Στέλλα Σαρηπαναγιώτου
Διαιτολόγοι

Δείτε όλα τα άρθρα μου εδώ…

«Ένας καλός διατροφολόγος δεν είναι απλά αδυνατιστής αλλά φροντιστής και θεραπευτής».

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη στις 14/6/1980. Από πολύ μικρή ασχολήθηκα με τον αθλητισμό και την φροντίδα  του σώματος μέσω της εκγύμνασης και της καλής τροφής. Ένα απο τα όνειρά μου πραγματοποιήθηκε όταν οι Πανελλήνιες εξετάσεις με οδήγησαν στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης, όπου και αποφοίτησα το Φεβρουάριο του 2006, με βαθμό 8,43.

Γρήγορα συνειδητοποίησα τον σημαντικό ρόλο της ψυχολογίας αλλά και της ιατρικής παρέμβασης στα πλαίσια της διατροφικής υποστήριξης όσων με επισκέπτονται. Έτσι με τον σύζυγό μου καθηγητή φυσικής αγωγής Θοδωρή Σημάδη αποφασίσαμε να εκπαιδευτούμε στις Διατροφικές Διαταρεχές και την Παχυσαρκία. Παράλληλα διατηρούμε συνεργασία με εξειδικευμένους ψυχολόγους για την καλύτερη και πιο ολιστική προσέγγιση των ασθενών με διατροφικές διαταραχές.

Ο χώρος που διατηρούμε απο τον Αύγουστο του 2009 δεν θέλαμε να είναι ένα ακόμα διαιτολογικό γραφείο που θα τονίζει τα νούμερα των μετρήσεων και της ζυγαριάς, αλλά ένας χώρος εκπαίδευσης γύρω από τα οφέλη της τροφής και τη φροντίδα του σώματος.

Επαγγελματική πορεία

 • Το 2011 ολοκλήρωσα το πρόγραμμα Εξειδίκευσης στις Διατροφικές Διαταραχές και την Παχυσαρκία (Μaster Practitioner Programme in Eating Disorders & Obesity) που τελείται από τον ΚΕΑΔΔ, υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Διατροφικών Μελετών & Ερευνών σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας NCFED.
 • Από το 2011 είμαι συνεργάτης του Iατρείου Χρονίων Νοσήματων και Μεταβολικών Διαταραχών του Dr. Δημήτρη Τσουκαλά, στην Αθήνα.

Είμαι κάτοχος του πτυχίου του European Institute of Nutritional Medicine-E.I.Nu.M που με καθιστά ειδικό σε θέματα Διατροφικής Ιατρικής.

 • Από το 2011 πραγματοποιώ εξετάσεις Μεταβολομικής ανάλυσης (Metabolomic Profile).
 • Παρακολουθώ συστηματικά από το 2012 σεμινάρια για τον Μητρικό Θηλασμόκαι τον υποστηρίζω μέσα από τη δουλειά μου σε κάθε ευκαιρία.
 • Έως σήμερα έχω υπάρξει διατροφολόγος τοπικών ποδοσφαιρικών ομάδων καθώς και αθλητών που φέρουν σημαντικούς τίτλους διάκρισης. Από τον Ιούλιο του 2016 είμαι αποκλειστικός διατροφολόγος του Ολυμπιονίκη του Tae Kwon Do Παύλου Λιότσου.
 • Έχω ασχοληθεί εκτενώς με θέματα Κοιλιοκάκης και δυσανεξίας στη γλουτένη και γενικότερα με Φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου κι Ευερέθιστο έντερο

Είμαι επιστημονικός συνεργάτης του ομίλου Διατροφή (www.diatrofi.gr) και του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (www.keadd.gr).

 

Το μότο μου είναι

Κάθε φορά που θα νιώθεις θυμό, οργή, λύσσα, τσαντίλα, μην ξεσπάς στην τροφή σου. Ο μόνος τρόπος να γλυτώσεις είναι να βγάλεις τα αρνητικά συναισθήματα από πάνω σου μετατρέποντάς τα σε δράση. Σε αντίθετη περίπτωση το μόνο που θα καταφέρεις αργά ή γρήγορα θα είναι να εξοργιστείς  και με τον ίδιο σου τον εαυτό!

Εξειδίκευση:

Στις Διατροφικές Διαταραχές, σε θέματα Διατροφικής Ιατρικής,  την Παχυσαρκια παιδιών κι ενηλίκων , την διατροφική  υποστήριξη του Μητρικού Θηλασμού και τη διατροφική αποκατάσταση αθλητών και την βελτίωση ασθενών με εντερικές ευαισθησίες.

 

Location Map   

Share
Contact Info
Social Profile
About Στέλλα Σαρηπαναγιώτου
 • Φύλλο : Θήλυ
 • Ειδίκευση : Εξειδίκευση στις Διατροφικές Διαταραχές και την Παχυσαρκία, Ειδικός Διατροφικής Ιατρικής και Αναλύσεων Μεταβολομικής (Metabolomic Profile)
 • Πτυχία : Δαιτολόγος Διατροφολόγος ΑΤΕΙ Κρήτης, Μaster Practitioner in Eating Disorders & Obesity υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Διατροφικών Μελετών & Ερευνών σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας (N.C.F.E.D), Kάτοχος τίτλου του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Διατροφικής Ιατρικής (Ε.Ι.Νu.M).
 • Συνεργασίες : www.diatrofi.gr, www.keadd.gr, Metabolomic Clinic Dr. Tsoukalas
 • Άρθρα - Blog :
Specialties
 • Διαιτολογία
Contact Us
Send Message

Opening Time
 • Monday 17:00 - 21:00
 • Tuesday10:00-14:00 - 17:00-21:00
 • Wednesday10:00-14:00 - 17:00-21:00
 • Thursday10:00-14:00 - 17:00-21:00
Appointment
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ : ss.diaitologos@gmail.com

Tel: +(30) 2310776797 - +(30) 6932610187

Adress: Πλάτωνος 52, Εύοσμος 562 24, Ελλάδα