Dr Plus - Diatrofi

Διατροφή και τροφή Καθημερινή Διατροφή

Ευεργετικές ιδιότητες της βρώμης

idiotites-vromis

Η βρώμη είναι ένα δημητριακό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη διατροφή του ανθρώπου με πολλούς τρόπους.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συστατικό σε πολλές συνταγές όπως για παράδειγμα για γλυκά βρώμης, μπισκοτάκια και ψωμί βρώμης. αλλά και να καταναλωθεί ωμή ή σε μορφή χυλού.

Ήδη τα μπισκότα βρώμης έχουν αρχίσει να γίνονται ιδιαίτερα δημοφιλή. Στην Αγγλία, η βρώμη χρησιμοποιείται ακόμη και για την παρασκευή μπύρας.

Ένας από τους πιο θρεπτικούς σπόρους, πλούσιος σε πρωτεΐνες και βιταμίνες. Περιέχει μια διαλυτή ίνα που βοηθά το πεπτικό σύστημα να δουλεύει σε άριστο επίπεδο.

Ιδιότητες

  • Η βρώμη μειώνει την απορρόφηση των υδατανθράκων στη ροή του αίματος, σταθεροποιώντας τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και καταπολεμά τις λιγούρες και την πείνα
  • Βοηθά στην ανακούφιση των αλλαγών διάθεσης, ειδικά  αυτών που σχετίζονται με το προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο, διότι σταθεροποιεί τα επίπεδα οιστρογόνου και μειώνει την κατακράτηση υγρών
  • Η διαλυτή ίνα που περιέχει μειώνει τη χοληστερίνη και την πίεση του αίματος, ενισχύοντας την καρδιαγγειακή υγεία
  •  Βοηθά  στην πρόληψη του καρκίνου του εντέρου
  •  Ρυθμίζει την δυσκοιλιότητα
  • Οι ουσίες που παρέχει η βρώμη στη διατροφή μας βελτιώνουν την πεπτική οδό και ειδικά ασθενείς όπως γαστρίτιδα και σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου

Διατροφική αξία της βρώμης

Θερμίδες 150 kcals/40γρ.
Φυτικές Ίνες2,8γρ./40γρ.
Πρωτεΐνη4,5/40γρ.

Η βρώμη μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό λόγω της περιεκτικότητας της σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, συμβάλλοντας στην προστασία του οργανισμού από ιούς και βακτήρια.

idiotites-vromis-2

Οι φυτικές ίνες θα μας βοηθήσουν να διατηρήσουμε τα κιλά μας σε φυσιολογικά επίπεδα αφού μας κρατά πλήρεις για μεγάλο χρονικό διάστημα και έχει ελάχιστες θερμίδες .

Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να βάλετε τη βρώμη στη διατροφή σας! Προτιμήστε την κατανάλωση της τις πρωινές ώρες και ωφεληθείτε από τις πλούσιες ευεργετικές ιδιότητες που έχει για την υγεία.

Σχετικά με τον δημιουργό

Μαρία Μήκα Διαιτολόγος / Διατροφολόγος