Dr Plus - Diatrofi

Καθημερινή Διατροφή

4+1 Λόγοι για να τρώμε πρωινό

Το πρωινό είναι ίσως το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Ένα θρεπτικό πρωινό είναι πολύ σημαντικό για τη προάσπιση της υγείας και της σωματικής σύστασης (αναλογία σε μυϊκό ιστό, λίπος, υγρών κα.):

  1. Ξεκινώντας την ημέρα μας τρώγοντας πρωινό, ενισχύουμε το μεταβολισμό και διατηρούνται τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σε φυσιολογικά επίπεδα.
  2. Ένα πρωινό γεύμα, μας βοηθάει να ενεργοποιήσουμε το σώμα, καθιστώντας το  ενεργό και παραγωγικό μέχρι το μεσημεριανό γεύμα.
  3. Ένα θρεπτικό πρωινό μειώνει τον κίνδυνο για υπερκατανάλωση τροφής και τις περιττές λιγούρες μέσα στην ημέρα.
  4. Η κατανάλωση πρωινού έχει συσχετιστεί με χαμηλότερη συχνότητα εμφάνισης καρδιακών παθήσεων.
  5. Ένα πρωινό γεύμα είναι απαραίτητο όχι μόνο για το σώμα μας, αλλά και για τον εγκέφαλο. Η κατανάλωση ενός θρεπτικού πρωινού συμβάλλει στη βελτίωση της συγκέντρωσης και της παραγωγικότητάς.

Είναι απλά θέμα συνήθειας, αφιερώνοντας  10 λεπτά για να φτιάξουμε και να φάμε  κάποιο θρεπτικό συνδυασμό! Ψωμί ολικής αλέσεως με τυρί ή αυγά και χυμό, γιαούρτι με μέλι και καρπούς είναι μερικές μόνο από τις γρήγορες και θρεπτικές επιλογές για πρωινό, οι οποίες μάλιστα δεν απαιτούν ιδιαίτερο χρόνο για να ετοιμαστούν, μπορούν όμως  να κάνουν μεγάλη διαφορά στην υγεία μας.

Ωστόσο, αν ανήκουμε στην κατηγορία εκείνων που δεν μπορούν να αφιερώσουν καθόλου χρόνο στην προετοιμασία πρωινού,  αλλά αναγνωρίζουν την αξία του και δεν θέλουν να το παραλείπουν, μπορούμε να δοκιμάσουμε τις νέες πολυδημητριακιές μπουκιές πρωινού που κυκλοφορούν στο εμπόριο και τις οποίες μπορούμε να απολαύσουμε on the go! Οι πολυδημητριακές μπουκιές πρωινού συνδυάζουν 4 δημητριακά ολικής άλεσης ( βρώμη, ρύζι κριθάρι και σιτάρι), 7 βιταμίνες και απολαυστικά συστατικά όπως σοκολάτα και φρούτα και αποτελούν μία εξαιρετική πρόταση είτε όταν καταναλώνονται μόνες τους, είτε όταν τις συνδυάσουμε με μία μερίδα φρούτου και ένα γαλακτοκομικό προϊόν για να έχουμε μια ακόμα πιο ολοκληρωμένη λύση!

Βιβλιογραφία  :

Cancer Council (2015). Fibre, wholegrain cereals and cancer https://www.cancercouncil.com.au/21775/cancer-prevention/diet-exercise/nutrition-diet/fruit-vegetables/fibre-wholegrain-cereals/

5 Reasons Why You Should Eat Breakfast

Σχετικά με τον δημιουργό

Βασιλειος E. Κατσίλας, Διατροφολόγος-Διαιτολόγος,BSc

Email: Basileioskats@hotmail.com
Ο Βασίλειος Κατσίλας γεννήθηκε στην Λέσβο το 1993.

Είναι διατροφολόγος-διαιτολόγος απόφοιτος του Αλεξάνδρειου τεχνολογικού εκπαιδευτικού ιδρύματος της Θεσσαλονίκης, με πλήθος πιστοποιήσεων από ενημερώσεις επιστημονικών μελετών, για την βέλτιστη αντιμετώπιση των στόχων που θέτονται στις σύγχρονες ανάγκες της εποχής.

Είναι ενεργός αθλητής της πολεμικής τέχνης του Jiu Jitsu κάνοντας πρωταθλητισμό, με πολλές διακρίσεις σε πανελλαδικό όσο και σε διεθνή επίπεδο.

Την περίοδο 2014-2015 υπήρξε μέλος του ερευνητικού προγράμματος ΕΣΠΑ συμμαχία για την υγεία- διατροφή συνεργαζόμενος άριστα με διεπιστημονικές ομάδες.

Υπήρξε επαγγελματίας ναυαγοσώστης θαλάσσης με καταγεγραμμένες επεμβάσεις διάσωσης, καθώς και εθελοντής ναυαγοσώστης στην περιοχή του Μολύβου Λέσβου για την διαχείριση του μεταναστευτικού, όπου και παρέλαβε έπαινο για τις επεμβάσεις του με την Ένωση Ναυαγοσωστικών Σχολών Ελλάδος από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου ναυτιλίας Αιγαίου.

Η πτυχιακή του εργασία είχε ως θέμα τα συμπληρώματα διατροφής και πραγματοποίησε την πρακτική του άσκηση στο πρότυπο κλινικό διατροφολογικό-διαιτολογικό γραφείο της κυρίας Λιτσαρδοπούλου Αλεξάνδρας.

Είναι συνεργάτης στο διαιτολογικό γραφείο του Κυρίου Ευάγγελου Ζουμπανέα ως Διατροφολόγος-Διαιτολόγος

Έχει ιδρύσει το γυμναστήριο Calisthenics & Fitness Society στην Νέα Φιλαδέλφεια

Ειναι ο διευθυντής ύλης του Diatrofi.gr

Είναι πιστοποιημένος θεραπευτής των Διατροφικών Διαταραχών και της Παχυσαρκίας (Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity) και αποτελεί επιστημονικός συνεργάτης και καθηγητής του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ).

Το μεταπτυχιακό του πραγματοποιήθηκε στο European University Cyprus στο τομέα της δημόσιας υγείας και η διατριβή του είχε να κάνει με τις διατροφικές διαταραχές σε όλη την Ελλάδα.

Το 2019 επιλέχθηκε απο την Oxford abstracts ως ομιλητής στο 13ο Ευρωπαικό Συνέδριο Διατροφής (FENS 2019), στην Ιρλανδία.

Είναι υποψήφιος Διδάκτωρ του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Additional Info
• Περιοχή: Αττική
• Κινητό:6980874162
• Email: Basileioskats@hotmail.com