Παπαδημητρίου Κωνσταντίνα
Διαιτολόγοι

Δείτε όλα τα άρθρα μου εδώ…

Εκπαίδευση

Η Κωνσταντίνα Παπαδημητρίου γεννήθηκε στην Βέροια το 1980. Είναι πτυχιούχος διαιτολόγος – διατροφολόγος του ΑΤΕΙΘ και δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη από το 2004. Οι μεταπτυχιακές της σπουδές ακολούθησαν στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων στην «Επιστήμη Τροφίμων και Διατροφής» και το 2014 πήρε την εξειδίκευση Master Practitioner στις Διατροφικές Διαταραχές (όπως η νευρική ανορεξία, η νευρική βουλιμία και η ψυχογενής παχυσαρκία) του ΚΕΑΔΔ υπό την πλήρη εποπτεία και συνεργασία με το NCFED της Μεγάλης Βρετανίας.

Επαγγελματική/Εκπαιδευτική Εμπειρία

Έχει ειδικευτεί στην διατροφική αντιμετώπιση ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη τύπου Ι (αντλία ινσουλίνης) και τύπου ΙΙ (2004-2006 Διαβητολογικό Τμήμα του Γ.Ν «Παπαγεωργίου»), καθώς και περιστατικών με ψυχολογικά-ψυχιατρικά προβλήματα σε κλινικό και ερευνητικό επίπεδο, όπου εργάστηκε ως υπεύθυνη προγράμματος διατροφικής παρέμβασης στο ερευνητικό πρόγραμμα «Ευ ζην» από το 2007 έως το 2012.

Από το 2013 – 2015 εργάστηκε ως τοπική υπεύθυνη, στους Δήμους Βέροιας, Δέλτα και Λαγκαδά, στο παρεμβατικό πρόγραμμα διατροφικής αγωγής “Συμμαχία για την υγεία: Διατροφή, Πρόληψη και Θεραπεία εκφυλιστικών παθήσεων”, με στόχο τη διατροφική εκπαίδευση και διαιτολογική αντιμετώπιση πολιτών με καρδιαγγειακά νοσήματα, διαβήτη, υπέρταση, υπερλιπιδαιμίες και παχυσαρκία.

Από το 2004 έως το 2016 συμμετείχε ενεργά σε ερευνητικά πρωτόκολλα που σχετίζονται με την ανθρώπινη διατροφή και υγεία. Από το 2010 έως το 2013 ήταν εργαστηριακός συνεργάτης στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του ΑΤΕΙΘ, ενώ τα τελευταία χρόνια είναι εκπαιδεύτρια στα Δημόσια ΙΕΚ της Θεσσαλονίκης στον Τομέα της Διατροφής.

Ερευνητικές Δραστηριότητες

Συμμετείχε σε έρευνες με θέμα την Διατροφή και την παχυσαρκία, όπου και παρουσιάστηκαν στο 16ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Παχυσαρκίας στη Γενεύη (16th European Congress on Obesity, Geneva, 14-17 May – 2008), και στο 3ο Βαλκανικό Συνέδριο Παχυσαρκίας (3rd Balkan congress on obesity. 17-19 October 08, Greece.), ενώ από το 2004 έως σήμερα έχει λάβει μέρος σε πολλά συνέδρια και ημερίδες ως εισηγήτρια-ομιλήτρια κυρίως με θέματα που αφορούν τον σακχαρώδη διαβήτη και την παχυσαρκία.

Συμμετείχε στην συγγραφή του βιβλίου “Διατροφή στην εγκυμοσύνη και το θηλασμό”, ενώ συμμετείχε και στη συγγραφή των ενημερωτικών οδηγών για την προαγωγή υγείας στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Συμμαχία για την Υγεία». Τέλος, έχει συμμετάσχει και σε δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά.

Άρθρα της σχετικά με την διατροφή έχουν φιλοξενηθεί σε περιοδικά και εφημερίδες όπως Κέρδος (περιοδικό Υγεία), Γλυκιά Ζωή, Intermedica, Τhe Body, ενώ έχει συμμετάσχει σε ραδιοφωνικές εκπομπές.


Συμμετοχή σε Συλλόγους

Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων, της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων, της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας, καθώς και της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Εκπαίδευσης για τον σακχαρώδη διαβήτη.

• ΜSc Τροφίμων και Διατροφής

• Master Practitioner on Eating Disorders and Obesity

• Εξειδίκευση στον Σακχαρώδη Διαβήτη – Εξ. Συνεργάτης Roche Hellas

• Εκπαιδευτής Ενηλίκων – Εκπαιδευτής Δημοσίων ΙΕΚ

Location Map   

Share
Contact Info
Social Profile
About Παπαδημητρίου Κωνσταντίνα
 • Φύλλο : Θήλυ
 • Ειδίκευση : MSc Eπιστήμη Τροφίμων και Διατροφή, MP στις διατροφικές διαταραχές και στην Παχυσαρκία
 • Πτυχία : Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, ΜSc, MP
 • Συνεργασίες : Roche hellas, Επιλεγμένα Γυμναστήρια
 • Άρθρα - Blog :
Specialties
 • Διαιτολογία
Awards
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Διαιτολόγος – διατροφολόγος του ΑΤΕΙΘ
Contact Us
Send Message

Opening Time
 • Monday 09:00AM - 15:00PM
 • Tuesday09:00AM - 21:00PM
 • Wednesday09:00AM - 21:00PM
 • Thursday09:00AM - 21:00PM
 • Friday09:00AM - 21:00PM
Appointment
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ: info@dietme.gr

Tel: +(30) 2310 439300

Adress: Αδριανουπόλεως 34 Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη ΤΚ: 55133