Dr Plus - Diatrofi

Δίαιτα Διατροφή και ζωή

Η δική μου Νηστεία 6η μέρα

ημέρα Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

Εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν, θα παρουσιάζω καθημερινά το προσωπικό μου διαιτολόγιο που θα έχω ακολουθήσει μόλις την προηγούμενη μέρα. Είμαι βέβαιος πως ακόμα κι αν δεν καταφέρεις να βρεις όλα αυτά τα προϊόντα που θα παρουσιάσω, είναι σίγουρο ότι θα ανακαλύψεις μαζί μου υπέροχες ιδέες όπως τις ανακαλύπτω και εγώ καθημερινά.

Προσωπικό διαιτολόγιο 6ης ημέρας με αφορμή τη Νηστείας Σαρακοστής,  Κυριακή 7 Μαρτίου 2020, από τον διαιτολόγο Ευάγγελο Ζουμπανέα

9.10 Μισό αβοκάντο με ένα κουταλάκι μέλι με 5 καρύδια και ένα ποτήρι φυτικό ρόφημα από φουντούκιΟ καλύτερος γευστικός συνδυασμός που θα αποτελέσει μια γευστική έκρηξη στο στόμα πετυχαίνεται τρώγοντας ένα κουταλάκι με αβοκάντο και μέλι ταυτόχρονα με ένα καρύδι και πίνοντας μία γουλιά από το φυτικό ρόφημα από φουντούκι.

Ένα φλιτζάνι αφέψημα με τσάι με αντιφλεγμονώδη βότανα  σε δική μου συνταγή που θα περιγράψω πιο κάτω

14.15 Ένα  χορτοφαγικό μπέργκερ που για τη δημιουργία του χρειάστηκαν

Ένα έτοιμο χορτοφαγικό μπιφτέκι από πατάτα, μπρόκολο και αρακά που ψήθηκε απευθείας από την κατάψυξη για 20 λεπτά στο φούρνο στην ένδειξη αέρα, στους 200 βαθμούς,

μαζί με ένα φλυτζάνι έτοιμες κομμένες γλυκοπατάτες επίσης απευθείας από την κατάψυξη.

5 λεπτά πριν βγουν πρόσθεσα ένα ψωμί για μπέργκερ ολικής άλεσης μαζί με μία φέτα βιολογικό τυρί  για τοστ από γάλα καρύδας

Το μπέργκερ συνοδεύτηκε με μια εύκολη σος από ένα κουταλάκι κέτσαπ, ένα κουταλάκι μουστάρδα, μία κουταλιά ελαιόλαδο  και μισό  κουταλάκι σόγια σος, αφού πρώτα ανακατεύτηκαν με ένα πιρούνι για να δέσουν μεταξύ τους καθώς και  με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα εποχής.

Το χορτοφαγικό μπέργκερ και η γεύση που προέκυψε  αποτέλεσε την πρωτότυπη γευστική αίσθηση της ημέρας τόσο σε εμάς όσο και στα παιδιά που τους εξέπληξε ευχάριστα.

18.30 Mισή μπανάνα με μία row bar με βάση το παντζάρι

21.10 Τοστ με δυο φέτες ψωμί από βιολογικό αλεύρι Ντίνκελ και φαγόπυρο

με δυο φέτες βιολογικό τυρί  από λάδι καρύδας και

συνοδεύτηκε από ένα φλιτζάνι ντοματίνια με μια κουταλιά κουκουνάρι και μια σος από ελαιόλαδο, ξύδι μπαλσάμικο και ανθό αλατιού

Το δείπνο έκλεισε με μία κουταλιά της σούπας ανάλατα ψημένα κάσιους

και ένα φλιτζάνι τσάι με αρωματικά βότανα από χαμομήλι, το τίλιο και η λεβάντα

Για τα προϊόντα που παρουσιάζω μπορείς να βρεις περισσότερες πληροφορίες μέσω υπερσυνδέσμων στο στη συνέχεια του κειμένου. Επίσης μέσω υπερσυνδέσμων μπορείς να βρεις τις συνταγές που παρουσιάζονται όπου απαιτείται, ώστε να σε κατευθύνω πως να μπορέσεις κι εσύ με τη σειρά σου να τις παρασκευάσεις. Οι παραπομπές έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα με σκοπό  να γνωρίσουμε μια ποικιλία από τρόφιμα τα οποία ο περισσότεροι αγνοούν την ύπαρξή τους, τα οποία κι εγώ ανακαλύπτω καθημερινά, κάνοντας τη βόλτα μου στα καταστήματα τροφίμων και τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν σε μια χορτοφαγική διατροφή ή σε μια περίοδο νηστείας.

Πληροφορίες για τα τρόφιμα και προϊόντα της ημέρας. Οι παραπομπές έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα δίνοντας τη δυνατότητα ανακαλύψουμε πολλά και διαφορετικά προϊόντα, τ

Για το τσάι Μίγμα Αντιφλεγμονώδες δια Χειρός “Ευάγγελου Ζουμπανέα” δες ΕΔΩ

Για τα  bio  μπιφτέκια λαχανικών θα βρεις πληροφορίες ΕΔΩ 

Για το bio τυρί σε φέτες τοστ από γάλα καρύδας θα βρεις πληροφορίες ΕΔΩ 

Για τις έτοιμες κομμένες γλυκοπατάτες θα βρεις πληροφορίες ΕΔΩ 

Για το ψωμί για μπέργκερ ολικής άλεσης θα βρεις πληροφορίες ΕΔΩ 

Για τη bio row bar με βάση το παντζάρι θα βρεις πληροφορίες ΕΔΩ 

Για το bio ψωμί του τοστ από βιολογικό αλεύρι Ντίνκελ και φαγόπυρο δες ΕΔΩ 

Για το τσάι με αρωματικά βότανα από χαμομήλι, το τίλιο και η λεβάντα δες ΕΔΩ 

Για το bio βιολογικό ρόφημα από φουντούκια θα βρεις πληροφορίες ΕΔΩ 

Προσωπικά μέσα στην ημέρα χρησιμοποιώ  μία σειρά από φυσικά συμπληρώματα διατροφής είτε στην παρασκευή του ενεργειακού ροφήματος ενδυνάμωσης είτε κατά τη διάρκεια της ημέρας για τα οποία αν θέλεις να βρεις περισσότερες πληροφορίες μπορείς να ακολουθήσεις τους υπερσυνδέσμους που σημειώνονται

Πρόπολη, 30 σταγόνες στο νερό μοιρασμένες κατά τη διάρκεια της μέρας  για την προστασία του αναπνευστικού από ιογενείς λοιμώξεις

Γύρη μελισσών 1 κουταλιά σούπας πριν το πρωινό

Υψηλό Πολυφαινολικό Ελαιόλαδο 1 κουταλιά σούπας πριν το πρωινό

Βιταμίνη C πριν το πρωινό,

Βασιλικό Πολτό 2 γραμμάτια πριν την προπόνηση

Συμπυκνωμένο χυμό Ρόδι 20ml στα προπονητικά ροφήματα ή κατά τη διάρκεια της μέρας,

Χυμό Aloe Vera 10ml στα προπονητικά ροφήματα ή κατά τη διάρκεια της μέρας

Προβιοτικά στα προπονητικά ροφήματα ή κατά τη διάρκεια της μέρας

Πολυβιταμίνη μετά το πρωινό,

Βιταμίνη D3 μετά το μεσημεριανό,

Q10 τις απογευματινές ώρες

Δες τις φωτογραφίες των συνταγών στο instagram ΕΔΩ

Περισσότερες νηστίσιμες ιδέες και συνταγές μπορείς να βρεις και στο βιβλίο «Η Διατροφή στη Νηστεία- Θεωρία και Πράξη» της διαιτολόγου Παναγιώτα Καρακασίδου, εκδόσεις Σταμούλη. Το βιβλίο θα το βρεις σε όλα τα βιβλιοπωλεία και στο eshop του drplus στο link https://drplus.gr/39-ekdoseis

Για τα προϊόντα που οι πληροφορίες μέσω των υπερσυνδέσμων παραπέμπουν  στο ηλεκτρονικό κατάστημα bioshophy.com οι αναγνώστες του portal diatrofi.gr μπορούν να στείλουν μήνυμα είτε στο info@diatrofi.gr είτε στο messenger της σελίδας diatrofi στο Facebook και να ζητήσουν ένα εκπτωτικό κωδικό για έκπτωση 10% σε κάθε ηλεκτρονική αγορά από το eshop bioshophy.com

Για τα προϊόντα που οι πληροφορίες μέσω των υπερσυνδέσμων παραπέμπουν  στο ηλεκτρονικό κατάστημα  www.drplus.gr oι αναγνώστες του portal diatrofi.gr μπορούν να στείλουν μήνυμα είτε στο info@drplus.gr είτε στο messenger της σελίδας diatrofi στο Facebook και να ζητήσουν ένα εκπτωτικό κωδικό για έκπτωση 5% σε κάθε ηλεκτρονική αγορά από το eshop www.drplus.gr

Δες την 1η Ημέρα της δικής μου Νηστείας ΕΔΩ

Δες την 2η Ημέρα της δικής μου Νηστείας ΕΔΩ

Δες την 3η Ημέρα της δικής μου Νηστείας ΕΔΩ

Δες την 4η Ημέρα της δικής μου Νηστείας ΕΔΩ

Δες την 5η Ημέρα της δικής μου Νηστείας ΕΔΩ

 

Σχετικά με τον δημιουργό

Ευάγγελος Ζουμπανέας / Διαιτολόγος-Διατροφ...

Ο Ευάγγελος Ζουμπανέας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Είναι Πτυχιούχος Διαιτολόγος Διατροφολόγος από το 1993 με Μεταπτυχιακές Σπουδές και Εξειδίκευση στην Διατροφική και Ψυχολογική αντιμετώπιση διαταραχών (Master Practitioner inEatingDisorders & Obesity) όπως η Νευρική Ανορεξία, η Νευρική Βουλιμία και η Ψυχογενής Παχυσαρκία από τον Εθνικό Οργανισμό για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας - NCFED.

Την περίοδο 2006-2007 διετέλεσε υπεύθυνος του Διαιτολογικού Τμήματος της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και από το 2007 παραμένει τακτικός εξωτερικός συνεργάτης και σύμβουλος της μονάδος.

Είναι πρόεδρος στο Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών & Ερευνών www.insr.gr, Αντιπρόεδρος του Επιστημονικού Κέντρου Μελισσοθεραπείας. και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Παχυσαρκίας.

Είναι τακτικός συνεργάτης ενημερωτικών εκπομπών τόσο της κρατικής αλλά και ιδιωτικής τηλεόρασης. Μέχρι και τον Οκτώβριο του 2002 ήταν πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων - Τεχνολόγων Διατροφής και από τον Ιανουάριο του 2010 είναι πρόεδρος στο Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών και Ερευνών.

Από το Δεκέμβριο του 2010 είναι διευθύνων σύμβουλος του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών - ΚΕΑΔΔ www.keadd.gr το οποίο είναι ο αποκλειστικός συνεργάτης με τον Εθνικό Οργανισμό για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας NCFED www.eating-disorders.org.uk για τις πιστοποιημένες εκπαιδεύσεις MasterPractitionerστην αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών.

Πέρα από τις ακαδημαϊκές του γνώσεις στην επιστήμη της Διατροφής, έκανε σπουδές και σε άλλους τομείς όπως Επιχειρησιακό Management, Δημόσιες σχέσεις, Διαφήμιση και Ψυχολογία.

Έρευνες και μελέτες του με θέμα τη Παχυσαρκία και τη Διατροφή, έχουν παρουσιασθεί σε Ελληνικά και Παγκόσμια συνέδρια Διατροφής.

Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά «Διατροφή και Υγεία», «Vita», «Δίαιτα και Διατροφή» «Αρμονία» «FAQ», «AthensVoice» καθώς και σε άλλα περιοδικά και εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας.

Με το συνάδελφό του Μανώλη Μανωλαράκη ιδρύσαν το 1997 την επιστημονική ομάδα Διατροφή - Εφαρμοσμένα Προγράμματα Διατροφικής Αγωγής και Υποστήριξης με αξιόλογους συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα. Από τον Οκτώβριο του 1999 είναι εκδότες του επιστημονικού περιοδικού Διατροφή Health & Welnessκαι υπεύθυνοι ύλης του επιστημονικού site www.diatrofi.gr και του ηλεκτρονικού περιοδικού e-foodforthought.

Με το συνάδελφό του Μανώλη Μανωλαράκη είναι συγγραφείς του Οδηγού Καθημερινής Διατροφής υπό τον γενικό τίτλο «Τι καλό θα μαγειρέψεις …σήμερα μαμά;» από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα με θέμα την οργάνωση της διατροφής της Ελληνικής οικογένειας συνοδευόμενο με όλες τις παραδοσιακές συνταγές μαγειρεμένες με ελαφρύ τρόπο που έγινε το απαραίτητο βιβλίο για κάθε οικογένεια ξεπερνώντας τα 20.000 αντίτυπα μέχρι σήμερα..

Τον Απρίλιο του 2009 εκδόθηκε το 2ο προσωπικό του βιβλίο «Διατροφική Νοημοσύνη – η απάντηση στη βουλιμία, την πολυφαγία και την παχυσαρκία» που πολύ γρήγορα αγαπήθηκε από χιλιάδες αναγνώστες που βρήκαν μια ανακουφιστική μέθοδο για να καταπολεμήσουν τη διαταραγμένη σχέση με το φαγητό. Το βιβλίο εκδόθηκε αρχικά από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα και μετέπειτα σε 3η έκδοση από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Τον Μάιο του 2010 εκδόθηκε το 3ο προσωπικό του βιβλίο «Σεφ… στο παρά πέντε- διατροφή, ιδέες & συνταγές για πολυάσχολους» αρχικά από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα και μετέπειτα η 2η έκδοση από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Από νεαρή ηλικία έχει διατελέσει αθλητής της ομάδας μπάσκετ εφήβων του Sporting και έχει επίσης ενασχοληθεί με τις πολεμικές τέχνες και την κολύμβηση Από τον Μάιο του 2004 είναι μέλος του κολυμβητικού αθλητικού συλλόγου Μεταμορφώσεως όπου τον Ιούνιο του 2005 κατέκτησε αργυρό μετάλλιο στα 400mελεύθερο σε αγώνες παλαιμάχων του κολυμβητικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου.

Από το 1995 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στο προσωπικό του γραφείο στην Νέα Ιωνία.

Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με τον κύριο Ζουμπανέα είτε τηλεφωνικά στο 2102718360 είτε μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας κράτησης ραντεβού από την ιστοσελίδα: NowDoctor στο link http://www.nowdoctor.gr/ezoumpaneas