Dr Plus - Diatrofi

Διατροφή και Δίαιτα Καθημερινή Διατροφή Πραγματικά περιστατικά

Τα αναπάντεχα πρωινά του κόσμου

Οι απίθανοι συνδυασμοί των πιο ιδιαίτερων πελατών που βρίσκουν μόνοι τους το δρόμο προς μια σωστά επιλεγμένη διατροφή υπό την καθοδήγηση του διαιτολόγου τους…

Κι όμως, θεωρητικά μπορεί να συμβεί. Ο φίλος Αντρέας με εξέπληξε σήμερα το πρωί όταν έλαβα το ημερολόγιό του μέσω της εφαρμογής Diet Coaching που έκανε μια εξαιρετική 3άδα πρωινού με

Τυρί του τοστ (ως ζωική επιλογή),

Μπισκότο πολυδημητριακών    (ως την ομάδα αμύλου/καρπών) και

Χυμό ρόδι (ως την ομάδα της φρέσκιας επιλογής)

Ο Αντρέας ανήκει σε μια κλασική μερίδα ανδρών που αδυνατεί να σημειώσει το καθημερινό του διαιτολόγιο στο χαρτί και όταν του πρότεινα την εφαρμογή ενθουσιάστηκε και αμέσως την ασπάστηκε δίνοντας προοπτικές συνδυασμών που ποτέ δεν μπορούσα να είχα φανταστεί.

Είναι γεγονός ότι πια οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν το κινητό τους τηλέφωνο κάτι σαν μια φυσική προέκταση του χεριού τους με ότι κι αν σημαίνει αυτό. Ο Αντρέας ως ένας άνθρωπος που οι επαγγελματικές υποχρεώσεις τον αναγκάζουν να κινείται διαρκώς, του φαινόταν αδύνατο κάθε φορά που έτρωγε κάτι να βγάζει χαρτί και στυλό και να το σημειώνει με αποτέλεσμα στο τέλος της ημέρας ούτε να θυμάται τι έφαγε, αλλά ούτε κι είχε και τις σωματικές και ψυχικές δυνάμεις να το καταγράψει.

Το αποτέλεσμα φυσικά ήταν να χάνει διαρκώς τον έλεγχο και σε κάθε επόμενο ραντεβού μας οι δικαιολογίες να πέφτουν σαν τη βροχή. Από τη στιγμή όμως που κατέβασε την εφαρμογή μεταμορφώθηκε σε έναν διαφορετικό άνθρωπο. Καθημερινά συνεπής με το φαγητό του, έμελλε να γίνει από τους καλύτερους  πελάτες μου, όπου ακόμα και τρόφιμα που θεωρητικά δεν θα μπορούσαν να μετέχουν σε ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής, αυτός τα ένταξε με το γάντι μέσα στο πνεύμα των 3άδων και των 2άδων.

Τώρα πιά, βαδίζει από μέρα σε μέσα, σε όλο και πιο υγιεινές συνήθειες και κυρίως έχει οργανώσει πια τη διατροφή του έτσι ώστε να καταναλώνει σωστά και στην ώρα τους τα γεύματά του, αποφεύγοντας τις παρατεταμένες υπογλυκαιμίες  και κυρίως να τρώει τους σωστούς συνδυασμούς, τη σωστή στιγμή.

Και βέβαια, αν και το συγκεκριμένο ημερολόγιο στάθηκε η αφορμή να επευφημήσω τις προσπάθειες του Αντρέα, να  σημειώσω ότι αυτό είναι ένα από τα πολλά υπέροχα ημερολόγια διατροφής που μου στέλνει καθημερινά, διατηρώντας με αυτόν τον τρόπο μια καθημερινή προσωπική σχέση μαζί μου…

Η συγκεκριμένη εφαρμογή μπορεί να σταθεί πραγματικά ως ένα εξαιρετικό εργαλείο στα χέρια κάθε επαγγελματία διαιτολόγου δίνοντας ουσιαστική λύση τόσο στο τί άλλο διαφορετικό θα μπορούσε να καταναλώσει ο πελάτης του που πολύ συχνά παρατηρείται ότι τρώει όλο τα ίδια όσο και ένα σημαντικότατο βοήθημα για τον ίδιο τον πελάτη που του απελευθερώνει τα χέρια από την ψυχαναγκαστική για πολλούς καταγραφή στο χαρτί του ημερολογίου διατροφής.

Στο τέλος κάθε ημέρας, ο πελάτης το μόνο που έχει να κάνει, είναι να πατήσει μέσω της δυνατότητα αποστολής που παρέχει η εφαρμογή, το διαιτολόγιο που κατανάλωσε προς το email του διαιτολόγου του, κι αυτός με τη σειρά του να λάβει απόλυτη γνώση για την καθημερινή του πορεία.

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα που μου έστειλε ο Αντρέας

Andreas A.

Πρωινό

Τυρί σε φέτες

Μπισκότο πολυδημητριακών

Χυμό ρόδι

Δεκατιανό

Μπάρα Wish

Μπανάνα

Μεσημεριανό

Κιμάς

Ζυμαρικά

Μαρούλι

Απογευματινό

Μπάρα

Μανταρίνι

Βραδινό

Μοσχάρι

Πίτα για σουβλάκι

Λάχανο κρεμμύδι

gmail-andreas-%ce%b1-21_00001

Περισσότερα για την εφαρμογή μπορείς να δεις ΕΔΩ

και στο σχετικό άρθρο που σημειώνω

DIET COACHING App – Free Edition για Smart Phones και Tablets

Να σημειώσω ότι η εφαρμογή Diet Coaching από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας της, είναι μόνιμα στις 100 πιο δημοφιλής νέες εφαρμογές στον τομέα Health & Wellness σε παγκόσμιο επίπεδο. Κι αυτό συνέβη απροσδόκητα,  χάριν  στην δημοφιλέστατη Αγγλόφωνη έκδοσή της καθότι για πρώτη φορά άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο έρχονται σε επαφή με την Ελληνική διατροφική κουλτούρα και παράδοση μέσα από τις παραδοσιακές συνταγές που μπορεί να βρει ο καθένας τόσο ως επιλογές στο ημερήσιο μενού όσο και ως διαδικασία εκτέλεσης που περιγράφονται στην έκδοση για χρήστες του εξωτερικού.

Δες επίσης και το σχετικό άρθρο μου

«Αξιοποιώντας τις δυνατότητες smart phones applications στην διαχείριση βάρους»

Σχετικά με τον δημιουργό

Ευάγγελος Ζουμπανέας / Διαιτολόγος-Διατροφ...

Ο Ευάγγελος Ζουμπανέας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Είναι Πτυχιούχος Διαιτολόγος Διατροφολόγος από το 1993 με Μεταπτυχιακές Σπουδές και Εξειδίκευση στην Διατροφική και Ψυχολογική αντιμετώπιση διαταραχών (Master Practitioner inEatingDisorders & Obesity) όπως η Νευρική Ανορεξία, η Νευρική Βουλιμία και η Ψυχογενής Παχυσαρκία από τον Εθνικό Οργανισμό για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας - NCFED.

Την περίοδο 2006-2007 διετέλεσε υπεύθυνος του Διαιτολογικού Τμήματος της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και από το 2007 παραμένει τακτικός εξωτερικός συνεργάτης και σύμβουλος της μονάδος.

Είναι πρόεδρος στο Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών & Ερευνών www.insr.gr, Αντιπρόεδρος του Επιστημονικού Κέντρου Μελισσοθεραπείας. και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Παχυσαρκίας.

Είναι τακτικός συνεργάτης ενημερωτικών εκπομπών τόσο της κρατικής αλλά και ιδιωτικής τηλεόρασης. Μέχρι και τον Οκτώβριο του 2002 ήταν πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων - Τεχνολόγων Διατροφής και από τον Ιανουάριο του 2010 είναι πρόεδρος στο Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών και Ερευνών.

Από το Δεκέμβριο του 2010 είναι διευθύνων σύμβουλος του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών - ΚΕΑΔΔ www.keadd.gr το οποίο είναι ο αποκλειστικός συνεργάτης με τον Εθνικό Οργανισμό για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας NCFED www.eating-disorders.org.uk για τις πιστοποιημένες εκπαιδεύσεις MasterPractitionerστην αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών.

Πέρα από τις ακαδημαϊκές του γνώσεις στην επιστήμη της Διατροφής, έκανε σπουδές και σε άλλους τομείς όπως Επιχειρησιακό Management, Δημόσιες σχέσεις, Διαφήμιση και Ψυχολογία.

Έρευνες και μελέτες του με θέμα τη Παχυσαρκία και τη Διατροφή, έχουν παρουσιασθεί σε Ελληνικά και Παγκόσμια συνέδρια Διατροφής.

Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά «Διατροφή και Υγεία», «Vita», «Δίαιτα και Διατροφή» «Αρμονία» «FAQ», «AthensVoice» καθώς και σε άλλα περιοδικά και εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας.

Με το συνάδελφό του Μανώλη Μανωλαράκη ιδρύσαν το 1997 την επιστημονική ομάδα Διατροφή - Εφαρμοσμένα Προγράμματα Διατροφικής Αγωγής και Υποστήριξης με αξιόλογους συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα. Από τον Οκτώβριο του 1999 είναι εκδότες του επιστημονικού περιοδικού Διατροφή Health & Welnessκαι υπεύθυνοι ύλης του επιστημονικού site www.diatrofi.gr και του ηλεκτρονικού περιοδικού e-foodforthought.

Με το συνάδελφό του Μανώλη Μανωλαράκη είναι συγγραφείς του Οδηγού Καθημερινής Διατροφής υπό τον γενικό τίτλο «Τι καλό θα μαγειρέψεις …σήμερα μαμά;» από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα με θέμα την οργάνωση της διατροφής της Ελληνικής οικογένειας συνοδευόμενο με όλες τις παραδοσιακές συνταγές μαγειρεμένες με ελαφρύ τρόπο που έγινε το απαραίτητο βιβλίο για κάθε οικογένεια ξεπερνώντας τα 20.000 αντίτυπα μέχρι σήμερα..

Τον Απρίλιο του 2009 εκδόθηκε το 2ο προσωπικό του βιβλίο «Διατροφική Νοημοσύνη – η απάντηση στη βουλιμία, την πολυφαγία και την παχυσαρκία» που πολύ γρήγορα αγαπήθηκε από χιλιάδες αναγνώστες που βρήκαν μια ανακουφιστική μέθοδο για να καταπολεμήσουν τη διαταραγμένη σχέση με το φαγητό. Το βιβλίο εκδόθηκε αρχικά από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα και μετέπειτα σε 3η έκδοση από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Τον Μάιο του 2010 εκδόθηκε το 3ο προσωπικό του βιβλίο «Σεφ… στο παρά πέντε- διατροφή, ιδέες & συνταγές για πολυάσχολους» αρχικά από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα και μετέπειτα η 2η έκδοση από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Από νεαρή ηλικία έχει διατελέσει αθλητής της ομάδας μπάσκετ εφήβων του Sporting και έχει επίσης ενασχοληθεί με τις πολεμικές τέχνες και την κολύμβηση Από τον Μάιο του 2004 είναι μέλος του κολυμβητικού αθλητικού συλλόγου Μεταμορφώσεως όπου τον Ιούνιο του 2005 κατέκτησε αργυρό μετάλλιο στα 400mελεύθερο σε αγώνες παλαιμάχων του κολυμβητικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου.

Από το 1995 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στο προσωπικό του γραφείο στην Νέα Ιωνία.

Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με τον κύριο Ζουμπανέα είτε τηλεφωνικά στο 2102718360 είτε μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας κράτησης ραντεβού από την ιστοσελίδα: NowDoctor στο link http://www.nowdoctor.gr/ezoumpaneas