Dr Plus - Diatrofi

Δίαιτα

TIPS για να διώξεις εύκολα και υγιεινά τα κιλά της καραντίνας

Η καραντίνα έφυγε, αλλά τα κιλά της έμειναν.  Ότι έγινε έγινε. Το θέμα είναι τώρα τι κάνουμε. Δε χρειάζεται να σάς πιάνει πανικός και να αναζητείτε ανορθόδοξες λύσεις. Τα πράγματα είναι πολύ απλά.

Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα θρεπτικό πρωινό. Το πρωινό πρέπει να είναι πλούσιο σε καλά λιπαρά και πρωτεΐνες. Τα συστατικά αυτά εντείνουν το αίσθημα του κορεσμού και βοηθούν στο να ρυθμίσετε καλύτερα τα επόμενα γεύματα της μέρας.

Λέμε όχι στα επεξεργασμένα τρόφιμα και τη ζάχαρη. Στερούνται θρεπτικών συστατικών και φυτικών ινών. Η συστηματική τους κατανάλωση στην καραντίνα ήταν αυτή που πρόσθεσε τα επιπλέον κιλά. Αποφύγετε τώρα και για πάντα τα επεξεργασμένα προϊόντα όπως είναι το λευκό ψωμί, τα μπισκότα, τα κέικ και συμπεριλάβετε περισσότερα προϊόντα ολικής αλέσεως. Θα δείτε διαφορά !

Μειώστε αμέσως το αλάτι: Η υπερβολική πρόσληψη αλατιού συνδέεται με την κατακράτηση. Για αυτό χρησιμοποιούμε πάντα αλάτι στο μέτρο της γεύσης!

Καταναλώστε 2-3 μερίδες φρούτα εποχής , καθώς είναι εμπλουτισμένα με ίνες που προάγουν την απώλεια βάρους.

ΝΕΡΟΟΟΟΟΟΟΟ!!! Αυξήστε όσο το δυνατόν περισσότερο την πρόσληψη νερού. Μερικές φορές το σώμα μας μπερδεύει το αίσθημα της πείνας με αυτό της δίψας.

Μειώστε το delivery και τα έτοιμα φαγητά.

Αποφύγετε τις δίαιτες! Το μόνο που προσφέρουν είναι ένα αίσθημα ατονίας, κούρασης, κακής διάθεσης, ευερεθιστότητας, υπνηλίας και πολλών άλλων δυσάρεστων καταστάσεων, με το πιο σημαντικό, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, την εξασθένιση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Άσκηση. Μπορεί τα γυμναστήρια να μην έχουν ανοίξει αλλά ο καλός καιρός ευνοεί την άσκηση στη φύση. Η καλή φυσική κατάσταση είναι φίλος του μεταβολισμού μας και σύμμαχος του ανοσοποιητικού μας.

Λέμε όχι στις δίαιτες ακολουθώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής , ο οποίος περιλαμβάνει :

Ισορροπημένη ΔΙΑΤΡΟΦΗ σε συνδυασμό με φυσική δραστηριότητα και καλή ενυδάτωση.

 Η συμβουλή μου ! Βάλτε ρεαλιστικούς στόχους οι οποίοι θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε μακροπρόθεσμα και χωρίς στερήσεις το επιθυμητό σας βάρος. 

Σχετικά με τον δημιουργό

Ιωάννα, Ανδριάνα Ζαχράν Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Πτυχιούχος Διαιτολόγος Διατροφολόγος του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης. Το Νοέμβριο του 2016 ξεκίνησα την εκπαίδευση μου ( Μaster Practitioner in Eating Disorders & Obesity ) στις Διατροφικές Διαταραχές και την Παχυσαρκία , υπό την πλήρη εποπτεία και συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας NCFED , το οποίο και ολοκλήρωσα με επιτυχία. Μετά την παρακολούθηση σεμιναρίων στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ) σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας (NCFED) είμαι κάτοχος του Master Practitioner in Eating Disorders and Obesity (στις Διατροφικές Διαταραχές και Παχυσαρκία). Το 2019 ολοκλήρωσα την εξειδίκευση μου στην Αθλητική Διατροφή , αποκτώντας τον τίτλο ‘’ Ειδικός Αθλητικός Διατροφής ’’. Το 2020 συμμετείχα στο Σεμινάριο Τεχνικές Coaching στην καθημερινή διαιτολογική πράξη. Είμαι μέλος του diatrofi.gr, που αποτελεί την παλαιότερη και μεγαλύτερη ομάδα επαγγελματιών διαιτολόγων στην Ελλάδα.
Η συνεχής προσωπική εξέλιξη με ανανεώνει και για αυτό η εκπαίδευση είναι μια διαδικασία που μέσα στα χρόνια δεν έχει σταματήσει και δε σταματά. Παρακολουθώ όλες τις τρέχουσες εξελίξεις της επιστήμης της διατροφής , μέσω σεμιναρίων , τακτικών Συνεδρίων και Ημερίδων που πραγματοποιούνται, συμμετέχοντας σε εκπαιδευτικά σεμινάρια και σε συνέδρια.
Ζω και εργάζομαι στην Αθήνα παρέχοντας διαιτολογικές υπηρεσίες με τη λήψη διατροφικού και ιατρικού ιστορικού, λιπομετρήσεις, σωματομετρήσεις, σχεδιασμό εξατομικευμένων προγραμμάτων διατροφής και συμβουλές διατροφής και υγείας.
Στόχος μου , να πετύχουν οι πελάτες μου αλλαγές στον τρόπο ζωής τους υιοθετόντας υγιεινές διατροφικές συνήθειες , ώστε να γίνουν πιο υγιείς και πιο ευτυχισμένοι.
Και εάν με ρωτήσετε για τα ενδιαφέροντα μου , θα σας πω ότι μου αρέσει πολύ να δοκιμάζω διαφορετικές κουζίνες, να ετοιμάζω ωραία πρωινά τα οποία και φωτογραφίζω αλλά και να κάνω εξορμήσεις σε όλα τα μέρη της πανέμορφης Ελλάδας μας αλλά και του εξωτερικού.

Θα χαρώ να γνωριστούμε και από κοντά!
Στοιχεία επικοινωνίας:
Ιωάννα , Ρόζα - Ανδριάνα Ζαχράν
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity
e-mail: ioannaznutr@gmail.com