Βιβλία

Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΝΗΣΤΕΙΑ

Συγγραφέας: Παναγιώτα Καρακασίδου

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Master Practitioner in Eating Disorders and Obesity

Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΝΗΣΤΕΙΑ Το απόλυτο βιβλίο για όσους νηστεύουν με την πιο ολοκληρωμένη παρουσίαση προγραμμάτων διατροφής ανάλογα με την κάθε διαφορετική περίοδο αλλά και όλες τις απαραίτητες ιδέες και συνταγές βασισμένες στους σωστούς συνδυασμούς ολοκληρωμένων γευματικών προτάσεων σε 3άδες και 2άδες. Το βιβλίο Η Διατροφή στη Νηστεία αποτελεί τον πιο χρήσιμο οδηγό για επαγγελματίες υγείας αλλά και για τους πιστούς που θέλουν να εξασφαλίσουν μια ορθή θρέψη ειδικά στην πιο μακρόπνοη νηστευτική περίοδο όπως αυτή της Σαρακοστής. Το βιβλίο της συναδέλφου ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΟΥ είναι σε συνεργασία με το ΚΕΑΔΔ και τις εκδόσεις Σταμούλη.

 Θα το βρείτε στο Link http://drplus.gr/ekdoseis/134–.html

Η διαιτολόγος-διατροφολόγος Παναγιώτα Καρακασίδου παρουσιάζει με συστηματικό τρόπο τα σημαντικότερα από αυτά που πρέπει να γνωρίζουμε για τη διατροφή στη διάρκεια της νηστείας, ενώ παράλληλα μας προσφέρει νοστιμότατες συνταγές δοκιμασμένες επί χρόνια από την ίδια στην καθημερινή ζωή της οικογένειάς της.

Αυτός ο συνδυασμός επιστημονικής γνώσης και βιωμένης εμπειρίας κάνει το βιβλίο μοναδικό.

Στα αρχικά κεφάλαια θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για τη θρεπτική αξία των διαφόρων ειδών τροφίμων, ώστε να μπορείτε  και μόνοι σας να διαμορφώσετε ένα πρόγραμμα πλήρους και ισορροπημένης διατροφής.

Στα επόμενα κεφάλαια παρατίθενται αναλυτικά διαιτολόγια για κάθε είδος νηστείας (κατάλυση κρέατος, αυγού και γαλακτοκομικών, ιχθύος, οίνου και ελαίου) και για κάθε επιμέρους περίοδο του έτους.

Στο τελευταίο μέρος του βιβλίου παρουσιάζονται  ιδιαίτερα γευστικές συνταγές ολοκληρωμένες διατροφικά. Συνοδεύονται από καθημερινές φωτογραφίες τραβηγμένες μέσα στην κουζίνα της Παναγιώτας Καρακασίδου.

Λίγα λόγια από τη συγγραφέα

«Εύχομαι το εγχείρημά μου να σας βοηθήσει να αντιληφθείτε ότι φυσικά και μπορείτε να καλύψετε τις θρεπτικές και ενεργειακές σας ανάγκες αν αποφασίσετε να νηστέψετε για μικρότερο ή και μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αυτό που χρειάζεται είναι να ασχοληθείτε με σοβαρότητα και συνέπεια με την οργάνωση της διατροφής σας.

Οι συνταγές μαγειρικής είναι όλες μαγειρεμένες και δοκιμασμένες από την οικογένειά μου και τους φίλους μου- παμφάγοι οι περισσότεροι, που περιμένουν, όταν θα έρθουν στο σπίτι μου για φαγητό, τι “περίεργες νοστιμιές” θα τους προσφέρω.

Μελετήστε τις συνταγές, μαγειρέψτε τις και θα δείτε με άλλη οπτική τα όσπρια, τα λαχανικά, τα ζυμαρικά, τα θαλασσινά, τις πίτες και τα παραδοσιακά γλυκά.»

Παναγιώτα Καρακασίδου

 

Βιογραφικό

H Παναγιώτα Καρακασίδου είναι διαιτολόγος-διατροφολόγος, απόφοιτος του τμήματος Διατροφής-Διαιτολογίας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Eίναι Master Practitioner in Eating Disorders and Obesity, με μεταπτυχιακές σπουδές και εξειδίκευση στη διατροφική διαχείριση ατόμων με διατροφικές διαταραχές και παχυσαρκία από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ) υπό την πλήρη εποπτεία του Εθνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας (NCFED).

Από το 1997 διατηρεί διαιτολογικό γραφείο, που ασχολείται με θέματα υγιεινής διατροφής, παχυσαρκίας, διατροφής στην παιδική και εφηβική ηλικία, διατροφής για αθλητές, για εγκύους και θηλάζουσες, καθώς επίσης και για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τη διατροφή χωρίς κρέας και έχει εφαρμόσει στη ζωή της οικογένειάς της τη διατροφή αυτή στην πράξη.

Σε συνεργασία με το Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε ερευνητική εργασία για τις ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες και ελλείψεις των ατόμων της Θεραπευτικής Κοινότητας Ιθάκη.

Συνεργάζεται με πολυάριθμα εκπαιδευτικά ιδρύματα για την ενημέρωση των παιδιών σε θέματα διατροφικής αγωγής.

Συμμετέχει σε εκδηλώσεις για την ενημέρωση των πολιτών της Θεσσαλονίκης σε θέματα διατροφής.

Έχει παρουσιάσει εισηγήσεις σε συνέδρια για τη διατροφή της εγκύου και της θηλάζουσας.

Το 2011-12 συνεργάστηκε με τον Π.Α.Ο.Κ. ως διαιτολόγος της ομάδας πετοσφαίρισης και των ακαδημιών ποδοσφαίρου.

Είναι μέλος της επιστημονικής ομάδας Διατροφή και Medidiatrofi, καθώς και της Ελληνικής Εταιρίας Παχυσαρκίας και του Ινστιτούτου Διατροφικών Μελετών και Ερευνών.

Αρθρογραφεί σε περιοδικά (υγείας), στον διαδι­κτυακό τύπο και στις σελίδες www.diatrofi.gr και  www.MediDiatrofi.gr.

Βρείτε το στο: http://drplus.gr/home/134–.html

Σχετικά με τον δημιουργό

Diatrofi.gr | Διαχειριστής

Από τη συντακτική ομάδα της επιστημονικής ομάδας Διατροφή. Σύντομα θα συμπληρωθούν τα συνολικά στοιχεία του δημιουργού.