Γουμενάκη Θεανώ
Διαιτολόγοι

Δείτε όλα τα άρθρα μου εδώ…

Έχω τη χαρά να δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στον κλάδο υγείας που άμεσα συσχετίζεται με την έννοια του «ευ ζην», καθώς η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στη σωματική, ψυχική και συναισθηματική ισορροπία του ανθρώπου.

Αποφοίτησα από το τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας της σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων & Διατροφής του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου παρακολούθησα πολυάριθμα σεμινάρια ώστε να είμαι ενήμερη για τις τρέχουσες εξελίξεις της διατροφολογίας.

Πραγματοποίησα πρακτική άσκηση στο Διαιτολογικό Τμήμα του Γ.Π.Ν. Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της οποίας συμμετείχα στο 21ο Ετήσιο Συνέδριο Διαβητολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, με την εργασία « Διατροφική Πρόσληψη Na σε Θήλυ Πληθυσμό με ή χωρίς Σακχαρώδη Διαβήτη », www.medicalrecords.gr/debe_21 , παράλληλα εκπόνησα δημοσιευμένη πτυχιακή εργασία, με εξωτερικούς ασθενείς στο διαβητολογικό κέντρο του Γ.Π.Ν. Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης, με θέμα: « Παράλληλη Αξιολόγηση Διαλογής σε Υπερήλικες Διαβητικούς με τη Χρήση Δύο Διαφορετικών ScreeningTest ».

Εργάστηκα στο Διαβητολογικό κέντρο του Γ.Π.Ν. Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης όπου εξειδικεύτηκα στη διατροφική αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη και απέκτησα μεγάλη εμπειρία στην Κλινική Διατροφή δουλεύοντας με πολυάριθμα περιστατικά με Αρτηριακή Υπέρταση, Καρδιαγγειακά Νοσήματα, Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια.

Η επιθυμία μου να βοηθήσω αποτελεσματικά ανθρώπους με συναισθηματική εξάρτηση από το φαγητό με οδήγησε στο πιστοποιημένο από τον Εθνικό Οργανισμό για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας Κέντρο Εκπαίδευσης & Αποκατάστασης Διατροφικών Διαταραχών, όπου εκπαιδεύτηκα στην αντιμετώπιση Διατροφικών Διαταραχών & στην Παχυσαρκία για ενήλικες, παιδιά και εφήβους , Master Practitioner Programme in Eating Disorders and Obesity- NCFED.

Η επιστήμη της διατροφής έχει μια ιστορία παράλληλη με την εξέλιξη του ανθρώπου. Οι τελευταίες της εξελίξεις οδήγησαν τα βήματά μου στη Μεταβολομική και στη Διατροφογενετική/ Διατροφογενωμική, χάρη στις οποίες υπάρχει η δυνατότητα εξατομικευμένων οδηγιών διατροφής σύμφωνα με το γενετικό προφίλ ( DNA ) αλλά και με τις επιγενετικές επιδράσεις.
Η αγάπη μου για τον γραπτό λόγο εκφράζεται μέσα από την αρθογραφία στην τοπική εφημερίδα «ΡΕΘΕΜΝΟΣ», στο site “www.diatrofi .gr” και στο “faepaidimou.gr”.

Η αμφίδρομη ανάγκη μου για επικοινωνία με το ευρύ κοινό βρίσκει ανταπόκριση στην ενημερωτική εκπομπή «Διάφανη Πόλη» του Studio 9.80FM Ρέθυμνο με επιλεγμένη θεματολογία σχετικά με τη διατροφή.

Πραγματοποιώ συχνά ομιλίες σε σχολεία, σε ημερίδες και σε σεμινάρια με θέμα τη διατροφή, επιπλέον έχω συμμετάσχει σε εκπομπή στη Νέα Τηλεόραση Κρήτης, με στόχο μικροί και μεγάλοι να λάβουν διατροφική παιδεία.

Διατηρώ Διαιτολογικό Γραφείο στο Ρέθυμνο.

Είμαι ευγνώμων που η επιστήμη της διατροφής συντελεί στην προσωπική μου εξέλιξη ως άνθρωπος. Εύχομαι να βοηθήσω κάθε άνθρωπο να αποκτήσει το βέλτιστο επίπεδο υγείας!

Location Map   

Share
Contact Info
Social Profile
About Γουμενάκη Θεανώ
 • Φύλλο : Θήλυ
 • Ειδίκευση : Διατροφικές Διαταραχές- Παχυσαρκία
 • Πτυχία : Τμήμα Διατροφής & Διατολογίας Αλεξάνδρειου Τ.Ε.Ι. Θεσ/νίκης
 • Συνεργασίες : Κέντρο Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών keadd.gr
 • Άρθρα - Blog :
Specialties
 • Διαιτολογία
Contact Us
Send Message

Opening Time
 • Monday 15:00AM - 20:00PM
 • Tuesday10:00AM - 20:00PM
 • Wednesday10:00AM - 20:00PM
 • Thursday10:00AM - 20:00PM
 • Friday10:00AM - 15:00PM
Video

Appointment
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ: theano.goumenaki@gmail.com

Tel: +(30) 28310 29199- 6978 330022

Adress: Γ. Παπανδρέου 8 Ρέθυμνο 74133