Dr Plus - Diatrofi

Καθημερινή Διατροφή

Όχι στο Σκύλο, Ναι στον Άνθρωπο?

Από την στιγμή που δεν δίνετε γλυκά και ανθυγιεινές τροφές στο σκύλο σας, τότε γιατί να τα δώσετε στον οργανισμό σας?

Ο Ιπποκράτης έλεγε πως θα πρέπει να υπάρχει ισορροπία μεταξύ των γεύσεων που τρώμε στην καθημερινότητα μας (Γλυκιά, ξινή, πικρή, αλμυρή) και αν υπάρξει η επικράτηση κάποιας, τότε θα υπάρξει και ή αρρώστια..

Σε καμία περίπτωση αν είστε υγιείς δεν χρειάζεται να σταματήσετε τελείως να τρώτε γλυκά οι άλλες τροφές επεξεργασμένες ή και με ζάχαρη, όμως….

Καλύπτοντας μόνο την ηδονική απόλαυση του λάρυγγα  με αλμυρή και γλυκιά γεύση, αποκλείοντας τις 2 βασικές γεύσεις, μετατρέπουμε τον οργανισμό σε ζαχαροπλαστείο ή μέλος Μελλοντικών καρδιαγγειακών παθήσεων αντίστοιχα.

Αν θα ήθελα να κάνω ένα δώρο στο μελλοντικό μου εαυτό και στην τρίτη ηλικία μου, αυτό θα ήταν να μειώσω κατά πολύ τις πιθανότητες να νοσήσω και να έχω καλή ποιότητα ζωής χωρίς να την διέπει ένας καθημερινός Γολγοθάς.

Πώς μπορεί να επιτευχθεί αυτό χωρίς να στερούμαι?
Εντάσσοντας  στην καθημερινότητα ωμές, πικρές και ξινές τροφές όπως :
Ξηρούς καρπούς μουσκεμένους, κεφίρ, παραδοσιακό γιαούρτι , σκόρδο, κρεμμύδι, λεμόνι, λαχανίδες, βλίτα, καρότα, μαϊντανό, ρόκα, ραδίκια..

Καθώς και για την οξυγόνωση των κυττάρων του οργανισμό, χυμούς ή αφεψήματα από:
Φύλλα ελιάς, τσάι του βουνού, τσουκνίδας, καρότου, μαϊντανού και σέλινου.

Αυτές είναι μερικές από τις τροφές θαύματα για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού που θα βοηθήσουν το συκώτι, πάγκρεας, χολή να λειτουργούν ομαλά και θα μας απαλλάξουν  από το αίσθημα ανάγκης για καθημερινή κατανάλωση γλυκών που τόσο πολύ επιθυμεί κάθε ‘’κακό’’ μικροβίωμα του οργανισμού μας.

Και ας μην ξεχνάμε……

Καρπός της γνώσης, η επιτυχία !!!

Για την υλοποίηση του σκίτσου από την σκέψη μου στο χαρτί, έδωσε το ταλέντο της στο σχεδιασμό η κυρία Βιβή Τουφεξή, Κοινωνική Λειτουργός.

Σχετικά με τον δημιουργό

Βασιλειος E. Κατσίλας, Διατροφολόγος-Διαιτολόγος,BSc

Email: Basileioskats@hotmail.com
Ο Βασίλειος Κατσίλας γεννήθηκε στην Λέσβο το 1993.

Είναι διατροφολόγος-διαιτολόγος απόφοιτος του Αλεξάνδρειου τεχνολογικού εκπαιδευτικού ιδρύματος της Θεσσαλονίκης, με πλήθος πιστοποιήσεων από ενημερώσεις επιστημονικών μελετών, για την βέλτιστη αντιμετώπιση των στόχων που θέτονται στις σύγχρονες ανάγκες της εποχής.

Είναι ενεργός αθλητής της πολεμικής τέχνης του Jiu Jitsu κάνοντας πρωταθλητισμό, με πολλές διακρίσεις σε πανελλαδικό όσο και σε διεθνή επίπεδο.

Την περίοδο 2014-2015 υπήρξε μέλος του ερευνητικού προγράμματος ΕΣΠΑ συμμαχία για την υγεία- διατροφή συνεργαζόμενος άριστα με διεπιστημονικές ομάδες.

Υπήρξε επαγγελματίας ναυαγοσώστης θαλάσσης με καταγεγραμμένες επεμβάσεις διάσωσης, καθώς και εθελοντής ναυαγοσώστης στην περιοχή του Μολύβου Λέσβου για την διαχείριση του μεταναστευτικού, όπου και παρέλαβε έπαινο για τις επεμβάσεις του με την Ένωση Ναυαγοσωστικών Σχολών Ελλάδος από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου ναυτιλίας Αιγαίου.

Η πτυχιακή του εργασία είχε ως θέμα τα συμπληρώματα διατροφής και πραγματοποίησε την πρακτική του άσκηση στο πρότυπο κλινικό διατροφολογικό-διαιτολογικό γραφείο της κυρίας Λιτσαρδοπούλου Αλεξάνδρας.

Είναι συνεργάτης στο διαιτολογικό γραφείο του Κυρίου Ευάγγελου Ζουμπανέα ως Διατροφολόγος-Διαιτολόγος

Έχει ιδρύσει το γυμναστήριο Calisthenics & Fitness Society στην Νέα Φιλαδέλφεια

Ειναι ο διευθυντής ύλης του Diatrofi.gr

Είναι πιστοποιημένος θεραπευτής των Διατροφικών Διαταραχών και της Παχυσαρκίας (Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity) και αποτελεί επιστημονικός συνεργάτης και καθηγητής του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ).

Το μεταπτυχιακό του πραγματοποιήθηκε στο European University Cyprus στο τομέα της δημόσιας υγείας και η διατριβή του είχε να κάνει με τις διατροφικές διαταραχές σε όλη την Ελλάδα.

Το 2019 επιλέχθηκε απο την Oxford abstracts ως ομιλητής στο 13ο Ευρωπαικό Συνέδριο Διατροφής (FENS 2019), στην Ιρλανδία.

Είναι υποψήφιος Διδάκτωρ του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Additional Info
• Περιοχή: Αττική
• Κινητό:6980874162
• Email: Basileioskats@hotmail.com