Dr Plus - Diatrofi

Καθημερινή Διατροφή Νέα της αγοράς

Αξιοποιώντας τις δυνατότητες smart phones applications στην διαχείριση βάρους

Ένα smart εργαλείο  στην διαχείριση βάρους

Η τήρηση ημερολογίου καταγραφής από τον πελάτη  είναι ιδιαίτερα σημαντική στην διαχείριση ασθενών είτε με θέματα παχυσαρκίας είτε με θέματα διαταραχών πρόσληψης τροφής.

Ενώ σε πολλούς πελάτες διαιτολογικών γραφείων η καταγραφή της καθημερινής πρόσληψης τροφής είναι εύκολη υπόθεση, εντούτοις σε κάποιες ομάδες ανθρώπων όπως οι έφηβοι ή οι  άνθρωποι με αυξημένες εργασιακές υποχρεώσεις, δυσκολεύονται σημαντικά στην τήρηση αυτής της αναγκαιότητας.

Καθώς το κινητό είναι πια αναπόσπαστο  κομμάτι της ζωής μας, τα εξειδικευμένα applications μπορούν να προσφέρουν σημαντικές λύσεις σχεδόν σε κάθε τομέα που αφορά τη διαχείριση της καθημερινότητας.

Ιδιαίτερα στους εφήβους που δύσκολα μπορούν να πειθαρχήσουν σε ένα συγκεκριμένο μοτίβο, και καθώς η ενασχόληση  με το κινητό τους είναι αδιαμφησβήτητη, η αξιοποίηση της ηλεκτρονικής καταγραφής μέσα από μια έξυπνη εφαρμογή, αποτελεί παιχνίδι και συνάμα το κίνητρο για μια ουσιαστική πρόοδο της προσωπικής τους υγείας και τη βελτίωση του σωματικού βάρους  τους.

Η εφαρμογή diet coaching παρέχει τη δυνατότητα όχι μόνο της ορθής επιλογής γευμάτων αλλά και της ημερολογιακής – ωρολογιακής  καταγραφής των διατροφικών επιλογών. Στο τέλος κάθε ημέρας, ο πελάτης πατώντας ένα μόνο «κλικ» στέλνει απευθείας στο email του θεραπευτή του το ημερολόγιο καταγραφής του. Με την διαδικασία αυτή, ο κάθε διαιτολόγος έχει μια διαρκή – καθημερινή επαφή με τον πελάτη του όπως χαρακτηριστικα φαίνεται στο παράδειγμα της εικόνας που σημειώνω…

 

0-gmail-2-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%bd%ce%bd%ce%b1-%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%b1_00001_00001

Η εμπειρία αυτή έχει αποδείξει ότι μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής, ο πελάτης αισθάνεται ασφάλεια και ακόμα κι αν μια μέρα κάτι δεν πάει καλά, το λάθος εντοπίζεται άμεσα. Με τον εντοπισμό του λάθους και την κατάλληλη διαχείριση – απάντηση του θεραπευτή, το σύμπτωμα σχεδόν πάντα διακόπτεται, δίχως να διαιωνίζεται όπως πολύ συχνά συμβαίνει μέχρι το επόμενο ραντεβού.

Σε πολλές περιπτώσεις η ανεξέλεγκτη διαιώνιση μιας κατάστασης που επιβαρύνεται από ενοχές, δίχως την γνώση και την ενημέρωση του θεράποντος διαιτολόγου, οδηγεί στις περισσότερες των περιπτώσεων στην εγκατάλειψη του προγράμματος.

Η εφαρμογή diet coaching είναι διαθέσιμη δωρεάν για smart phones που χρησιμοποιούν λειτουργικό σύστημα Android ή iOS

Περισσότερες πληροφορίες για την εφαρμογή μπορείς να δεις στο site www.diet-coaching.gr και στο σχετικό άρθρο DIET COACHING App – Free Edition για Smart Phones και Tablets

THIN POSITIVE & DIET COACHING Book - e-Pub - ApplicationΣημειωτέων εφαρμογή Diet Coaching από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας της, είναι μόνιμα στις 100 πιο δημοφιλής νέες εφαρμογές στον τομέα Health & Wellness σε παγκόσμιο επίπεδο. Κι αυτό συνέβη απροσδόκητα,  χάριν  στην δημοφιλέστατη Αγγλόφωνη έκδοσή της καθότι για πρώτη φορά άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο έρχονται σε επαφή με την Ελληνική διατροφική κουλτούρα και παράδοση μέσα από τις παραδοσιακές συνταγές που μπορεί να βρει ο καθένας τόσο ως επιλογές στο ημερήσιο μενού όσο και ως διαδικασία εκτέλεσης που περιγράφονται στην έκδοση για χρήστες του εξωτερικού.

Ακολουθούν δυο βίντεο με μια εκτενή παρουσίαση των δυνατοτήτων της εφαρμογήςγια την Αγγλική έκδoση ΕΔΩ 

rsz_diet_coaching_video_guide

και ένα μικρότερης διάρκειας από την παρουσίαση της εφαρμογής στους σπουδαστές της εκπαίδευσης Master Practitioner on Eating Disorders από την πρόσφατη εκπαίδευση της ομάδας στην Αθήνα ΕΔΩ

rsz_diet_coaching_up_demostration

Οδηγίες χρήσης της εφαρμογής Diet Coaching

pdf-small-picture-manual-diet-coaching

DIET COACHING – Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ…

Σχετικά με τον δημιουργό

Ευάγγελος Ζουμπανέας / Διαιτολόγος-Διατροφ...

Ο Ευάγγελος Ζουμπανέας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Είναι Πτυχιούχος Διαιτολόγος Διατροφολόγος από το 1993 με Μεταπτυχιακές Σπουδές και Εξειδίκευση στην Διατροφική και Ψυχολογική αντιμετώπιση διαταραχών (Master Practitioner inEatingDisorders & Obesity) όπως η Νευρική Ανορεξία, η Νευρική Βουλιμία και η Ψυχογενής Παχυσαρκία από τον Εθνικό Οργανισμό για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας - NCFED.

Την περίοδο 2006-2007 διετέλεσε υπεύθυνος του Διαιτολογικού Τμήματος της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και από το 2007 παραμένει τακτικός εξωτερικός συνεργάτης και σύμβουλος της μονάδος.

Είναι πρόεδρος στο Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών & Ερευνών www.insr.gr, Αντιπρόεδρος του Επιστημονικού Κέντρου Μελισσοθεραπείας. και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Παχυσαρκίας.

Είναι τακτικός συνεργάτης ενημερωτικών εκπομπών τόσο της κρατικής αλλά και ιδιωτικής τηλεόρασης. Μέχρι και τον Οκτώβριο του 2002 ήταν πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων - Τεχνολόγων Διατροφής και από τον Ιανουάριο του 2010 είναι πρόεδρος στο Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών και Ερευνών.

Από το Δεκέμβριο του 2010 είναι διευθύνων σύμβουλος του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών - ΚΕΑΔΔ www.keadd.gr το οποίο είναι ο αποκλειστικός συνεργάτης με τον Εθνικό Οργανισμό για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας NCFED www.eating-disorders.org.uk για τις πιστοποιημένες εκπαιδεύσεις MasterPractitionerστην αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών.

Πέρα από τις ακαδημαϊκές του γνώσεις στην επιστήμη της Διατροφής, έκανε σπουδές και σε άλλους τομείς όπως Επιχειρησιακό Management, Δημόσιες σχέσεις, Διαφήμιση και Ψυχολογία.

Έρευνες και μελέτες του με θέμα τη Παχυσαρκία και τη Διατροφή, έχουν παρουσιασθεί σε Ελληνικά και Παγκόσμια συνέδρια Διατροφής.

Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά «Διατροφή και Υγεία», «Vita», «Δίαιτα και Διατροφή» «Αρμονία» «FAQ», «AthensVoice» καθώς και σε άλλα περιοδικά και εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας.

Με το συνάδελφό του Μανώλη Μανωλαράκη ιδρύσαν το 1997 την επιστημονική ομάδα Διατροφή - Εφαρμοσμένα Προγράμματα Διατροφικής Αγωγής και Υποστήριξης με αξιόλογους συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα. Από τον Οκτώβριο του 1999 είναι εκδότες του επιστημονικού περιοδικού Διατροφή Health & Welnessκαι υπεύθυνοι ύλης του επιστημονικού site www.diatrofi.gr και του ηλεκτρονικού περιοδικού e-foodforthought.

Με το συνάδελφό του Μανώλη Μανωλαράκη είναι συγγραφείς του Οδηγού Καθημερινής Διατροφής υπό τον γενικό τίτλο «Τι καλό θα μαγειρέψεις …σήμερα μαμά;» από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα με θέμα την οργάνωση της διατροφής της Ελληνικής οικογένειας συνοδευόμενο με όλες τις παραδοσιακές συνταγές μαγειρεμένες με ελαφρύ τρόπο που έγινε το απαραίτητο βιβλίο για κάθε οικογένεια ξεπερνώντας τα 20.000 αντίτυπα μέχρι σήμερα..

Τον Απρίλιο του 2009 εκδόθηκε το 2ο προσωπικό του βιβλίο «Διατροφική Νοημοσύνη – η απάντηση στη βουλιμία, την πολυφαγία και την παχυσαρκία» που πολύ γρήγορα αγαπήθηκε από χιλιάδες αναγνώστες που βρήκαν μια ανακουφιστική μέθοδο για να καταπολεμήσουν τη διαταραγμένη σχέση με το φαγητό. Το βιβλίο εκδόθηκε αρχικά από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα και μετέπειτα σε 3η έκδοση από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Τον Μάιο του 2010 εκδόθηκε το 3ο προσωπικό του βιβλίο «Σεφ… στο παρά πέντε- διατροφή, ιδέες & συνταγές για πολυάσχολους» αρχικά από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα και μετέπειτα η 2η έκδοση από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Από νεαρή ηλικία έχει διατελέσει αθλητής της ομάδας μπάσκετ εφήβων του Sporting και έχει επίσης ενασχοληθεί με τις πολεμικές τέχνες και την κολύμβηση Από τον Μάιο του 2004 είναι μέλος του κολυμβητικού αθλητικού συλλόγου Μεταμορφώσεως όπου τον Ιούνιο του 2005 κατέκτησε αργυρό μετάλλιο στα 400mελεύθερο σε αγώνες παλαιμάχων του κολυμβητικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου.

Από το 1995 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στο προσωπικό του γραφείο στην Νέα Ιωνία.

Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με τον κύριο Ζουμπανέα είτε τηλεφωνικά στο 2102718360 είτε μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας κράτησης ραντεβού από την ιστοσελίδα: NowDoctor στο link http://www.nowdoctor.gr/ezoumpaneas