Παπαβασιλείου Βασιλική-Δήμητρα
Διαιτολόγοι

Η Βίκυ Παπαβασιλείου γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Ιταλικού Κρατικού Πανεπιστήμιου (Facolta’ Di Medicina e Chirurgia Di Firenze) όπου φοίτησε με επιτυχία στην ειδικότητα της διαιτολογίας.

Η διατριβή και κατ’ επέκταση η πτυχιακή της εργασία, ήταν πάνω στην συμβολή της διατροφής στις επιπλοκές της εκκολπωμάτωσης και εκκολπωματίτιδας (παθήσεις του παχέως εντέρου) και τη συμβολή που έχει η πρόληψη όσον αφορά την καταπράϋνση του ασθενούς πάνω στη συγκεκριμένη ασθένεια.

Αποφοίτησε το 2002 με γενική βαθμολογία 99/110 (αντίστοιχη ελληνική βαθμολογία 8.8). Με την ολοκλήρωση των σπουδών της η Βίκυ Παπαβασιλείου κέρδισε πολύτιμη εργασιακή εμπειρία κάνοντας την πρακτική της εξάσκηση (20 μήνες) σε ιταλική νοσοκομειακή μονάδα.

Βλέποντας στην πράξη τη συμβολή της διατροφής στους ασθενείς, ανέπτυξε παράλληλα την ανθρωποκεντρική προσέγγιση της επιστήμης.

Ήταν υπεύθυνη τόσο για την επεξεργασία και την εφαρμογή διαιτολογικών προγραμμάτων στους νοσηλευόμενους, όσο και για τον έλεγχο της αποδεκτικότητας της εκάστοτε εξατομικευμένης σύμφωνα με τη πάθηση διατροφής τους.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα το 2002, εργάστηκε εκτενώς ως διαιτολόγος (κατέχοντας παράλληλα την άδεια λειτουργίας) σε 3 διαφορετικά ιατρεία και ινστιτούτα με θέμα την ανθρώπινη διατροφή, την τροφική συμβατότητα και την ιατρική προσέγγιση της διαιτολογίας.

Η πολύπλευρη εργασιακή της εμπειρία την οδήγησε στο να βοηθήσει με επιτυχία σημαντικό αριθμό ανθρώπων με χρόνιες παθήσεις, παχυσαρκία, διατροφικές διαταραχές και διάφορα προβλήματα υγείας, που απαιτούν ιδιαίτερο διαιτητικό χειρισμό.

Από τον Ιανουάριο του 2009 λειτουργεί το δικό της ανεξάρτητο διαιτολογικό γραφείο στην περιοχή του Αμαρουσίου.Παραμένει στην πρώτη γραμμή της επιστήμης, συμμετέχοντας και παρακολουθώντας συστηματικά τις εξελίξεις της διαιτολογίας, μέσω των τακτικών Συνεδρίων και Ημερίδων που πραγματοποιούνται.

Το πελατολόγιο της καλύπτει όλη τη γκάμα ασθενειών και παθήσεων, που συσχετίζονται με τη διατροφή, καθώς και τις ομάδες (π.χ. εγκύους, αθλητές) που έχουν ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες.

Μιλάει και γράφει άριστα Ιταλικά, ενώ γνωρίζει Ισπανικά και Αγγλικά σε καλό επίπεδο.

Είναι μέλος του Πανελλήνιου και του Ιταλικού Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων και μέλος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρίας Παχυσαρκίας.

EΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

2017: PET GROOMING CERTIFICATE (EKΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ ΕΝΩΣΗ)

1999-2002: ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΕ ΙΤΑΛΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ (FACOLTA’ DI MEDICINA E CHIRURGIA DI FIRENZE-ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ)ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΙΑΤΡΙΒΗ(ΜΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ)ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΕΚΚΟΛΠΩΜΑΤΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΚΟΛΠΩΜΑΤΙΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΠΙΠΛΟΚΩΝ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΜΕ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΠΤΥΧΙΟ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ KAI ΓΕΝΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 99/110 (8.8 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΕΚΑΒΑΘΜΗ ΚΛΙΜΑΚΑ).

1998-1999: ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΕ ΙΤΑΛΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ (ΜΕΣΣΙΝΑ-ΣΙΚΕΛΙΑ)

1997: ΑΠΟΦΟΙΤΗ ΛΥΚΕΙΟΥ(1ο ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΥΚΗΣ)

ΕΜΠΕΙΡΙΑ: 20ΜΗΝΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΣΕ ΙΤΑΛΙΚΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ: ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΑΘΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΑΠΟΔΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ.

ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ:

10/2009-ΣΗΜΕΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΩΣ ΕΛ.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΙΑΤΑΚΤΙΚΩΝ ΓΕΥΜΑΤΩΝ (EDENRED)

10/2007-09/2008 ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ /ΙΣΠΑΝΙΑ (-VALDESALUD- ΣΥΝΤΑΣΣΟΝΤΑΣ ΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ MEΛΩΝ-ΑΣΘΕΝΩΝ KAI EΛΕΓΧΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥΣ.

02/2006-09/2007 ΕΤΑΙΡΕΙΑ : CRYOMEDICA SCIENCE&DOCTORS E.E ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΣΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

07 /2004-02/2006: ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ ΚΑΤΕΧΟΥΣΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ALCATEST

02/2003 -06/2004: ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ ΚΑΤΕΧΟΥΣΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ BEGYM E.Π.Ε&ΣΙΑ ΚΗΦΙΣΙΑ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ:

-ΑΡΧΕΛΩΝ (ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΧΕΛΩΝΑΣ-ΓΛΥΦΑΔΑ)

-ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΣΚΥΛΩΝ Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ

Location Map   

Share
Contact Info
About Παπαβασιλείου Βασιλική-Δήμητρα
 • Φύλλο : Θήλυ
 • Ειδίκευση : Διαιτολογία
 • Πτυχία : Απόφοιτος του Ιταλικού Κρατικού Πανεπιστήμιου (Facolta’ Di Medicina e Chirurgia Di Firenze)
 • Συνεργασίες :
 • Άρθρα - Blog :
Specialties
 • Διαιτολογία
Contact Us
Send Message

Opening Time
 • Monday 09:00 AM - 21:00 PM
 • Tuesday09:00 AM - 21:00 PM
 • Wednesday09:00 AM - 21:00 PM
 • Thursday09:00 AM - 21:00 PM
 • Friday09:00 AM - 21:00 PM
Appointment
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ: vikipapava@hotmail.com-info@vickypapavasileiou.gr

Tel: +(30) 210 8068235 - +(30) 6934695454

Adress: Βύρωνος 58 Πεύκη 151 21, Ελλάδα