Dr Plus - Diatrofi

Για εκδηλώσεις Ενημέρωση

Ανακοίνωση 2ης Ημερίδας Κλινικών Φροντιστηρίων ΚΕΑΔΔ 24 Μαρτίου 2017

Αθήνα 15 Μαρτίου 2017

Δελτίο Τύπου

Εν αναμονή της 1ης ημερίδας που εκκρεμεί για την ομάδα της Θεσσαλονίκης το Σάββατο 18 Μαρτίου 10.00 – 15.00 στο ξενοδοχείο Mediterrannean στην αίθουσα Απόλλων…

…ανακοινώνεται  ότι η 2η ημερίδα που θα ολοκληρώσει τα κλινικά φροντιστήρια 2017 λόγω φόρτου εργασίας του ιατρού δρ. Δημήτρη Τσουκαλά θα πραγματοποιηθεί κοινή και για την ομάδα της Αθήνας και διαδικτυακά για την ομάδα της Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 24 Μαρτίου 15.00-20.00

στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens, Μεγ. Αλεξάνδρου 2, Αθήνα, στάση METRO Μεταξουργείο ΤΚ 104 37

Η 2η ημερίδα για όσους συμμετέχουν διαδικτυακά θα  αναμεταδοθεί μέσω του προγράμματος WebEx που χρησιμοποιεί το ΚΕΑΔΔ στις διαδικτυακές αναμεταδώσεις των μαθημάτων με υψηλή ποιότητα ήχου και εικόνας.

Όσοι  επιθυμούν να παρακολουθήσουν ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ θα στείλουν αίτημα συμμετοχής με ΘΕΜΑ «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΣΤΗ 2η ΗΜΕΡΙΔΑ 2017» στο email της Ιωάννας Κοντελέ gkontele@yahoo.gr  με ταυτόχρονη κοινοποίηση στο diatrofioe@gmail.com ώστε να λάβουν οδηγίες μέσα από το σύστημα διαδικτυακής αναμετάδοσης και παρακολούθησης WebEx ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για τις ημερομηνίες της Αθήνας.

Σε περίπτωση που υπάρχει αδυναμία παρακολούθησης της 2ης ημερίδας κατόπιν επιθυμίας κάθε ενδιαφερόμενου στο προσωπικό μου email θα του αποσταλεί το βιντεοσκοπημένο αρχείο και  οι παρουσιάσεις της ημερίδας.

Όποιος δεν παρακολούθησε την 1η ημερίδα από την ομάδα που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και επιθυμεί να συμμετέχει στη 2η  κατόπιν αίτησής του στο προσωπικό μου email θα του αποσταλούν τα βιντεοσκοπημένα μαθήματα και οι παρουσιάσεις της ημερίδας.

Κόστος συμμετοχής ανά εκπαιδευτική ημέρα 25 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%)

Σε κάθε εκπαιδευόμενο για την 2η ημερίδα θα δοθεί  δωρεάν  το βιβλίο της δρ Αιμιλία Βασιλοπούλου  με ιδέες και συνταγές για διατροφή χωρίς αλλεργιογόνα τρόφιμα (γάλα, σιτηρά, γλουτένη, αυγό, ξηρούς καρπούς) των εκδόσεων ΚΕΑΔΔ – Μεταίχμιο.

Για τους διαδικτυακούς σπουδαστές το βιβλίο θα αποσταλεί ταχυδρομικά και για τους συμμετέχοντες της ομάδας της Θεσσαλονίκης που θα δηλώσουν στη γραμματεία τη συμμετοχή τους στη 2η ημερίδα θα δοθεί μαζί με την ανανεωμένη – εμπλουτισμένη έκδοση του βιβλίου του δρ. Δημήτρη Τσουκαλά που θα δοθεί δωρεάν στους συμμετέχοντες της 1ης ημερίδας το Σάββατο 18 Μαρτίου .

Δηλώσεις συμμετοχής έως και 3 εργάσιμες ημέρες πριν την έναρξη των μαθημάτων σε ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ email (όχι απάντηση στην αποστολή της ανακοίνωσης) στο diatrofioe@gmail.com με την ένδειξη 2η ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΛΙΝΙΚΑ ΦΡΟΝΤΗΣΤΗΡΙΑ 2017 και με μια από την ακόλουθη ένδειξη Αθήνα  ή Διαδικτυακά.

Επιστημονικοί υπεύθυνοι και εισηγητές στα Κλινικά Φροντιστήρια 2017 είναι ο δρ Δημήτρης Τσουκαλάς και o διαιτολόγος  Ευάγγελος Ζουμπανέας.

Τα μαθήματα αφορούν μόνο τους ήδη εκπαιδευόμενους και απόφοιτους σπουδαστές του ΚΕΑΔΔ.

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΣΕΜΙΝΑΡΕΙΩΝ

2η ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΗΝΑ (& ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΚΥΠΡΟΣ): Παρασκευή 24 Μαρτίου, 3μμ – 8μμ Ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens, Μεγ. Αλεξάνδρου 2, Αθήνα, στάση METRO Μεταξουργείο ΤΚ 104 37

1η ΗΜΕΡΙΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Σάββατο 18 ΜΑΡΤΙΟΥ,  10πμ – 3μμ, Ξενοδοχείο Mediterranean Palace Hotel, Σαλαμίνος 3 & Καρατάσου, ΤΚ 54626

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΦΡΟΝΤΗΣΤΗΡΙΩΝ 2017 ΚΕΑΔΔ

Α’ ΜΕΡΟΣ

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ & ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ

 • Αυτοάνοσων  νοσημάτων
 • Νοσημάτων του πεπτικού
 • Μεταβολικό Σύνδρομο
 • Υπερλιπιδαιμίες
 • Νοσημάτων του θυρεοειδή
 • Αναιμίες
 • Λιπώδες Ήπαρ
 • Αυτισμός

Β’ ΜΕΡΟΣ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΞΙΔΕΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

 • Εγκυμοσύνη και θηλασμός
 • Εγκυμοσύνη και η σχέση Β12 και D3 με το διαβήτη τύπου 1
 • Ενίσχυση γονιμότητας, σχέση λεπτίνης και ρύθμιση αναιμίας
 • Διαχείριση Εμμηνόπαυσης
 • Διαχείριση Διαταραχών της διάθεσης
 • Συνέργεια συνενζύμου Q10 σε συνδυασμό  με στατίνες
 • Συμπληρωματική ενίσχυση στη νόσο του Parkinson
 • Διαδικασία επανάκαμψης ιδανικών επιπέδων βιταμίνης D
 • Δωδεκαδακτυλικό έλκος & γαστροϊσοφαγική παλινδρόμηση – Τεχνικές ανακούφισης συμπτωμάτων
 • Παρουσίαση διαχείρισης αληθινών περιστατικών

 

Σχετικά με τον δημιουργό

Ευάγγελος Ζουμπανέας / Διαιτολόγος-Διατροφ...

Ο Ευάγγελος Ζουμπανέας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Είναι Πτυχιούχος Διαιτολόγος Διατροφολόγος από το 1993 με Μεταπτυχιακές Σπουδές και Εξειδίκευση στην Διατροφική και Ψυχολογική αντιμετώπιση διαταραχών (Master Practitioner inEatingDisorders & Obesity) όπως η Νευρική Ανορεξία, η Νευρική Βουλιμία και η Ψυχογενής Παχυσαρκία από τον Εθνικό Οργανισμό για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας - NCFED.

Την περίοδο 2006-2007 διετέλεσε υπεύθυνος του Διαιτολογικού Τμήματος της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και από το 2007 παραμένει τακτικός εξωτερικός συνεργάτης και σύμβουλος της μονάδος.

Είναι πρόεδρος στο Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών & Ερευνών www.insr.gr, Αντιπρόεδρος του Επιστημονικού Κέντρου Μελισσοθεραπείας. και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Παχυσαρκίας.

Είναι τακτικός συνεργάτης ενημερωτικών εκπομπών τόσο της κρατικής αλλά και ιδιωτικής τηλεόρασης. Μέχρι και τον Οκτώβριο του 2002 ήταν πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων - Τεχνολόγων Διατροφής και από τον Ιανουάριο του 2010 είναι πρόεδρος στο Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών και Ερευνών.

Από το Δεκέμβριο του 2010 είναι διευθύνων σύμβουλος του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών - ΚΕΑΔΔ www.keadd.gr το οποίο είναι ο αποκλειστικός συνεργάτης με τον Εθνικό Οργανισμό για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας NCFED www.eating-disorders.org.uk για τις πιστοποιημένες εκπαιδεύσεις MasterPractitionerστην αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών.

Πέρα από τις ακαδημαϊκές του γνώσεις στην επιστήμη της Διατροφής, έκανε σπουδές και σε άλλους τομείς όπως Επιχειρησιακό Management, Δημόσιες σχέσεις, Διαφήμιση και Ψυχολογία.

Έρευνες και μελέτες του με θέμα τη Παχυσαρκία και τη Διατροφή, έχουν παρουσιασθεί σε Ελληνικά και Παγκόσμια συνέδρια Διατροφής.

Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά «Διατροφή και Υγεία», «Vita», «Δίαιτα και Διατροφή» «Αρμονία» «FAQ», «AthensVoice» καθώς και σε άλλα περιοδικά και εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας.

Με το συνάδελφό του Μανώλη Μανωλαράκη ιδρύσαν το 1997 την επιστημονική ομάδα Διατροφή - Εφαρμοσμένα Προγράμματα Διατροφικής Αγωγής και Υποστήριξης με αξιόλογους συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα. Από τον Οκτώβριο του 1999 είναι εκδότες του επιστημονικού περιοδικού Διατροφή Health & Welnessκαι υπεύθυνοι ύλης του επιστημονικού site www.diatrofi.gr και του ηλεκτρονικού περιοδικού e-foodforthought.

Με το συνάδελφό του Μανώλη Μανωλαράκη είναι συγγραφείς του Οδηγού Καθημερινής Διατροφής υπό τον γενικό τίτλο «Τι καλό θα μαγειρέψεις …σήμερα μαμά;» από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα με θέμα την οργάνωση της διατροφής της Ελληνικής οικογένειας συνοδευόμενο με όλες τις παραδοσιακές συνταγές μαγειρεμένες με ελαφρύ τρόπο που έγινε το απαραίτητο βιβλίο για κάθε οικογένεια ξεπερνώντας τα 20.000 αντίτυπα μέχρι σήμερα..

Τον Απρίλιο του 2009 εκδόθηκε το 2ο προσωπικό του βιβλίο «Διατροφική Νοημοσύνη – η απάντηση στη βουλιμία, την πολυφαγία και την παχυσαρκία» που πολύ γρήγορα αγαπήθηκε από χιλιάδες αναγνώστες που βρήκαν μια ανακουφιστική μέθοδο για να καταπολεμήσουν τη διαταραγμένη σχέση με το φαγητό. Το βιβλίο εκδόθηκε αρχικά από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα και μετέπειτα σε 3η έκδοση από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Τον Μάιο του 2010 εκδόθηκε το 3ο προσωπικό του βιβλίο «Σεφ… στο παρά πέντε- διατροφή, ιδέες & συνταγές για πολυάσχολους» αρχικά από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα και μετέπειτα η 2η έκδοση από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Από νεαρή ηλικία έχει διατελέσει αθλητής της ομάδας μπάσκετ εφήβων του Sporting και έχει επίσης ενασχοληθεί με τις πολεμικές τέχνες και την κολύμβηση Από τον Μάιο του 2004 είναι μέλος του κολυμβητικού αθλητικού συλλόγου Μεταμορφώσεως όπου τον Ιούνιο του 2005 κατέκτησε αργυρό μετάλλιο στα 400mελεύθερο σε αγώνες παλαιμάχων του κολυμβητικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου.

Από το 1995 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στο προσωπικό του γραφείο στην Νέα Ιωνία.

Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με τον κύριο Ζουμπανέα είτε τηλεφωνικά στο 2102718360 είτε μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας κράτησης ραντεβού από την ιστοσελίδα: NowDoctor στο link http://www.nowdoctor.gr/ezoumpaneas