Κωνσταντίνου Αντρέας
Διαιτολόγοι

Δείτε όλα τα άρθρα μου εδώ…Ονομάζομαι Αντρέας Κωνσταντίνου και γεννήθηκα το 1978 στην Λάρνακα της Κύπρου.
Το 1999 έπειτα από μια διαφαινόμενη επαγγελματική καριέρα στην ξυλουργική βρέθηκα αντιμέτωπος με ένα από τα πιο δύσκολα ερωτήματα που καλείται κανείς να απαντήσει στην ζωή του:
«Τι θέλω να κάνω στη ζωή μου;»
Από μικρός θυμάμαι ότι πάντα μου άρεσε η αισθητική και η ομορφιά του σώματος. Άλλωστε η πρώτη απόπειρα για να ελέγξω το βάρος μου έγινε όταν ήμουν μόλις 12 ετών.


Στην δεκαετία που ακολούθησε η ενασχόληση μου με την διατροφή και τον έλεγχο του βάρους είχε γίνει κομμάτι της ζωής μου. Διάβαζα καθημερινά για θέματα διατροφής και δεν έχανα ευκαιρία να εφαρμόζω κάθε λογής διατροφικό πλάνο που έπεφτε στα χέρια μου. Όμως οι πληροφορίες που έπαιρνα ήταν συχνά αντικρουόμενες και συγκεχυμένες.


Έτσι πήρα την απόφαση να μάθω την αλήθεια. Ήθελα να μάθω τι είναι σωστό και τι όχι. Γράφτηκα λοιπόν στην ιδιωτική σχολή «ΙΕΚ Ιπποκράτειος» στην Αθήνα στο τμήμα ειδικών εφαρμογών διαιτητικής όπου φοίτησα για τα επόμενα δύο χρόνια. Με την ολοκλήρωση των σπουδών μου κατάφερα να πάρω την πιστοποίηση επαγγελματικής κατάρτισης από το υπουργείο παιδείας με γραπτές και προφορικές εξετάσεις.


Το 2001 γύρισα στην Κύπρο και εργάστηκα σε πολυδύναμο κέντρο αδυνατίσματος ως ο βασικός διατροφολόγος του κέντρου παρέχοντας διατροφικές συμβουλές και πραγματοποιώντας πάνω από 2000 λιπομετρήσεις με την μέθοδο του δερματοπτυχόμετρου. Την ίδια στιγμή παράλληλα με την εργασία μου στόχευα στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης για να αναβαθμίσω τις γνώσεις μου στον τομέα της διατροφής.


Η πρώτη απόπειρα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με άφησε εκτός. Όλη μου η επένδυση σε χρόνο, κόπο και χρήμα για να επιστρέψω πίσω και να συνεχίσω τις σπουδές μου πήγε στράφι. Είναι από εκείνες τις δύσκολες στιγμές που δεν θέλεις να κοιτάς την πραγματικότητα. Θέλεις απλά να τα παρατήσεις.


Όμως η επιθυμία μου να κατακτήσω την γνώση της διαιτολογίας με οδήγησε σε μια δεύτερη προσπάθεια. Τον Σεπτέμβρη του 2003 κατάφερα να περάσω δεύτερος στην σχολή της διαιτολογίας και μέσα στην πρώτη δεκάδα από όλες τις σχολές ΤΕΙ κερδίζοντας την υποτροφία από το ίδρυμα κρατικών υποτροφιών (ΙΚΥ) την οποία κατάφερα να διατηρήσω σε όλα τα έτη σπουδών.


Το 2014 απέκτησα εξειδίκευση πάνω στις διατροφικές διαταραχές και στην παχυσαρκία και μου απενεμήθη ο τίτλος του Master Practitioner In Eating Disorders & Obesity.
Μέσα από την εμπειρία μου και την τριβή μου με άτομα στο χώρο της υγείας κατανόησα την σπουδαιότητα της διατροφικής εκπαίδευσης αλλά κυρίως της ψυχολογικής προσέγγισης των περιστατικών μου εφαρμόζοντας τεχνικές που έχουν να κάνουν με την αλλαγή στον τρόπο ζωής και στον τρόπο σκέψης. Η δυναμική σχέση και η καθημερινή αλληλεπίδραση με τον κόσμο που με επισκέπτεται αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για την συγγραφή του βιβλίου μου που βρίσκεται σε εξέλιξη.


Τον Φεβρουάριο του 2017 ολοκλήρωσα μία από τις πιο απαιτητικές εκπαιδεύσεις coaching στο κόσμο. Οι Wellcoaches – School of coaching και ο ACSM (American College of Sports Medicine) πιστοποιούν την καταλληλότητα μου για την διαχείριση ατόμων που θέλουν να κάνουν αλλαγές στα 7 πεδία ευεξίας και μου απενεμήθη ο τίτλος του Certified Health and Wellness Coach. Πιο συγκεκριμένα η προσέγγιση στοχεύει στη διαχείριση ατόμων που θέλουν να πετύχουν αλλαγές σε ένα ή περισσότερους από τους παρακάτω τομείς: 1. Διατροφή 2. Άσκηση 3. Ενέργεια και στρες 4. Βάρος 5. Πνευματική και συναισθηματική ευεξία. 6. Υγεία 7. Ικανοποίηση ζωής.


Από το 1999 έως σήμερα συμμετέχω σε συνέδρια και ημερίδες που αφορούν σε θέματα διατροφής και υγείας. Αρθρογραφώ στον τοπικό τύπο του δήμου Θέρμης στην εφημερίδα «Άποψη» και διαδικτυακά με την επιστημονική ομάδα των συνεργατών μου στο diatrofi.gr. Έχω διοργανώσει ομιλίες σε σχολεία, νηπιαγωγεία, πολιτιστικούς συλλόγους, αθλητικά κέντρα και σε ΙΕΚ και συμμετείχα σε ημερίδες και σε εκπαιδεύσεις άλλων συναδέλφων όπου παρουσίασα «διαιτολογικά εργαλεία» διαχείρισης περιστατικών.


Το 2014 επέκτεινα την επαγγελματική μου δραστηριότητα με δεύτερο γραφείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.


Αναλογιζόμενος το παρελθόν στέκομαι σήμερα εδώ και σκέφτομαι αν εκείνη η απόφαση για να αλλάξω την ιστορία της ζωής μου ήταν ορθή. Είναι τελικά ο τομέας της διατροφής αυτό που θα μου εξασφάλιζε μια γεμάτη ζωή;


Πιστεύω ότι αυτό τελικά που με γεμίζει είναι η δυνατότητα μου να βοηθώ τους ανθρώπους που με επισκέπτονται να ζήσουν μια ζωή που να θεωρούν ότι αξίζει τον κόπο. Μέσα από την δική τους αλλαγή, μέσα από την δική τους πρόοδο και μέσα από την ευγνωμοσύνη που μου δείχνουν βρίσκω τον τρόπο που δίνει στην δική μου ζωή νόημα. Διότι το να ξέρεις ότι συνέβαλες στην επιτυχία του άλλου είναι αξία με την μέγιστη συναισθηματική αμοιβή.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Location Map   

Share
Contact Info
Social Profile
About Κωνσταντίνου Αντρέας
 • Φύλλο : Άρρεν
 • Ειδίκευση : Διατροφικές διαταραχές & στην παχυσαρκία
 • Πτυχία : Διαιτολόγία – Διατροφολόγίαστο Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης & Master Practitioner In Eating Disorders & Obesity.
 • Συνεργασίες : Νοσοκομείο Αχέπα
 • Άρθρα - Blog :
Specialties
 • Διαιτολογία
Awards
ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΕΥΕΞΙΑ
2009
Το 2008 απέκτησε τον τίτλο του διαιτολόγου – διατροφολόγου και από το 2009 έως σήμερα εργάζεται στο ιδιωτικό του γραφείο «ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΕΥΕΞΙΑ» στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης.
Master Practitioner In Eating Disorders & Obesity
2014
Το 2014 απέκτησε εξειδίκευση πάνω στις διατροφικές διαταραχές και στην παχυσαρκία.
Νοσοκομείο Αχέπα
2007
Το 2007 πραγματοποίησε την πτυχιακή του εργασία στο Νοσοκομείο Αχέπα παρακολουθώντας περιστατικά σακχαρώδους διαβήτη, υπέρτασης, υπερλιπιδαιμίας, μεταβολικού συνδρόμου, νεφρικής ανεπάρκειας κ.α.
Contact Us
Send Message

Opening Time
 • Monday 09:00AM - 15:00PM
 • Tuesday09:00AM - 20:00PM
 • Wednesday09:00AM - 15:00PM
 • Thursday09:00AM - 20:00PM
 • Friday09:00AM - 20:00PM
 • Saturday09:00AM - 20:00PM
Video

Appointment
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ: diatrofievexia@gmail.com

Tel: +(30) 2396023866

Adress: Εγνατία 63, Θεσσαλονίκη 546 31, Ελλάδα