Κουρτίδου Μιρέλλα
Διαιτολόγοι

Ονομάζομαι Κουρτίδου Μιρέλλα και  έχω γεννηθεί στην Θεσσαλονίκη το 1987. Το 2005 εισήχθηκα στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξανδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσ/νικης, 9η σε σειρά κατάταξης, από το οποίο και αποφοίτησα το 2010 με βαθμό 7,61.

Κατά τη διάρκεια της πτυχιακής μου εργασίας ασχολήθηκα με την παχυσαρκία σε παιδιά προσχολικής ηλικίας στο δήμο Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος PERISCOPE.

Η 6μηνη πρακτική μου άσκηση πραγματοποιήθηκε στο διαβητολογικό κέντρο του γενικού νοσοκομείου Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, όπου και εξειδικεύτηκα πάνω στη διατροφική αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη τύπου Ι και ΙΙ. Η αγάπη για την επιστήμη της διατροφής σε συνδυασμό με την αγάπη για ταξίδια με ώθησε να κάνω αίτηση και να γίνω δεκτή στο πανεπιστήμιο Wageningen της Ολλανδίας όπου και ολοκλήρωσα το διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα ‘’Nutrition and Health’’ με εξειδίκευση στην ‘’Nutritional Physiology and Health Status’’ (2011-2013).

Το πρόγραμμα αυτό πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του ιδρύματος κρατικών υποτροφιών (ΙΚΥ) από το οποίο πήρα πλήρη υποτροφία και για τα δύο χρόνια των σπουδών μου.

Η πτυχιακή μου διατριβή σχετιζόταν με τη διατροφική συμπεριφορά των ατόμων με διαφορετικά επίπεδα βραχυπρόθεσμης μνήμης, στην ποσότητα τροφίμου που καταναλωνόταν όταν τους αποσπούσαν την προσοχή είτε όχι. Επιπρόσθετα η  πρακτική μου άσκηση πραγματοποιήθηκε στο ερευνητικό τμήμα (RD) της γαλακτοβιομηχανίας Frieslandcampina στο τμήμα  Sensory Science.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα το 2013 εξειδικέυτηκα παραπάνω στην διατροφική συμπεριφορά παρακολουθώντας την μετεκπαίδευση του ΚΕΑΔΔ πάνω στις Διατροφικές Διαταραχές και την Παχυσαρκία,[Master Practitioner – Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών] η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (British Psychological Society – BPS)  από όπου πήρα χρήσιμα εργαλεία στον τρόπο αντιμετώπισης του ασθενή με διατροφική διαταραχή είτε χωρίς.

 

ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

 

Από το 2010 μέχρι και σήμερα εργάζομαι σαν διαιτολόγος- διατροφολόγος με επισκέψεις κατ’οίκον ή μέσω του διαδικτύου ένώ από τον Ιούνιο του 2015 και για 1.5 χρόνο ήμουν υπεύθυνη διαιτολόγος στο πολυδύναμο κέντρο αισθητικής και αδυνατίσματος VIVIFY στην Θεσσαλονίκη . Παράλληλα έχω συμμετέχει ως ερευνήτρια στην πανελλαδική μελέτη Διατροφής και Υγείας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2015 ενώ φροντίζω να ενημερώνομαι συνεχώς πάνω στις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις πάνω στη διατροφή.

  • Διαιτολόγος -Διατροφολόγος περιστατικών με φυσιολογικές και παθολογικές καταστάσεις (όπως σακχαρώδη διαβήτη, εγκυμοσύνη και θηλασμός καθώς και ατόμων με διατροφική διαταραχή) (Ιανουάριος 2010-σήμερα)

 

  • Υπεύθυνη διαιτολόγος του πολυδύναμου κέντρου αισθητικής και αδυνατίσματος VIVIFY Θεσσαλονίκης (Ιούλιος 2015- Δεκέμβριος 2016)

 

  • Ερευνήτρια πεδίου στην Πανελλαδική Μελέτη Διτροφής και Υγείας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για το Ν.Θεσσαλονίκης (Nοέμβριος 2014 & Απρίλιος 2015

 

  • Ερευνήτρια διατροφής στο αντίστοιχο τμήμα της γαλακτοβιομηχανίας Frieslandcampina, Oλλανδίας (Φεβρουάριος 2013- Αύγουστος 2013)

 

Location Map   

Share
Contact Info
Social Profile
About Κουρτίδου Μιρέλλα
  • Φύλλο : Θήλυ
  • Ειδίκευση : Φυσιολογία της διατροφής και κατάσταση Υγείας, Διατροφικές Διαταραχές και Παχυσαρκία, Σκχαρώδης Διαβήτης
  • Πτυχία : ΜSc Nutrition and Health, Wageningen University, KΕΑΔΔ Εξειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές και την παχυσαρκία, ΑΤΕΙ Διατροφής και Διαιτολογίας
  • Συνεργασίες : Με γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων και γυμναστήρια
  • Άρθρα - Blog :
Specialties
  • Διαιτολογία
Contact Us
Send Message

Appointment
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ: mirellakour@hotmail.com

Tel: +(30) 6942674333- (+30) 6986064447

Adress: 28ης Οκτωβρίου 22 Θεσσαλονίκη