Dr Plus - Diatrofi

Για την υγεία

Σκόρδο: ένα όπλο ενάντια στον καρκίνο

skordo-oplo-kata-tou-karkinou
Γράφτηκε απο Diatrofi.gr

Η συσχέτιση μεταξύ της εμφάνισης καρκίνου στους ανθρώπους και της κατανάλωσης σκόρδου, ήταν το αντικείμενο μιας πιλοτικής μελέτης που διενεργήθηκε στο πανεπιστήμιο του Οχάιο.

Η έρευνα βασίστηκε σε μια απλή εξέταση ούρων. Τα αποτελέσματα απέδειξαν ότι όσο μεγαλύτερη είναι η κατανάλωση σκόρδου, τόσο μικρότερα είναι τα ποσοστά κινδύνου εμφάνισης καρκίνου.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν, ότι η έρευνα αφορά μια σειρά διεργασιών που σχετίζονται με αζωτούχες ενώσεις. Οι διαδικασίες αυτές περιλαμβάνουν τη νίτρωση ή τη μετατροπή ορισμένων ουσιών που περιέχονται στα τρόφιμα ή το μολυσμένο νερό, σε καρκινογόνες ουσίες.

Ο Earl Harrison είναι κοσμήτορας του τμήματος Ανθρώπινης Διατροφής. Επίσης, είναι ερευνητής στο αντικαρκινικό κέντρο του πανεπιστημίου του Οχάιο και ανώτερος συντάκτης της μελέτης:

“Αυτό που επιδιώξαμε ήταν η ανάπτυξη μιας μεθόδου με την οποία θα μπορούσαμε να μετρήσουμε δύο διαφορετικές ενώσεις στα ούρα. Η μία από αυτές σχετίζεται με τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου. H άλλη, δείχνει την έκταση της κατανάλωσης του σκόρδου. Τα αποτελέσματά μας έδειξαν ότι όσο μεγαλύτερος ήταν ο δείκτης κατανάλωσης σκόρδου, τόσο μικρότερος ήταν ο δείκτης κίνδυνου εμφάνισης καρκίνου”.

Σχετικά με τον δημιουργό

Diatrofi.gr