Dr Plus - Diatrofi

Εκδόσεις

Ή Διατροφική Νοημοσύνη πιο επίκαιρη από ποτέ

Διανύοντας τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου 2019, καθώς κρατάω στα χέρια μου την 6η ανανεωμένη έκδοση του βιβλίου Διατροφική Νοημοσύνη και κάνοντας τον απολογισμό μιας ολόκληρης δεκαετίας, δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ πόσοι απόφοιτοι «διαμάντια» –επαγγελματίες υγείας, πλέον– θα ξεπηδούσαν με το άστρο τους από τις εκδόσεις και την εκπαίδευση Master Practitioner on Eating Disorders του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ).

Ήταν πραγματικά αδύνατο να οραματισθεί κάθε ένας από τους εκπαιδευτές ότι θα μπορούσαμε –μέσα από την εμπνευσμένη εκπαίδευση της Deanne Jade του National Center of Eating Disorders της Μεγάλης Βρετανίας– όχι μόνο να μεταδώσουμε απλώς κάποιες γνώσεις για τις διαταραχές πρόσληψης τροφής που θα μπορούσε ο καθένας να αποκτήσει διαβάζοντας σχετικά βιβλία ή παρακολουθώντας ένα πρόγραμμα e-learning, αλλά αντίθετα να δημιουργήσουμε νέους δασκάλους, πολυτάλαντους θεραπευτές, χαρισματικούς συγγραφείς και φωτεινούς επαγγελματίες που ξεχωρίζουν για το ήθος και την αγάπη τους για τον άνθρωπο που χρειάζεται απεγνωσμένα τη βοήθειά τους.

Όλοι είχαν ως κοινή αφετηρία τη Διατροφική Νοημοσύνη, ένα βιβλίο-σταθμό για την εκπαίδευση, που έμελλε να αποτελέσει το βασικότερο κίνητρο πρώτα για
την προσωπική αλλαγή του καθενός κι έπειτα για τη μετατροπή αυτής της αλλαγής σε νέα γνώση, σε επόμενα εμπνευσμένα βιβλία και καταλυτικές θεραπευτικές
δεξιότητες. Ενθουσιάζομαι και μόνο με τη σκέψη πόσους ακόμα εμπνευσμένους και χαρισματικούς συνεργάτες μπορεί να κερδίσει στο μέλλον η οικογένεια του ΚΕΑΔΔ.

Είμαι βέβαιος όμως ότι η αγκαλιά των χαρισματικών συνεργατών μου θα βρίσκει πάντα τρόπους και νέες δεξιότητες για περισσότερη έμπνευση και υπέροχες εκπλήξεις για όλους τους ανθρώπους με πηγαίο ταλέντο που ζητούν να ενσωματωθούν στην οικογένεια του ΚΕΑΔΔ.

Θαυμάζω αυτά τα υπέροχα μυαλά, απολαμβάνω το γεγονός ότι ήμουν η αιτία να ξεπηδήσουν τόσα αστραφτερά διαμάντια από τα σπλάχνα της εκπαίδευσης και είμαι ευγνώμων για όσα μπόρεσα και όσα θα μπορέσω να προσφέρω, διότι η έκφραση και η ευαισθησία των αποφοίτων έφτασε να αγγίζει και να απαλύνει και τη δική μου ψυχή.

Άλλωστε, όπως λέμε μεταξύ μας όλοι οι συντελεστές του ΚΕΑΔΔ, το μόνο σενάριο που υπάρχει στη θεραπεία των διατροφικών διαταραχών είναι ότι… «Δεν υπάρχει άλλο σενάριο!»

Βρείτε το σε όλα τα βιβλιοπωλεία και στο Drplus : https://drplus.gr/ekdoseis/133–.html

Ευάγγελος Ζουμπανέας
Διαιτολόγος Διατροφολόγος
Master Practitioner on Eating Disorders
Διευθυντής Κέντρου Εκπαίδευσης &
Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών

Σχετικά με τον δημιουργό

Ευάγγελος Ζουμπανέας / Διαιτολόγος-Διατροφ...

Ο Ευάγγελος Ζουμπανέας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Είναι Πτυχιούχος Διαιτολόγος Διατροφολόγος από το 1993 με Μεταπτυχιακές Σπουδές και Εξειδίκευση στην Διατροφική και Ψυχολογική αντιμετώπιση διαταραχών (Master Practitioner inEatingDisorders & Obesity) όπως η Νευρική Ανορεξία, η Νευρική Βουλιμία και η Ψυχογενής Παχυσαρκία από τον Εθνικό Οργανισμό για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας - NCFED.

Την περίοδο 2006-2007 διετέλεσε υπεύθυνος του Διαιτολογικού Τμήματος της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και από το 2007 παραμένει τακτικός εξωτερικός συνεργάτης και σύμβουλος της μονάδος.

Είναι πρόεδρος στο Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών & Ερευνών www.insr.gr, Αντιπρόεδρος του Επιστημονικού Κέντρου Μελισσοθεραπείας. και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Παχυσαρκίας.

Είναι τακτικός συνεργάτης ενημερωτικών εκπομπών τόσο της κρατικής αλλά και ιδιωτικής τηλεόρασης. Μέχρι και τον Οκτώβριο του 2002 ήταν πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων - Τεχνολόγων Διατροφής και από τον Ιανουάριο του 2010 είναι πρόεδρος στο Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών και Ερευνών.

Από το Δεκέμβριο του 2010 είναι διευθύνων σύμβουλος του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών - ΚΕΑΔΔ www.keadd.gr το οποίο είναι ο αποκλειστικός συνεργάτης με τον Εθνικό Οργανισμό για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας NCFED www.eating-disorders.org.uk για τις πιστοποιημένες εκπαιδεύσεις MasterPractitionerστην αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών.

Πέρα από τις ακαδημαϊκές του γνώσεις στην επιστήμη της Διατροφής, έκανε σπουδές και σε άλλους τομείς όπως Επιχειρησιακό Management, Δημόσιες σχέσεις, Διαφήμιση και Ψυχολογία.

Έρευνες και μελέτες του με θέμα τη Παχυσαρκία και τη Διατροφή, έχουν παρουσιασθεί σε Ελληνικά και Παγκόσμια συνέδρια Διατροφής.

Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά «Διατροφή και Υγεία», «Vita», «Δίαιτα και Διατροφή» «Αρμονία» «FAQ», «AthensVoice» καθώς και σε άλλα περιοδικά και εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας.

Με το συνάδελφό του Μανώλη Μανωλαράκη ιδρύσαν το 1997 την επιστημονική ομάδα Διατροφή - Εφαρμοσμένα Προγράμματα Διατροφικής Αγωγής και Υποστήριξης με αξιόλογους συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα. Από τον Οκτώβριο του 1999 είναι εκδότες του επιστημονικού περιοδικού Διατροφή Health & Welnessκαι υπεύθυνοι ύλης του επιστημονικού site www.diatrofi.gr και του ηλεκτρονικού περιοδικού e-foodforthought.

Με το συνάδελφό του Μανώλη Μανωλαράκη είναι συγγραφείς του Οδηγού Καθημερινής Διατροφής υπό τον γενικό τίτλο «Τι καλό θα μαγειρέψεις …σήμερα μαμά;» από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα με θέμα την οργάνωση της διατροφής της Ελληνικής οικογένειας συνοδευόμενο με όλες τις παραδοσιακές συνταγές μαγειρεμένες με ελαφρύ τρόπο που έγινε το απαραίτητο βιβλίο για κάθε οικογένεια ξεπερνώντας τα 20.000 αντίτυπα μέχρι σήμερα..

Τον Απρίλιο του 2009 εκδόθηκε το 2ο προσωπικό του βιβλίο «Διατροφική Νοημοσύνη – η απάντηση στη βουλιμία, την πολυφαγία και την παχυσαρκία» που πολύ γρήγορα αγαπήθηκε από χιλιάδες αναγνώστες που βρήκαν μια ανακουφιστική μέθοδο για να καταπολεμήσουν τη διαταραγμένη σχέση με το φαγητό. Το βιβλίο εκδόθηκε αρχικά από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα και μετέπειτα σε 3η έκδοση από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Τον Μάιο του 2010 εκδόθηκε το 3ο προσωπικό του βιβλίο «Σεφ… στο παρά πέντε- διατροφή, ιδέες & συνταγές για πολυάσχολους» αρχικά από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα και μετέπειτα η 2η έκδοση από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Από νεαρή ηλικία έχει διατελέσει αθλητής της ομάδας μπάσκετ εφήβων του Sporting και έχει επίσης ενασχοληθεί με τις πολεμικές τέχνες και την κολύμβηση Από τον Μάιο του 2004 είναι μέλος του κολυμβητικού αθλητικού συλλόγου Μεταμορφώσεως όπου τον Ιούνιο του 2005 κατέκτησε αργυρό μετάλλιο στα 400mελεύθερο σε αγώνες παλαιμάχων του κολυμβητικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου.

Από το 1995 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στο προσωπικό του γραφείο στην Νέα Ιωνία.

Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με τον κύριο Ζουμπανέα είτε τηλεφωνικά στο 2102718360 είτε μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας κράτησης ραντεβού από την ιστοσελίδα: NowDoctor στο link http://www.nowdoctor.gr/ezoumpaneas