Dr Plus - Diatrofi

Για την υγεία

Σκόρδο: ένα όπλο ενάντια στον καρκίνο

Η συσχέτιση μεταξύ της εμφάνισης καρκίνου στους ανθρώπους και της κατανάλωσης σκόρδου, ήταν το αντικείμενο μιας πιλοτικής μελέτης που διενεργήθηκε στο πανεπιστήμιο του Οχάιο. Η έρευνα αυτή βασίστηκε σε μια απλή εξέταση ούρων. Τα αποτελέσματα απέδειξαν ότι όσο μεγαλύτερη είναι η κατανάλωση σκόρδου, τόσο μικρότερα είναι τα ποσοστά κινδύνου εμφάνισης καρκίνου.

 

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν, ότι η έρευνα αφορά μια σειρά διεργασιών που σχετίζονται με αζωτούχες ενώσεις. Οι διαδικασίες αυτές περιλαμβάνουν τη νίτρωση ή τη μετατροπή ορισμένων ουσιών που περιέχονται στα τρόφιμα ή το μολυσμένο νερό, σε καρκινογόνες ουσίες. «Αυτό που επιδιώξαμε ήταν η ανάπτυξη μιας μεθόδου με την οποία θα μπορούσαμε να μετρήσουμε δύο διαφορετικές ενώσεις στα ούρα. Η μία από αυτές σχετίζεται με τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου και η άλλη, δείχνει την έκταση της κατανάλωσης του σκόρδου», δήλωσε ο Earl Harrison, κοσμήτορας του τμήματος Ανθρώπινης Διατροφής, ερευνητής στο αντικαρκινικό κέντρο Comprehensive Cancer Center του πανεπιστημίου του Οχάιο και ανώτερος συντάκτης της μελέτης. «Τα αποτελέσματά μας έδειξαν ότι όσο μεγαλύτερος ήταν ο δείκτης κατανάλωσης σκόρδου, τόσο μικρότερος ήταν ο δείκτης κίνδυνου εμφάνισης καρκίνου».

πηγή: medindia

Σχετικά με τον δημιουργό

Diatrofi.gr | Διαχειριστής

Από τη συντακτική ομάδα της επιστημονικής ομάδας Διατροφή. Σύντομα θα συμπληρωθούν τα συνολικά στοιχεία του δημιουργού.