Dr Plus - Diatrofi

Διατροφικές διαταραχές Πραγματικά περιστατικά

Μια θεραπευτική εμπειρία βουλιμίας, ένα πραγματικό περιστατικό

Ας δούμε τι μπορεί να κάνει ένας απόφοιτος της εκπαίδευσης του ΚΕΑΔΔ και πως με τη σειρά του, τιμά τους δασκάλους του. Οι δυο επιστολές μιλούν από μόνες τους και περισσότερα λόγια είναι περιττά…

Αγαπητέ κύριε Ζουμπανέα,

Ελπίζω το μήνυμά μου να σας βρίσκει καλά και χαρούμενο. Εύχομαι να με θυμάστε. Πριν 3 μήνες είχαμε μιλήσει μέσω email και με παροτρύνατε να ξεκινήσω να συνεργάζομαι με τον κύριο Βασίλειο Κατσίλα.

Σήμερα τελείωσα το διάβασμα του υπέροχου βιβλίου σας “Thin Positive”. Πολλά συγχαρητήρια, να είστε πάντα καλά! Άνθρωποι σαν εσάς είναι θησαυροί για όλο τον κόσμο. Προσωπικά σας ευχαριστώ πολύ που μου απαντήσατε σ’ εκείνο το μήνυμα τότε και σήμερα η ζωή μου έχει αρχίσει να αλλάζει.

Τέρμα πια τα βουλιμικά. Χαίρομαι που ευχαριστιέμαι τα πάντα γύρω μου και κυρίως το σώμα μου. Βέβαια αναρωτιέμαι ακόμα πως θα φθάσω το στόχο μου και αν θα το φθάσω ποτέ. Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή κάνω όλα όσα πρέπει. Παρόλα αυτά υπάρχει μια βραδύτητα όσον αφορά στην πρόοδό μου. Η ζωή μου έχει αλλάξει ριζικά και προσπαθώ να σκέφτομαι ότι κάποτε θα ζήσω όπως ακριβώς έχω ονειρευτεί.

Ευχαριστώ από καρδιάς και εύχομαι να συνεχίσετε το έργο σας με όσο πάθος εργάζεστε και βοηθάτε τον κόσμο σήμερα, με πραγματικές συμβουλές που οδηγούν κάποιον που τις ακολουθεί στην πρόοδο. Μοιράζεστε απλόχερα τη γνώση σας και αυτό είναι εκπληκτικό! Είστε ειλικρινής άνθρωπος και δεν κοροϊδεύετε τους ανθρώπους που ζητούν τη βοήθειά σας. Αυτό κι αν είναι θαυμάσιο! 

Ελπίζω ο Βασίλης να με βοηθήσει μέχρι το τέλος και να μη βαρεθεί ποτέ.

Πολλούς ευγενικούς χαιρετισμούς,

Ολυμπία Γ.


Αγαπητή Ολυμπία

Η χαρά είναι διπλή, τόσο ως συγγραφέας και ως δάσκαλος.

Χαίρομαι πράγματι από καρδιάς που με τους συνεργάτες μου την ψυχολόγο Μαργγέλα Σχινά και την συνάδελφο Ιωάννα Κοντελέ καθώς και όλων των αυστηρά επιλεγμένων εκπαιδευτών του ΚΕΑΔΔ, μέσο της εκπαίδευσης Master Practitioner on Eating Disorders, έχουμε δημιουργήσει μια σπουδαία σχολή επαγγελματιών υγείας, έχοντας μεταλαμπαδεύσει μέσα από την ψυχή μας, εμπνευσμένους και αποτελεσματικούς θεραπευτές στην αντιμετώπιση ανθρώπων που πάσχουν από κάθε είδους διατροφική διαταραχή. Η θεραπεία σας είναι δεδομένη αρκεί να έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι η αλλαγή των διατροφικών συνηθειών  και η ευφόρου ζωής νέες δεξιότητες χρειάζονται σταθερή επαφή με τον θεραπευτή σας για τουλάχιστον δύο έτη. Είναι σαν να χρειαστεί να ολοκληρώσετε ένα μικρό μεταπτυχιακό πάνω στην φροντίδα του εαυτού σας. Θα χαρώ να μαθαίνω τα νέα σας και την πρόοδό σας.

Χαίρομαι επίσης για την πολύτιμη βοήθεια που λάβατε μέσα από το βιβλίο μου και ελπίζω να βρείτε τον χρόνο να μελετήσετε και τι βιβλίο μου Διατροφική Νοημοσύνη μόνο που προσωρινά μπορείτε να το βρείτε μόνο σε ηλεκτρονική μορφή καθότι είναι εξαντλημένη η έντυπη έκδοση.

Τέλος θα χαρώ ως Δάσκαλος κι Εκπαιδευτής να αναδημοσιεύσω ανώνυμα την επιστολή σας ώστε να εμπνεύσουμε περισσότερους νέους συναδέλφους να μάθουν τις κατάλληλες δεξιότητες και τα εργαλεία ώστε να μπορέσουν κι αυτοί με τη σειρά τους να βοηθήσουν άλλους ανθρώπους με αντίστοιχες διαταραχές διατροφής.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την επιστολή σας

Ευάγγελος Ζουμπανέας

Διευθυντής Προγράμματος Σπουδών

Κέντρο Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών www.keadd.gr

 

Δείτε περισσότερα σχόλια για την εκπαίδευση ΕΔΩ

ή στο σύνδεσμο  http://ow.ly/oUuP30lPM73

mov_keadd-212x300

Σημείωση προς ειδικούς: Αν είσαι επαγγελματίας υγείας εξειδικεύσου σε θέματα διαχείρισης διατροφικών διαταραχών μέσω της εκπαίδευσης Master Practitioner on Eating Disordes του Κέντρου Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών. Περισσότερες πληροφορίες στο Link www.keadd.gr καθώς και τις Προσεχείς Εκπαιδεύσεις ΕΔΩ

Αν αναζητείς Πιστοποιημένο Επαγγελματία Υγείας από το NCFED στις Διατροφικές Διαταραχές δες στο Δίκτυο Συνεργαζόμενων Επαγγελματιών Υγείας ΕΔΩ

Σχετικά με τον δημιουργό

Ευάγγελος Ζουμπανέας / Διαιτολόγος-Διατροφ...

Ο Ευάγγελος Ζουμπανέας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Είναι Πτυχιούχος Διαιτολόγος Διατροφολόγος από το 1993 με Μεταπτυχιακές Σπουδές και Εξειδίκευση στην Διατροφική και Ψυχολογική αντιμετώπιση διαταραχών (Master Practitioner inEatingDisorders & Obesity) όπως η Νευρική Ανορεξία, η Νευρική Βουλιμία και η Ψυχογενής Παχυσαρκία από τον Εθνικό Οργανισμό για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας - NCFED.

Την περίοδο 2006-2007 διετέλεσε υπεύθυνος του Διαιτολογικού Τμήματος της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και από το 2007 παραμένει τακτικός εξωτερικός συνεργάτης και σύμβουλος της μονάδος.

Είναι πρόεδρος στο Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών & Ερευνών www.insr.gr, Αντιπρόεδρος του Επιστημονικού Κέντρου Μελισσοθεραπείας. και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Παχυσαρκίας.

Είναι τακτικός συνεργάτης ενημερωτικών εκπομπών τόσο της κρατικής αλλά και ιδιωτικής τηλεόρασης. Μέχρι και τον Οκτώβριο του 2002 ήταν πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων - Τεχνολόγων Διατροφής και από τον Ιανουάριο του 2010 είναι πρόεδρος στο Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών και Ερευνών.

Από το Δεκέμβριο του 2010 είναι διευθύνων σύμβουλος του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών - ΚΕΑΔΔ www.keadd.gr το οποίο είναι ο αποκλειστικός συνεργάτης με τον Εθνικό Οργανισμό για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας NCFED www.eating-disorders.org.uk για τις πιστοποιημένες εκπαιδεύσεις MasterPractitionerστην αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών.

Πέρα από τις ακαδημαϊκές του γνώσεις στην επιστήμη της Διατροφής, έκανε σπουδές και σε άλλους τομείς όπως Επιχειρησιακό Management, Δημόσιες σχέσεις, Διαφήμιση και Ψυχολογία.

Έρευνες και μελέτες του με θέμα τη Παχυσαρκία και τη Διατροφή, έχουν παρουσιασθεί σε Ελληνικά και Παγκόσμια συνέδρια Διατροφής.

Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά «Διατροφή και Υγεία», «Vita», «Δίαιτα και Διατροφή» «Αρμονία» «FAQ», «AthensVoice» καθώς και σε άλλα περιοδικά και εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας.

Με το συνάδελφό του Μανώλη Μανωλαράκη ιδρύσαν το 1997 την επιστημονική ομάδα Διατροφή - Εφαρμοσμένα Προγράμματα Διατροφικής Αγωγής και Υποστήριξης με αξιόλογους συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα. Από τον Οκτώβριο του 1999 είναι εκδότες του επιστημονικού περιοδικού Διατροφή Health & Welnessκαι υπεύθυνοι ύλης του επιστημονικού site www.diatrofi.gr και του ηλεκτρονικού περιοδικού e-foodforthought.

Με το συνάδελφό του Μανώλη Μανωλαράκη είναι συγγραφείς του Οδηγού Καθημερινής Διατροφής υπό τον γενικό τίτλο «Τι καλό θα μαγειρέψεις …σήμερα μαμά;» από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα με θέμα την οργάνωση της διατροφής της Ελληνικής οικογένειας συνοδευόμενο με όλες τις παραδοσιακές συνταγές μαγειρεμένες με ελαφρύ τρόπο που έγινε το απαραίτητο βιβλίο για κάθε οικογένεια ξεπερνώντας τα 20.000 αντίτυπα μέχρι σήμερα..

Τον Απρίλιο του 2009 εκδόθηκε το 2ο προσωπικό του βιβλίο «Διατροφική Νοημοσύνη – η απάντηση στη βουλιμία, την πολυφαγία και την παχυσαρκία» που πολύ γρήγορα αγαπήθηκε από χιλιάδες αναγνώστες που βρήκαν μια ανακουφιστική μέθοδο για να καταπολεμήσουν τη διαταραγμένη σχέση με το φαγητό. Το βιβλίο εκδόθηκε αρχικά από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα και μετέπειτα σε 3η έκδοση από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Τον Μάιο του 2010 εκδόθηκε το 3ο προσωπικό του βιβλίο «Σεφ… στο παρά πέντε- διατροφή, ιδέες & συνταγές για πολυάσχολους» αρχικά από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα και μετέπειτα η 2η έκδοση από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Από νεαρή ηλικία έχει διατελέσει αθλητής της ομάδας μπάσκετ εφήβων του Sporting και έχει επίσης ενασχοληθεί με τις πολεμικές τέχνες και την κολύμβηση Από τον Μάιο του 2004 είναι μέλος του κολυμβητικού αθλητικού συλλόγου Μεταμορφώσεως όπου τον Ιούνιο του 2005 κατέκτησε αργυρό μετάλλιο στα 400mελεύθερο σε αγώνες παλαιμάχων του κολυμβητικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου.

Από το 1995 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στο προσωπικό του γραφείο στην Νέα Ιωνία.

Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με τον κύριο Ζουμπανέα είτε τηλεφωνικά στο 2102718360 είτε μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας κράτησης ραντεβού από την ιστοσελίδα: NowDoctor στο link http://www.nowdoctor.gr/ezoumpaneas