Dr Plus - Diatrofi

Τρίτη ηλικία

THE REACT TEAM: Let’s Get Moving

THE REACT TEAM: Let’s Get Moving

Η REtirement in ACTion study (REACT) είναι μια τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη ερευνητική παρέμβαση η οποία χρηματοδοτήθηκε από το NIHR, συνολικά διήρκεσε 57 μήνες και ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2020.

Του ερευνητικού προγράμματος ηγήθηκε το Πανεπιστήμιο του Bath σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Birmingham, το Πανεπιστήμιο του Exeter, το Πανεπιστήμιο West of England και τέλος το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Στην έρευνα συμμετείχαν 777 ενήλικες, άνδρες και γυναίκες, ηλικίας 65+ οι οποίοι ζούσαν ανεξάρτητοι και ορίζονταν ως ευπαθής ομάδα λόγω κινητικών δυσκολιών και προβλημάτων. Οι άνθρωποι αυτοί στα πλαίσια της REACT εντάχθησαν σε ένα πρόγραμμα εξατομικευμένης φυσικής δραστηριότητας διάρκειας 12 μηνών, με σκοπό να προαχθεί η κινητική τους ανεξαρτησία και μέσω αυτής να επτευχθεί η γενικότερη αναβάθμιση της κοινωνικής ζωής τους. Η αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους συνολικά.

Την περίοδο αυτή στην οποία όλος ο πλανήτης ζει, οι χαρακτηριζόμενες ως ευπαθείς ομάδες βιώνουν για λόγους “ασφάλειας”, εγκλεισμό, πιθανότατα χαμηλά επίπεδα φυσικής δραστηριότητας και σίγουρα έντονο ψυχολογικό stress.

Η ομάδα της REACT study, της οποίας ηγείται η Ελληνίδα ερευνήτρια Dr. Στάθη Αφροδίτη από το Πανεπιστήμιο του Birmingham, πήρε την πρωτοβουλία μέσα από το Blog του Πανεπιστημίου να δημοσιεύει σε εβδομαδιαία βάση άρθρο με οδηγίες για άσκηση στο σπίτι και γενικότερες συστάσεις που αφορούν την υγεία των ανθρώπων αυτών. Let’s Get Moving λοιπόν…

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή το γεγονός ότι η Dr Στάθη, επέλεξε να προσαρμόσει το νέο αυτό project της ερευνητικής της ομάδας και για τον Ελληνικό πληθυσμό.

Συνεργάτης της στην προσπάθεια αυτή θα είναι ο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Βουδούρης Δημήτριος ο οποίος, πλέον των άλλων δραστηριοτήτων του, είναι και εκπαιδευτής του ΚΕΑΔΔ.

Αναμένουμε λοιπόν με αγωνία την πρώτη δημοσίευση για το Ελληνικό κοινό μέσα από την ιστοσελίδα Healthex.gr και την αντίστοιχη αναδημοσίευση του υλικού από το Diatrofi.gr.

Με την βεβαιότητα ότι το έργο που θα παραχθεί και η βοήθεια που θα δοθεί στους συνανθρώπους μας θα είναι ανάλογη της φήμης του Πανεπιστημίου του Birmingham και του ειδικού βάρους που φέρει το όνομα των δύο Ελλήνων επιστημόνων της Άσκησης και της Ανθρώπινης Φυσιολογίας.

 

Dr Afroditi Stathi PhD                                                         Voudouris Dimitrios MSc

University of Birmingham

Σχετικά με τον δημιουργό

Δημήτρης Βουδούρης/ Καθηγητής Φυσικής Αγωγής

Ο Βουδούρης Δημήτριος ολοκλήρωσε τις σπουδές του το 1996 στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών,αποφοιτώντας με ειδικότητα στην Ειδική Φυσική Αγωγή. Συνέχισε τις σπουδές στην επιστήμη της Διαιτολογίας (Οκτώβριος 2011-Ιούλιος 2013)και από τον Φεβρουάριο του 2014 είναι κάτοχος διπλώματος HND in Dietetics του CAMBRIDGE REGIONAL COLLEGE.

Από το Φεβρουάριο έως το Σεπτέμβριο του 2013 συμμετείχε στο Επιμορφωτικό πρόγραμμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Κλινική Διατροφή.

Τον Απρίλιο του 2014 απέκτησε δίπλωμα Εξειδίκευσης Master Practitioner στις Διατροφικές Διαταραχές και την Παχυσαρκία (Μaster Practitioner Programme in Eating Disorders & Obesity) από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ) το οποίο και πιστοποιειται από το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας (NCFED)

Εντός του 2015 παρακολούθησε το on line εκπαιδευτικό πρόγραμμα του European Institute of Nutritional Medicine και απέκτησε το δίπλωμα της Metabolomic Academy ενώ το καλοκαίρι του 2015 έκανε την πρακτική του στην Μεταβολομική κλινική του Δρ. Τσουκαλά Δημητρίου.

Εντός του 2017 ολοκλήρωσε την εκπαιδευσή του στο Κλινικό Pilates, υπό την καθοδήγηση της PT-MSc κ. Ματσούκη Ελένης στο GPC.

Τον Σεπτέμβρη του 2018 εισήχθη ως μεταπτυχιακός Φοιτητής στην Ιατρική Σχολή Αθηνών στο τμήμα της Μοριακής και Εφαρμοσμένης Φυσιολογίας. Η διπλωματική του εργασία, την άνοιξη του 2020 ήταν σχετική με την επίδραση ενός βραχύχρονου πρωτοκόλλου άσκησης σε ασθενείς με NAFLD.

Τον Οκτώβρη του 2020 αναμένεται, επίσημα, να ξεκινήσει την Διδακτορική διατριβή του στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, σχετική με τα Μεταβολικά νοσήματα.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

2016 -2020: Ιδιοκτήτης της εταιρείας HealthEx η οποία δραστηριοποιείται στο πεδίο των on line υπηρεσιών άσκησης. Προσωπικός γυμναστής σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Ιανουάριος 2005 - 2016: Συνιδιοκτήτης Γυμναστηρίου με τον διακριτικό τίτλο, ‘Golden Gym’, στην περιοχή της Νέας Ιωνίας.

Οκτώβριος 2013-2015:
Καθηγητής Προπονητικής και Αθλητικής Διατροφής, στο Αττικό κολέγιο.

Ιανουάριος 2012 - Σήμερα:
Συνεργάτης αρθογράφος σε ιστοσελίδες, καθώς και δημοσίευση άρθρων, σχετικά με άσκηση και υγεία (iatronet-diatrofi-my diatrofi).

Σεπτέμβριος 2003 – 2004:
Υπεύθυνος Ανάπτυξης Πωλήσεων και Γυμναστής στην εταιρεία, ’Golden Gym’, Γαλατσίου και Κυψέλης.

Δεκέμβριος 2002 – Σεπτέμβριος 2003:
Διευθυντής Ανάπτυξης Πωλήσεων της εταιρείας ‘Lipogen’, στα καταστήματα, Αγ. Αναργύρων – Αμαρουσίου – Τρίπολης – Κορίνθου.

Σεπτέμβριος 2001 – Δεκέμβριος 2002:
Υπεύθυνος Promotion και κατόπιν Διευθυντής Α΄ Πώλησης, της εταιρείας ΠΡΙΝΟΥ, στο κατάστημα Περιστερίου.

1999 - 2001:
Καθηγητής στα Ι.Ε.Κ. ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, Τμήμα Αισθητικής, Καθηγητής Ανατομίας, Φυσιολογίας και Βασικής Γυμναστικής.

1993 - 2001:
Group Fitness Instructor, στα κορυφαία γυμναστήρια της Αθήνας.

Εμφανίσεις σε πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές, με θέματα Group Fitness, σε Mega Channel, Star Channel και σταθερή πρωινή παρουσία στο Tele City.

Περιοδική Ενασχόληση με Personal Training.
Additional Info
Τηλέφωνο: 6937377271
Email: voudoudi@yahoo.gr