Dr Plus - Diatrofi

Καθημερινή Διατροφή

Οι υποσχέσεις που φέρνει κάθε καινούργια χρονιά.

Τι μπορείτε να κάνετε φέτος για να έχουν περισσότερες ελπίδες να τις υλοποιήσετε. Με τον καινούργιο χρόνο θα χάσω τα κιλά που «έβαλα» στις γιορτές, θα κόψω το κάπνισμα, θα αρχίσω γυμναστήριο, θα… , θα … και τόσες άλλες βαρύγδουπες δηλώσεις γύρω από το πλούσιο τραπέζι των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, που ανταλλάσσουμε με φίλους μεταξύ αστείου και σοβαρού, δηλώσεις που για τους περισσότερους αποτελούν μια πολυπόθητη ευχή για την αρχή του νέου έτους όπου θα κάνουν τελικά το πρώτο βήμα για την βελτίωση της ζωής τους……

“Ευχές” όμως που ατονούν εύκολα και ξεχνιούνται γρήγορα με το που μπούμε πάλι στην καθημερινή μας ρουτίνα και επιστρέψουμε στην πραγματικότητα μας.

Γιατί συμβαίνει αυτό και οι ευχές του καινούργιου χρόνου σχεδόν ποτέ δεν υλοποιούνται;

Ενώ λοιπόν αυτό που ευχόμαστε πάντα το θέλουμε, δεν είναι η θέληση που μας λείπει, αυτή υπάρχει και είναι και περισσή. Επίσης όταν προβαίνουμε στη δήλωση νιώθουμε και σίγουροι, βέβαιοι ότι ναι τελικά θα το κάνουμε οπότε ούτε η αποφασιστικότητα μας λείπει.

Όμως η αποφασιστικότητα είναι σαν την οργή. Καθώς οι μέρες περνούν χάνει τη δύναμή της, ξεφουσκώνει!!

Κάτι λοιπόν λείπει. Αυτό που λείπει είναι ο σχεδιασμός. Για να μπορέσω να υλοποιήσω πρέπει να έχω ένα κατάλληλο πλάνο, να βάλω προτεραιότητες, να βλέπω στόχους εφικτούς, να αναγνωρίσω τα εμπόδια που έχω για να φτάσω τους στόχους μου, να βρω τεχνικές και εργαλεία για να ξεπεράσω τα εμπόδια αυτά.

Έτσι λοιπόν για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι με το θέμα των κιλών των εορτών ή και των κιλών γενικά. Ο διαιτολόγος είναι ο άνθρωπός που θα πρέπει αρχικά να σας διδάξει πώς να οργανώσετε τους στόχους που θέλετε να υλοποιήσετε. Θα σας βοηθήσει να βάλετε στόχους εφικτούς και πραγματοποιήσιμους. Προσωπικά στο γραφείο μου συναντώ ανθρώπους που υπερεκτιμούν το υπέρβαρο που έχουν. Δηλαδή θεωρούν ότι χρειάζεται να χάσουν πολύ περισσότερα κιλά από αυτά που είναι το ρεαλιστικό τους υπέρβαρο.

Επίσης ο διαιτολόγος θα σας στηρίξει όταν παρεκκλίνετε από τους στόχους σας και θα τονώσει την θέληση σας όταν χρειάζεστε ένα «σπρώξιμο» προς την σωστή κατεύθυνση. Θα είναι εκεί να στηρίξει και να σας θυμίσει τα κίνητρα σας. Θα βοηθήσει στην αναγνώριση των εμποδίων και θα σας δώσει εργαλεία και λύσεις για να υπερπηδήσετε τα εμπόδια και τις διατροφικές παγίδες καθημερινά.

Σκοπός του είναι να σας βοηθά να βρίσκετε ξανά το δρόμο όταν οι «πειρασμοί» (που πάντα υπάρχουν πειρασμοί, γιατί είναι μέρος της ανθρώπινης φύσης, της ζωής) σας κάνουν να ξεφεύγετε και να παραστρατείτε. Γιατί σημασία δεν έχει να πέσεις, αλλά σημασία έχει να ξανασηκωθείς.

Έτσι λοιπόν για όσους συνεργάζονται ήδη με κάποιον διατροφολόγο μην καθυστερείτε το ραντεβού σας μαζί του με το άγχος μην τον απογοητεύσετε. Η δουλειά του δεν είναι να σας μαλώσει για τις ατασθαλίες σας ή να σας πει ότι περίμενε περισσότερη προσοχή από εσάς. Βρίσκεται εκεί για να είναι συνοδοιπόρος σας σε ένα απαιτητικό ταξίδι προσφέροντας τις γνώσεις, τις συμβουλές και τις εμπειρίες που έχει αποκτήσει μέσα από την εργασία του.

Καλή χρονιά με υγεία για όλους

Σχετικά με τον δημιουργό

Μυρτώ-Μαρία Μυλωνά/ Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Η Μυλωνά Μυρτώ –Μαρία γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981 και αποφοίτησε από το τμήμα Διατροφής της Θεσσαλονίκης το 2003.
Από το 2005 διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στο Χαϊδάρι και εργάζεται ως διατροφολόγος και σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης (Wellness Coach) βοηθώντας άτομα και ομάδες να πετύχουν αλλαγές στον τρόπο ζωής τους (Lifestyle Medicine), ώστε να γίνουν πιο υγιείς και πιο ευτυχισμένοι. Η προσέγγιση της είναι ολιστική και εστιάζει στους 7 τομής ευεξίας: Διατροφή, Άσκηση, Ενέργεια και Στρες, Βάρος, Πνευματική και Συναισθηματική Ευεξία, Υγεία, Ικανοποίηση Ζωής. Εργάζεται κάνοντας ατομικές και ομαδικές συνεδρίες. Θεωρεί το επάγγελμά της συναρπαστικό, γιατί έχει την ευλογία να παρακολουθεί την πρόοδο, την αλλαγή και το ταξίδι μεταμόρφωσης των ανθρώπων και μέσα από αυτό και την ευγνωμοσύνη που δέχεται, την ωθεί να εξελίσσεται και η ίδια.
Πάθος της η συνεχής προσωπική εξέλιξη και για αυτό η εκπαίδευση είναι μια διαδικασία που μέσα στα χρόνια δεν έχει σταματήσει. Το 2007 παρακολούθησε τέσσερις κύκλους σεμιναρίων ψυχολογίας για την παχυσαρκία και για τις διατροφικές διαταραχές στο Λονδίνο (National Center for Eating Disorders). Επίσης υπήρξε για ενάμισι χρόνο ενεργά διαιτολόγος στην Μονάδα Εφηβικής Υγείας του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και έκτοτε παραμένει επιστημονικός συνεργάτης.
Έχει συμμετάσχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα “COSI”, το οποίο είναι ένα ερευνητικό πρόγραμμα σχετικά με τη συχνότητα της παιδικής παχυσαρκίας και διεξήχθη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO)
Έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση European Institute of Nutritional Medicine (EINuM) και μπορεί να διαχειριστεί χρόνια προβλήματα υγείας, χρησιμοποιώντας την προσέγγιση των μεταβολομικών εξετάσεων και της διατροφικής ιατρικής. Έχει πιστοποιηθεί να αξιολογεί μεταβολομικές εξετάσεις και να χορηγεί κατάλληλη αγωγή συμπληρωμάτων διατροφής καθώς και εξειδικευμένη διατροφή.
Έχει ολοκληρώσει σπουδές στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα της προσωπικής συμβουλευτικής , Life Coaching, και αυτό μόνο σαν εισαγωγή γιατί το βασικό πτυχίο στο χώρο του Coaching, το οποίο είναι και μια από τις πιο απαιτητικές εκπαιδεύσεις Coaching στο κόσμο, είναι από τον ACSM (American College of Sports Medicine). Οι Wellcoaches της απένειμαν τον τίτλο του Certified Health and Wellness Coach και πιστοποιούν την καταλληλότητα της για την διαχείριση ατόμων που θέλουν να κάνουν αλλαγές στα 7 πεδία ευεξίας.
Επειδή όλα είναι θέμα επικοινωνίας για να διευρύνει και να κατανοήσει καλύτερα τα περιστατικά που αναλαμβάνει, έχει εκπαιδευτεί σε τεχνικές του NLP (νευρογλωσσικό προγραμματισμό). Τέλος, είναι πιστοποιημένη μέντορας του ινστιτούτου HeartMath, εκπαιδεύει και κάνει πρακτική τεχνικές, που είναι ίσως οι πλέον αποδεδειγμένα αποτελεσματικές στη διαχείριση του άγχους – στρες.
Είναι περήφανο μέλος του πανελλήνιου συλλόγου Διαιτολόγων - Διατροφολόγων Ελλάδος, μέλος του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Διατροφικής Ιατρικής (EINuM), μέλος του επιστημονικού κέντρου μελισσοθεραπείας Ελλάδος, του Ινστιτούτου Διατροφικών Μελετών Ελλάδος (ΙΔΜΕ) και του HeartMath institute.
Επίσης είναι επίσημη εκπαιδεύτρια του ΚΕΑΔΔ (Κέντρο Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών)
Είναι παντρεμένη και ζει με τον άντρα της, δυο παιδιά, τον σκύλο και τη γάτα της προσπαθώντας να ζει με πάθος & έμπνευση την κάθε ημέρα, κάνοντας καθημερινή πράξη αυτά που διδάσκει.
Additional Info
Διεύθυνση: Αγωνιστών Στρατοπέδου 39
Περιοχή: Χαϊδάρι
ΤΚ:
Τηλέφωνο: 2105322383
Κινητό: 6974735376
Email: mylona.myrto@gmail.com
Ιστοσελίδα: