Για εκδηλώσεις

Επιστολή Ομάδας υποστήριξης μητρικού θηλασμού και μητρότητας

H ομάδας μας δημιουργήθηκε πριν τεσσεράμισι χρόνια με στόχο την «από μητέρα προς μητέρα» προώθηση, υποστήριξη, ενημέρωση, ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με το θηλασμό. Ο λόγος ύπαρξης της ομάδας μας προέκυψε από την ανάγκη μαμάδων να ενημερωθούν και να αντιμετωπίσουν διάφορα προβλήματα σχετικά με το θηλασμό και να διορθώσουν τα λάθη που σαμποτάρουν την προσπάθειά τους.

Η οποία ανάγκη, για σωστή και τεκμηριωμένη ενημέρωση, που μας οδήγησε να ανοίξουμε το δρόμο αυτό, είναι υπαρκτή ακόμη και σήμερα, ίσως και περισσότερο από πριν, να στηρίζουμε η μια την άλλη, να μοιραζόμαστε τις γνώσεις, τις εμπειρίες και τα προβλήματά μας.dimosios thylasmos1

Και φέτος συμμετείχαμε στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό, εχθές στο Ζάππειο. Και φέτος μας τίμησαν με την συμμετοχή τους πάνω από 1500 μαμάδες, ενώ καταγράφηκαν να θηλάζουν την ώρα του ταυτόχρονου, περί τις 1000. Σε αυτή τη γιορτή μας δόθηκε η ευκαιρία, για ακόμα μια φορά, σε όλες εμάς, τις μαμάδες, να ευαισθητοποιήσουμε, να αφυπνίσουμε και να υποστηρίξουμε τις νέες μητέρες και την ελληνική κοινωνία γενικότερα για τον μητρικό θηλασμό.

dimosios thylasmos2

Στόχος μας είναι η Ελλάδα να αποτελέσει μια χώρα υποστηρικτική και φιλική προς το θηλασμό, που θα αγκαλιάζει και θα στηρίζει την νέα μητέρα όσο εκείνη θα μαθαίνει την τέχνη του θηλασμού.

Φέτος το σύνθημα μας είναι «Εργασία και θηλασμός: ΜΠΟΡΕΙ να δουλέψει!» και η δράση μας υποστηρίχθηκε από ενημέρωση σχετικά με την συνέχιση του θηλασμού ακόμη κι αν η μαμά επιστρέψει στην εργασία της, σε όποια ηλικία του μωρού κι αν συμβεί αυτό, όποιες κι αν είναι οι απαιτήσεις της εργασίας σε ωράριο. Γιατί εργασία και θηλασμός ΜΠΟΡΕΙ να δουλέψει! Η θηλάζουσα μαμά ΜΠΟΡΕΙ να δουλέψει και να συνεχίσει να θηλάζει!

dimosios thylasmos3

Για ακόμα μια χρονιά, σταθήκατε δίπλα στην προσπάθεια μας, και μας στηρίξατε με την έμπρακτη παρουσία σας (είτε φυσική, είτε οικονομική) και μας βοηθήσατε να φέρουμε εις πέρας άλλη μια απαιτητική διοργάνωση. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς!

Η διαχείριση της ομάδας Αττικής

Σήλια Γιάκα, Κατερίνα Ψυλλινάκη, Κωνσταντίνα Μαλαματένιου, Σμαρώ Κονσολάκη, Ρένα Γαλιώτου, Ρούλα Λάββα, Σοφία Νασιάκου, Νικολέτα Ντέντε, Ιωάννα Αθανασοπούλου, Ίνα Μίλε, Κωνσταντίνα Σαμαρά, Έλλη Παπαδοπούλου, Λένια Κουνένη, Τζένη Κουτσή, Αντωνία Βύρκου, Ειρήνη Ραμπαούνη, Κλαίρη Γκίκουρη και Κασσιανή Μιχοπούλου.

Σχετικά με τον δημιουργό

Diatrofi.gr | Διαχειριστής

Από τη συντακτική ομάδα της επιστημονικής ομάδας Διατροφή. Σύντομα θα συμπληρωθούν τα συνολικά στοιχεία του δημιουργού.