Dr Plus - Diatrofi

Δίαιτα

Επιστήμονες Διατροφής : Μην τους θυμάσαι μόνο πριν βγεις στην παραλία

Πότε το “μαγικό χάπι”, πότε η “λιποδιαλυτική τροφή”, πότε η δίαιτα του αστροναύτη” σου υπόσχονται ότι θα αποκτήσεις την ιδανική φιγούρα. Αναρωτήθηκες ποτέ τί άποψη έχουν οι Επιστήμονες Διατροφής γι’ αυτό το hype;

Όσο περίεργο και αν ακούγεται, λεπτό σώμα δεν σημαίνει υγιές σώμα. Μοναδικός σκοπός του οργανισμού σου είναι να εκτελέσει τις απαραίτητες βιοχημικές λειτουργίες που χρειάζονται για να κορεστεί, χωρίς να τον απασχολεί η εξωτερική εικόνα του.

Ρόλο κλειδί σε αυτό, παίζει ένας νευροδιαβιβαστής  που λέγεται Σεροτονίνη και είναι γνωστή ως “η ορμόνη της ευτυχίας”.

 Σεροτονίνη: Το κλειδί της καλής ψυχολογίας

Φαντάστηκες ποτέ ότι τα αισθήματα χαράς ή θλίψης μπορούν να ρυθμιστούν από την διατροφή σου; Η σεροτονίνη έχει ακριβώς αυτή την ιδιότητα.

Στον ανθρώπινο οργανισμό δρα ως ισχυρός αγγειοδιασταλτικός παράγοντας και ενισχύει τη φυσιολογική λειτουργία του εγκεφάλου. Παράγεται από το απαραίτητο αμινοξύ τρυπτοφάνη, το οποίο λαμβάνεται μέσω της διατροφής.

Η έλλειψή της σεροτονίνης σχετίζεται με επιθετική συμπεριφορά, θυμό, άγχος, αϋπνία και μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε κλινική κατάθλιψη.

Οι Επιστήμονες Διατροφής μπορούν να σε εκπαιδεύσουν στους σωστούς συνδυασμούς στην καθημερινή διατροφή σου προκειμένου να  πετυχαίνεις τα αναγκαία για τον οργανισμό σου, επίπεδα της ορμόνης της ευτυχίας.

Επομένως, η αποστολή ενός Επιστήμονα Διατροφής είναι να σε οδηγήσει στην ευεξία η οποία είναι κάτι παραπάνω από ένα αποτέλεσμα ισορροπημένου ενεργειακού ισοζυγίου.

Και ποιοί είναι αυτοί οι Επιστήμονες Διατροφής ;

Τον τίτλο Επιστήμονες Διατροφής τον κατέχουν όσοι είναι απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από ιδρύματα είτε εγχώρια είτε του εξωτερικού. Μπορείς να ανατρέξεις σε επίσημες ενώσεις  και  συλλόγους προς ενημέρωση σου.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εμπιστευτείς οποιονδήποτε σου αυτοπαρουσιάζεται ως ειδήμων σε διατροφικά ζητήματα χωρίς να επιβεβαιώσεις το επιστημονικό του υπόβαθρο στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

Κάλλιον του θεραπεύειν το προλαµβάνειν

Συνοψίζοντας, η υγεία μας δεν είναι κάτι δεδομένο και κάθε κλονισμός της επηρεάζει άμεσα την ποιότητα της ζωής μας. Έχοντας σαν δεδομένο την συσχέτιση πολλών νοσημάτων με την κακή διατροφή, μήπως θα έπρεπε να αντιμετωπίσεις το θέμα λίγο διαφορετικά;

Οι Επιστήμονες Διατροφής μπορούν να σε βοηθήσουν να επαναφέρεις την βιοχημική ισορροπία του οργανισμού σου και να την διατηρήσεις για όλη σου την ζωή αποφεύγοντας έτσι την επιβάρυνση των φαρμάκων για να θεραπεύσεις κάτι που μπορείς να αποφύγεις εξαρχής.

Μπορεί να είναι έτσι, αλλά κοστίζει

Για να σε προλάβουμε: Όχι, το κόστος των υπηρεσιών ενός Επιστήμονα Διατροφής δεν είναι μεγάλο αν υπολογίσεις τί ξοδεύεις στις “κακές” συνήθειες σου κάθε μήνα.

Σε πρώτη φάση, σου προτείνουμε να τις μειώσεις κατά 20% και να επενδύσεις αυτά τα χρήματα στην σωστή διατροφή σου. Είναι ένα καλό αρχικό deal που μπορείς να

Σχετικά με τον δημιουργό

Αναστασία Καραντέλου Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προσωπικά στοιχεία

Ονοματεπώνυμο Καραντέλου Αναστασία
Ημερομηνία γέννησης 22/01/93
Διεύθυνση κατοικίας Ηπείρου 1, Καβάλα

Στοιχεία επικοινωνίας

Τηλέφωνο 698 48 68 313
E-mail anakaran93@gmail.com

Εκπαίδευση και Σπουδές

2009-2011: Ολοκλήρωση τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο 6ο Γενικό Λύκειο Καβάλας

2011-2018: Επι πτυχίω στην σχολή Διατροφής και Διαιτολογίας, Τεχνολογικό Ίδρυμα Καρδίτσας. Σχολή επαγγελμάτων υγείας και πρόνοιας.

2016: Ολοκλήρωση πρακτικής άσκησης στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

2017: Ολοκλήρωση πρακτικής άσκησης στο Latvia University of Agriculture Faculty of Food Technology και “Horticultural Institute”

Γενική Επιμόρφωση

Άριστη γνώση αγγλικών / Certificate of proficiency in English (University of Michigan)

Πολύ καλή γνώση ηλεκτρονικού υπολογιστή

Επαγγελματική Εμπειρία

2016: Εξάμηνη Πρακτική Άσκηση στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας στο Τμήμα Διατροφής.

2017: Erasmus: Εξάμηνη πρακτική άσκηση στην Λετονία. Τετράμηνη πρακτική άσκηση στο Latvia University of Agriculture στο τμήμα Τεχνολογίας τροφίμων και δίμηνη πρακτική άσκηση στο Horticultural Institute.

Παρακολούθηση Συνεδρίων – Σεμινάρια

Μάρτιος 2015, Καλαμπάκα: Επιστημονική Εκδήλωση της Εταιρείας Μελέτης Μεταβολισμολυ των Οστών (Ε.Ε.Μ.Μ.Ο.) με θέμα “Μεταβολικά νοσήματα των οστών – Βιβλιογραφική Ενημέρωση”.

Μάρτιος 2014, Θεσσαλονίκη: 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αθηροσκλήρωσης.

Οκτώμβριος 2013, Λάρισα: "Ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών υγείας σε θέματα διατροφής και υγιεινού τρόπου ζωής των νοσούντων με εκφυλιστικές παθήσεις"

Τα πιστοποιητικά παρακολούθησης σεμιναρίων μπορούν να δωθούν εφόσον ζητηθεί.