Dr Plus - Diatrofi

Καθημερινή Διατροφή

Προσλαμβάνουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται οργανισμός μας;

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, που εκπονήθηκε από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ένα μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων δεν προσλαμβάνει τις απαραίτητες ποσότητες σε βιταμίνες και μέταλλα, όπως ασβέστιο, σίδηρο, φολικό οξύ και βιταμίνη D, που αποτελούν σημαντικά θρεπτικά συστατικά για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού.

Η  Πανελλαδική Μελέτη Διατροφής και Υγείας (ΠΑ.ΜΕ.Δ.Υ) είναι μία από τις μεγαλύτερες μελέτες πάνω σε θέματα διατροφής που  πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα και ως κύριο στόχο έχει  να καταγράψει τις διατροφικές συνήθειες, τον τρόπο ζωής και τα χρόνια νοσήματα του ελληνικού πληθυσμού. Η έρευνα  πραγματοποιήθηκε από το τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του πληθυσμού.

Στην παραπάνω μελέτη εντοπίστηκαν τα εξής:

  • Το 35% του πληθυσμού μελέτης παρουσίασε χαμηλή πρόσληψη σε σίδηρο
  • Tο 83% του πληθυσμού μελέτης παρουσίασε μειωμένη πρόσληψη σε φολικό οξύ
  • Σο 66% του πληθυσμού μελέτης παρουσίασε χαμηλή πρόσληψη σε ασβέστιο
  • Το 98% του πληθυσμού μελέτης παρουσίασε χαμηλή πρόσληψη σε βιταμίνη D

Το ασβέστιο απαιτείται για τη διατήρηση της  φυσιολογικής οστικής μάζας, ο σίδηρος συμβάλλει στην γνωσιακή λειτουργία, η βιταμίνη D συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και το φολικό οξύ στη μείωση της κόπωσης και της κούρασης.

Τα αποτελέσματα της μελέτης οδήγησαν στη ανάπτυξη ενός νέου προϊόντος, που υπάρχει στην καθημερινή διατροφή όλων μας. Πρόκειται για ένα νέο, γευστικό σταρένιο ψωμί για τοστ, εμπλουτισμένο με ασβέστιο, σίδηρο, βιταμίνη D και φολικό οξύ, που συμβάλλει στην πρόσληψη των απαραίτητων αυτών  θρεπτικών στοιχείων

Μπορούμε, λοιπόν τώρα η αγαπημένη καθημερινή συνήθεια του τοστ  να γίνει πιο ωφέλιμη , αφού συμβάλλουμε στην πρόσληψη των απαραίτητων θρεπτικών στοιχείων , που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να λειτουργήσει σωστά.

Σχετικά με τον δημιουργό

Βασιλειος E. Κατσίλας, Διατροφολόγος-Διαιτολόγος,BSc

Email: Basileioskats@hotmail.com
Ο Βασίλειος Κατσίλας γεννήθηκε στην Λέσβο το 1993.

Είναι διατροφολόγος-διαιτολόγος απόφοιτος του Αλεξάνδρειου τεχνολογικού εκπαιδευτικού ιδρύματος της Θεσσαλονίκης, με πλήθος πιστοποιήσεων από ενημερώσεις επιστημονικών μελετών, για την βέλτιστη αντιμετώπιση των στόχων που θέτονται στις σύγχρονες ανάγκες της εποχής.

Είναι ενεργός αθλητής της πολεμικής τέχνης του Jiu Jitsu κάνοντας πρωταθλητισμό, με πολλές διακρίσεις σε πανελλαδικό όσο και σε διεθνή επίπεδο.

Την περίοδο 2014-2015 υπήρξε μέλος του ερευνητικού προγράμματος ΕΣΠΑ συμμαχία για την υγεία- διατροφή συνεργαζόμενος άριστα με διεπιστημονικές ομάδες.

Υπήρξε επαγγελματίας ναυαγοσώστης θαλάσσης με καταγεγραμμένες επεμβάσεις διάσωσης, καθώς και εθελοντής ναυαγοσώστης στην περιοχή του Μολύβου Λέσβου για την διαχείριση του μεταναστευτικού, όπου και παρέλαβε έπαινο για τις επεμβάσεις του με την Ένωση Ναυαγοσωστικών Σχολών Ελλάδος από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου ναυτιλίας Αιγαίου.

Η πτυχιακή του εργασία είχε ως θέμα τα συμπληρώματα διατροφής και πραγματοποίησε την πρακτική του άσκηση στο πρότυπο κλινικό διατροφολογικό-διαιτολογικό γραφείο της κυρίας Λιτσαρδοπούλου Αλεξάνδρας.

Είναι συνεργάτης στο διαιτολογικό γραφείο του Κυρίου Ευάγγελου Ζουμπανέα ως Διατροφολόγος-Διαιτολόγος

Έχει ιδρύσει το γυμναστήριο Calisthenics & Fitness Society στην Νέα Φιλαδέλφεια

Ειναι ο διευθυντής ύλης του Diatrofi.gr

Είναι πιστοποιημένος θεραπευτής των Διατροφικών Διαταραχών και της Παχυσαρκίας (Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity) και αποτελεί επιστημονικός συνεργάτης και καθηγητής του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ).

Το μεταπτυχιακό του πραγματοποιήθηκε στο European University Cyprus στο τομέα της δημόσιας υγείας και η διατριβή του είχε να κάνει με τις διατροφικές διαταραχές σε όλη την Ελλάδα.

Το 2019 επιλέχθηκε απο την Oxford abstracts ως ομιλητής στο 13ο Ευρωπαικό Συνέδριο Διατροφής (FENS 2019), στην Ιρλανδία.

Είναι υποψήφιος Διδάκτωρ του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Additional Info
• Περιοχή: Αττική
• Κινητό:6980874162
• Email: Basileioskats@hotmail.com