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών. Περισσότερες πληροφορίες στο Link www.keadd.gr καθώς και τις Προσεχείς Εκπαιδεύσεις ΕΔΩ

Αν αναζητείς Πιστοποιημένο Επαγγελματία Υγείας από το NCFED στις Διατροφικές Διαταραχές δες στο Δίκτυο Συνεργαζόμενων Επαγγελματιών Υγείας ΕΔΩ

Σχετικά με τον δημιουργό

Δάφνη Δρεμέτσικα Health Marketing Manager

Γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το εκπαιδευτήριο Ελληνογερμανική Αγωγή, ενώ σπούδασε στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έκανε Μεταπτυχιακό στις Δημόσιες Σχέσεις και Επικοινωνία, στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος.
Παρακολουθεί συχνά εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια σχετικά με το Διαδικτυακό Μάρκετινγκ, την Επιχειρηματικότητα, τη Διατροφή και άλλα θέματα της επικαιρότητας. Διατηρεί κατά καιρούς διάφορα ιστολόγια, τόσο για επαγγελματικούς, όσο και για ψυχαγωγικούς λόγους.
Κατά καιρούς, ασχολήθηκε με την διοργάνωση εκδηλώσεων, την ανάπτυξη e-shop και τη διαχείριση εταιρικών ιστοσελίδων. Αυτή την περίοδο, ενασχολείται επαγγελματικά με το Digital Marketing και την εταιρική προώθηση στα Social Media. Συνεργάζεται με το επιστημονικό site www.diatrofi.gr.