Dr Plus - Diatrofi

Δίαιτα

Η δική μου Νηστεία, ημέρα 1η

Νηστεία Ζουμπανέα

1η ημέρα Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Σε αυτό το φιλόδοξο πλάνο θα προσπαθήσω σε καθημερινή βάση να καταγράψω την προσωπική μου διατροφή καθ’ όλη τη διάρκεια της Σαρακοστής. Θα προσπαθήσω να παρουσιάσω ένα διαφορετικό τρόπο πέραν των συνηθισμένων, προσπαθώντας να φτιάξω γεύματα άρτια σε θρεπτικά συστατικά και με ευφάνταστους συνδυασμούς. Μέσα από αυτό το πλάνο θα προσπαθήσω να παρουσιάσω κάποια εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα, τα οποία θα τα αναδείξω μέσα από την συγκεκριμένη στήλη. Επίσης θα παρουσιάσω κάποια ιδιαίτερα τρόφιμα μέσα από την προσωπική μου έρευνα για το όσον αφορά τα πιο νόστιμα και πιο θρεπτικά από αυτά,  όπου να μπορούν να συνδράμουν κι αυτά στο πνεύμα ενός νηστίσιμου διαιτολογίου.

Εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν, καθημερινά θα παρουσιάζω το προσωπικό μου διαιτολόγιο που θα έχω ακολουθήσει μόλις την προηγούμενη μέρα. Είμαι βέβαιος πως ακόμα κι αν δεν καταφέρεις να βρεις όλα αυτά τα προϊόντα που θα παρουσιάσω, είναι σίγουρο ότι θα ανακαλύψεις μαζί μου υπέροχες ιδέες όπως τις ανακαλύπτω και εγώ καθημερινά.

Τα προϊόντα που παρουσιάζω θα προσπαθήσω μέσω υπερσυνδέσμων να παρέχω περισσότερες πληροφορίες, καθώς και όσες από τις συνταγές καταναλώνω και πάλι με τον αντίστοιχο υπερσύνδεσμο να μπορώ να σε κατευθύνω πως κι εσύ με τη σειρά σου να τις παρασκευάσεις.

Τα επιλεγμένα προϊόντα, καθώς και τα συμπληρώματα διατροφής που προσωπικά σημειώνω, υπάρχουν μέσα στο προσωπικό μου πλάνο καταγραφής, ως ένα υπόδειγμα για το πως εγώ φροντίζω την προσωπική διατροφή μου και την υγεία μου και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν κάποιο θεραπευτικό πλάνο ή κάποια συγκεκριμένη υπόδειξη. Για θεραπευτικούς σκοπούς ζήτησε πάντα τη συμβολή ενός επαγγελματία Διατολόγου Διατροφολόγου.  Ιδιαίτερα για τα συμπληρώματα διατροφής σε καμία περίπτωση δεν συστήνεται κάποιος να τα λαμβάνει με δική του πρωτοβουλία παρά μόνο εάν έχουν γίνει oi απαραίτητες αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις και έχει γίνει προσωπική σύσταση από το γιατρό του ή τον διαιτολόγο του.

Προσωπικό διαιτολόγιο Νηστείας Σαρακοστής Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

από τον Διαιτολόγο-Διατροφολόγο Ευάγγελο Ζουμπανέα

8.30

9.30

  1. Προπόνηση με αντιστάσεις με ταυτόχρονη λήψη 25ml συμπυκνωμένο χυμό ρόδι αραιωμένο σε 200ml κρύο νερό

10.30

13.40

17.10

20.05

  1. Μια μπύρα Guinness

21.40

Το γεύμα παρασκευάστηκε κυρίως ως tacos διπλώνοντας μέσα στις τορτίγιές τη σαλάτα, το γουακαμόλε, τα κομμένα σε λωρίδες μπιφτέκια λαχανικών και τα chips λαχανικών συνόδεψαν τα tacos ως fingers foods.

Περισσότερες νηστίσιμες ιδέες και συνταγές μπορείς να βρεις και στο βιβλίο «Η Διατροφή στη Νηστεία- Θεωρία και Πράξη» της διαιτολόγου Παναγιώτα Καρακασίδου, εκδόσεις Σταμούλη.

Σε όλα τα βιβλιοπωλεία και στο eshop του drplus στο link https://drplus.gr/39-ekdoseis

Η έκπληξη της ημέρας ήταν τα burger λαχανικών, τα οποία παρόλο που οι οδηγίες έλεγαν να τηγανιστούν για 4 λεπτά, ψήθηκαν στο φούρνο στον αέρα στους 250 βαθμούς για 10 λεπτά και ήτανε πράγματι εξαιρετικά.

Η σοκολάτα με πορτοκάλι No sugar added και τα burger λαχανικών αγοράστηκαν από το τμήμα κατεψυγμένων προϊόντων στο σουπερμάρκετ Σκλαβενίτης.

Τα Bio Mixed Seed Butter Row Ecstasy, το Vegan μπισκότο βρώμης με σπόρους κάνναβης και κάσιους Kookie Cat – Hemp Cacao και το ψωμί Everfresh Ντίνκελ από
φυτρωμένους σπόρους αγοράστηκαν από το ηλεκτρονικό κατάστημα bioshophy.com

Οι αναγνώστες του portal diatrofi.gr μπορούν να στείλουν μήνυμα είτε στο info@diatrofi.gr είτε στο messenger της σελίδας στο FaceBook και να ζητήσουν ένα εκπτωτικό κωδικό για έκπτωση 10% σε κάθε ηλεκτρονική αγορά από το eshop bioshophy.com

Τα προϊόντα Ελαιόλαδο και Ρόδι Milestone, το φυστικοβούτυρο Γαία και όλα τα φυσικά προϊόντα και συμπληρώματα διατροφής για το ρόφημα ενδυνάμωσης αγοράστηκαν από το ηλεκτρονικό κατάστημα drplus.gr
Το κρύο Τσάι Βουνού με πορτοκάλι Κτήμα Γκολέμη, αγοράστηκε από μίνι μάρκετ στην Σπάρτη.

Οι αναγνώστες του portal diatrofi.gr μπορούν να στείλουν μήνυμα είτε στο info@drplus.gr είτε στο messenger της σελίδας στο FaceBook και να ζητήσουν ένα εκπτωτικό κωδικό για έκπτωση 5% σε κάθε ηλεκτρονική αγορά από το eshop www.drplus.gr .

Δες τη 2η Ημέρα της δικής μου Νηστείας ΕΔΩ

Προσωπικά μέσα στην ημέρα χρησιμοποιώ  μία σειρά από φυσικά συμπληρώματα διατροφής είτε στην παρασκευή του ενεργειακού ροφήματος ενδυνάμωσης είτε κατά τη διάρκεια της ημέρας για τα οποία αν θέλεις να βρεις περισσότερες πληροφορίες μπορείς να ακολουθήσεις τους υπερσυνδέσμους που σημειώνονται

Γύρη μελισσών 1 κουταλιά σούπας πριν το πρωινό

Υψηλό Πολυφαινολικό Ελαιόλαδο 1 κουταλιά σούπας πριν το πρωινό

Βιταμίνη C πριν το πρωινό,

Βασιλικό Πολτό 2 γραμμάτια πριν την προπόνηση

Συμπυκνωμένο χυμό Ρόδι 20ml στα προπονητικά ροφήματα ή κατά τη διάρκεια της μέρας,

Χυμό Aloe Vera 10ml στα προπονητικά ροφήματα ή κατά τη διάρκεια της μέρας

Προβιοτικά στα προπονητικά ροφήματα ή κατά τη διάρκεια της μέρας

Πολυβιταμίνη μετά το πρωινό,

Βιταμίνη D3 μετά το μεσημεριανό,

Q10 τις απογευματινές ώρες

Πρόπολη, 30 σταγόνες στο νερό μοιρασμένες κατά τη διάρκεια της μέρας

Δες τις φωτογραφίες των συνταγών στο instagram ΕΔΩ

 

Σχετικά με τον δημιουργό

Ευάγγελος Ζουμπανέας / Διαιτολόγος-Διατροφ...

Ο Ευάγγελος Ζουμπανέας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Είναι Πτυχιούχος Διαιτολόγος Διατροφολόγος από το 1993 με Μεταπτυχιακές Σπουδές και Εξειδίκευση στην Διατροφική και Ψυχολογική αντιμετώπιση διαταραχών (Master Practitioner inEatingDisorders & Obesity) όπως η Νευρική Ανορεξία, η Νευρική Βουλιμία και η Ψυχογενής Παχυσαρκία από τον Εθνικό Οργανισμό για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας - NCFED.

Την περίοδο 2006-2007 διετέλεσε υπεύθυνος του Διαιτολογικού Τμήματος της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και από το 2007 παραμένει τακτικός εξωτερικός συνεργάτης και σύμβουλος της μονάδος.

Είναι πρόεδρος στο Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών & Ερευνών www.insr.gr, Αντιπρόεδρος του Επιστημονικού Κέντρου Μελισσοθεραπείας. και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Παχυσαρκίας.

Είναι τακτικός συνεργάτης ενημερωτικών εκπομπών τόσο της κρατικής αλλά και ιδιωτικής τηλεόρασης. Μέχρι και τον Οκτώβριο του 2002 ήταν πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων - Τεχνολόγων Διατροφής και από τον Ιανουάριο του 2010 είναι πρόεδρος στο Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών και Ερευνών.

Από το Δεκέμβριο του 2010 είναι διευθύνων σύμβουλος του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών - ΚΕΑΔΔ www.keadd.gr το οποίο είναι ο αποκλειστικός συνεργάτης με τον Εθνικό Οργανισμό για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας NCFED www.eating-disorders.org.uk για τις πιστοποιημένες εκπαιδεύσεις MasterPractitionerστην αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών.

Πέρα από τις ακαδημαϊκές του γνώσεις στην επιστήμη της Διατροφής, έκανε σπουδές και σε άλλους τομείς όπως Επιχειρησιακό Management, Δημόσιες σχέσεις, Διαφήμιση και Ψυχολογία.

Έρευνες και μελέτες του με θέμα τη Παχυσαρκία και τη Διατροφή, έχουν παρουσιασθεί σε Ελληνικά και Παγκόσμια συνέδρια Διατροφής.

Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά «Διατροφή και Υγεία», «Vita», «Δίαιτα και Διατροφή» «Αρμονία» «FAQ», «AthensVoice» καθώς και σε άλλα περιοδικά και εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας.

Με το συνάδελφό του Μανώλη Μανωλαράκη ιδρύσαν το 1997 την επιστημονική ομάδα Διατροφή - Εφαρμοσμένα Προγράμματα Διατροφικής Αγωγής και Υποστήριξης με αξιόλογους συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα. Από τον Οκτώβριο του 1999 είναι εκδότες του επιστημονικού περιοδικού Διατροφή Health & Welnessκαι υπεύθυνοι ύλης του επιστημονικού site www.diatrofi.gr και του ηλεκτρονικού περιοδικού e-foodforthought.

Με το συνάδελφό του Μανώλη Μανωλαράκη είναι συγγραφείς του Οδηγού Καθημερινής Διατροφής υπό τον γενικό τίτλο «Τι καλό θα μαγειρέψεις …σήμερα μαμά;» από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα με θέμα την οργάνωση της διατροφής της Ελληνικής οικογένειας συνοδευόμενο με όλες τις παραδοσιακές συνταγές μαγειρεμένες με ελαφρύ τρόπο που έγινε το απαραίτητο βιβλίο για κάθε οικογένεια ξεπερνώντας τα 20.000 αντίτυπα μέχρι σήμερα..

Τον Απρίλιο του 2009 εκδόθηκε το 2ο προσωπικό του βιβλίο «Διατροφική Νοημοσύνη – η απάντηση στη βουλιμία, την πολυφαγία και την παχυσαρκία» που πολύ γρήγορα αγαπήθηκε από χιλιάδες αναγνώστες που βρήκαν μια ανακουφιστική μέθοδο για να καταπολεμήσουν τη διαταραγμένη σχέση με το φαγητό. Το βιβλίο εκδόθηκε αρχικά από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα και μετέπειτα σε 3η έκδοση από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Τον Μάιο του 2010 εκδόθηκε το 3ο προσωπικό του βιβλίο «Σεφ… στο παρά πέντε- διατροφή, ιδέες & συνταγές για πολυάσχολους» αρχικά από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα και μετέπειτα η 2η έκδοση από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Από νεαρή ηλικία έχει διατελέσει αθλητής της ομάδας μπάσκετ εφήβων του Sporting και έχει επίσης ενασχοληθεί με τις πολεμικές τέχνες και την κολύμβηση Από τον Μάιο του 2004 είναι μέλος του κολυμβητικού αθλητικού συλλόγου Μεταμορφώσεως όπου τον Ιούνιο του 2005 κατέκτησε αργυρό μετάλλιο στα 400mελεύθερο σε αγώνες παλαιμάχων του κολυμβητικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου.

Από το 1995 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στο προσωπικό του γραφείο στην Νέα Ιωνία.

Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με τον κύριο Ζουμπανέα είτε τηλεφωνικά στο 2102718360 είτε μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας κράτησης ραντεβού από την ιστοσελίδα: NowDoctor στο link http://www.nowdoctor.gr/ezoumpaneas