Dr Plus - Diatrofi

Συμβουλή της ημέρας

Χοληστερόλη και μαρινάρισμα

Το μαρινάρισμα στα φαγητά μειώνει τα προϊόντα οξείδωσης της χοληστερόλης, που σχηματίζονται κατά το μαγείρεμα, επισημαίνουν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ταιπέι. Οι ειδικοί μαρινάρισαν τροφές όπως το χοιρινό κρέας και τα αυγά σε μείγμα σάλτσας σόγιας ή ζάχαρης με νερό. Η διαδικασία μείωσε σημαντικά τα επιβλαβή συστατικά της χοληστερόλης, δρώντας με τρόπο παρόμοιο των λεγόμενων «αντιοξειδωτικών» τροφίμων. Διευκρινίζεται ότι οι ερευνητές δεν εξέτασαν σύσταση φαγητών με άλλες, λιπαρότερες για παράδειγμα, μαρινάτες, και απέφυγαν έτσι να γενικεύσουν τα συμπεράσματα τους.

Σχετικά με τον δημιουργό

Diatrofi.gr | Διαχειριστής

Από τη συντακτική ομάδα της επιστημονικής ομάδας Διατροφή. Σύντομα θα συμπληρωθούν τα συνολικά στοιχεία του δημιουργού.