Καθημερινή Διατροφή

Βάζοντας την βρώμη στην καθημερινότητα μας

Η βρώμη είναι αναμφισβήτητα μία από τις πρώτες τροφές που έρχονται στο μυαλό μας όταν γίνεται λόγος για υγιεινή διατροφή.

Ασφαλώς και όχι άδικα, μιας και η βρώμη έχει μια σειρά από σημαντικά οφέλη στην υγεία, όπως το ότι περιέχει διαλυτές φυτικές ίνες που βοηθούν στη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και επιβραδύνουν την πέψη παρατείνοντας την απορρόφηση των υδατανθράκων. Η υψηλή πρόσληψη φυτικών ινών μπορεί επίσης να συμβάλλει στη μείωση της χοληστερόλης του αίματος, στην καλή λειτουργία της πέψης και την καλή λειτουργία του εντέρου.

Με ποιό τρόπο μπορούμε να εντάξουμε τη βρώμη στην καθημερινή διατροφή μας όλοι εμείς που αποζητούμε την απόλαυση στο πλαίσιο μίας υγιεινής διατροφής;

Υπάρχουν πολλά τρόφιμα με βρώμη τα οποία μπορούμε να εντάξουμε στην καθημερινή μας διατροφή ώστε να αποκομίσουμε τα οφέλη της βρώμης. Η ακατέργαστη βρώμη αποτελεί την κλασική επιλογή για ένα δυναμωτικό πρωινό ή ένα ελαφρύ βραδινό γεύμα.
Για όσους, ωστόσο, επιθυμούν να έχουν μαζί τους κάθε ώρα της ημέρας ένα ελαφρύ, υγιεινό και σίγουρα απολαυστικό σνακ, μια πολύ ωραία πρόταση είναι τα Πτι Μπερ με βρώμη, που έχουν λίγες θερμίδες (μόλις 32 θερμίδες ανά μπισκότο). Μπορούμε να τα απολαύσουμε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους: από σκέτα μέχρι με γιαούρτι, με μέλι ή ακόμα και ως συνοδευτικό σε διάφορα ροφήματα και χυμούς.

Μία πρόταση για ένα υγιεινό ρόφημα πρωινού είναι η ακόλουθη…

Για 2 μερίδες θα χρειαστείτε :
• 4 ΠΤΙ-ΜΠΕΡ με Βρώμη
• 1 φλιτζάνι φυτικό ρόφημα (γάλα αμυγδάλου ή καρύδας ή ρυζιού κ.α.)
• 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
• 1 κουταλιά της σούπας φυστικοβούτυρο
• 1 κουταλάκι του γλυκού λιναρόσπορο (σε σκόνη)
• μερικά παγάκια

Οδηγίες παρασκευής ροφήματος:

Πολτοποιούμε στο μπλέντερ πρώτα τα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ και έπειτα προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Θα έχουμε ένα μοναδικά θρεπτικό ρόφημα το οποίο μπορούμε να απολαύσουμε κατά το πρωινό μας γεύμα.

Καλή μας απόλαυση

Βιβλιογραφία :

 

Σχετικά με τον δημιουργό

Βασιλειος E. Κατσίλας, Διατροφολόγος-Διαιτολόγος,BSc

Email: Basileioskats@hotmail.com
Ο Βασίλειος Κατσίλας γεννήθηκε στην Λέσβο το 1993.

Είναι διατροφολόγος-διαιτολόγος απόφοιτος του Αλεξάνδρειου τεχνολογικού εκπαιδευτικού ιδρύματος της Θεσσαλονίκης, με πλήθος πιστοποιήσεων από ενημερώσεις επιστημονικών μελετών, για την βέλτιστη αντιμετώπιση των στόχων που θέτονται στις σύγχρονες ανάγκες της εποχής.

Είναι ενεργός αθλητής της πολεμικής τέχνης του Jiu Jitsu κάνοντας πρωταθλητισμό, με πολλές διακρίσεις σε πανελλαδικό όσο και σε διεθνή επίπεδο.

Την περίοδο 2014-2015 υπήρξε μέλος του ερευνητικού προγράμματος ΕΣΠΑ συμμαχία για την υγεία- διατροφή συνεργαζόμενος άριστα με διεπιστημονικές ομάδες.

Υπήρξε επαγγελματίας ναυαγοσώστης θαλάσσης με καταγεγραμμένες επεμβάσεις διάσωσης, καθώς και εθελοντής ναυαγοσώστης στην περιοχή του Μολύβου Λέσβου για την διαχείριση του μεταναστευτικού, όπου και παρέλαβε έπαινο για τις επεμβάσεις του με την Ένωση Ναυαγοσωστικών Σχολών Ελλάδος από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου ναυτιλίας Αιγαίου.

Η πτυχιακή του εργασία είχε ως θέμα τα συμπληρώματα διατροφής και πραγματοποίησε την πρακτική του άσκηση στο πρότυπο κλινικό διατροφολογικό-διαιτολογικό γραφείο της κυρίας Λιτσαρδοπούλου Αλεξάνδρας.

Είναι συνεργάτης στο διαιτολογικό γραφείο του Κυρίου Ευάγγελου Ζουμπανέα ως Διατροφολόγος-Διαιτολόγος

Συνεργάζεται ως Executive Director με το Diatrofi.gr

Είναι εξειδικευμένος θεραπευτής των Διατροφικών Διαταραχών και της Παχυσαρκίας (Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity) και αποτελεί επιστημονικό συνεργάτη του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ).

Είναι ενεργός μεταπτυχιακός φοιτητής του European University Cyprus στο τομέα της δημόσιας υγείας.

Additional Info
• Περιοχή: Αττική
• Κινητό:6980874162
• Email: Basileioskats@hotmail.com