Μπάμπου Σοφία
Διαιτολόγοι

Δείτε όλα τα άρθρα μου εδώ…

Η Σοφία Μπάμπου είναι διαιτολόγος διατροφολόγος και μητέρα. Από το 2002 μέχρι και σήμερα εργάζεται στο Ιδιωτικό της Διαιτολογικό Γραφείο στην πόλη των Γρεβενών.

Εκεί εκπαιδεύει τους επισκέπτες της χρησιμοποιώντας καινοτόμες μεθόδους με σκοπό τη σταδιακή εισαγωγή τους σε ένα ΜΗ-διαιτητικό τρόπο σκέψης και σε θέματα που αφορούν το φαγητό.

Είναι συνεργάτης του site diatrofi.gr, του keadd.gr και του faepaidimou.gr. παράλληλα αρθρογραφεί σε site, περιοδικά και εφημερίδες Είναι ομιλήτρια σε ημερίδες και σεμινάρια και συμμετέχει σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές.

Είναι υπεύθυνη διαιτολόγος σε 4 αθλητικά σωματεία στα Γρεβενά (ποδόσφαιρο, βόλεϊ, μπάσκετ, στίβος) όπου εργάζεται επάνω στη διατροφική εκπαίδευση και υποστήριξη νεαρών αθλητών (παιδιών και εφήβων).

Πρόσφατα έλαβε τον τίτλο «Master Practitioner οn Eating Disorders and Obesity» από το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας (NCFED) και παράλληλα είναι εκπαιδεύτρια στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ).

Κατά καιρούς έχει διδάξει σε δομές του ΙΝΕΔΙΒΙΜ συγκεντρώνοντας αρκετή εμπειρία στην εκπαίδευση ενηλίκων Η ίδια αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «διδάσκει αεί διδασκόμενη» και ότι είναι «δια βίου εκπαιδευόμενη».

Αυτό το διάστημα παρακολουθεί στο πανεπιστήμιο Αιγαίου το πρόγραμμα «Πιστοποιημένη Κατάρτιση στη Συμβουλευτική, το Life Coaching (Προπονητική ζωής) και το Mentoring».

Όσο αφορά το συγγραφικό της έργο έχει συμμετέχει στη συγγραφή του βιβλίου «Διατροφή στην εγκυμοσύνη & το θηλασμό» (εκδ. Χριστάκη) και είναι συγγραφέας του βιβλίου «ΔΙΑΤΡΟΦΟΖΟΥΖΟΥΝΙΣΜΑΤΑ: ΦΑΕ-ΠΑΙΞΕ -ΧΑΜΟΓΕΛΑ» (εκδ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ & ΚΕΑΔΔ).

Η αφειδώλευτη αγάπη της για τα παιδία και η έμφυτη παιδαγωγική της προσέγγιση την οδήγησαν στη μακρόχρονη μελέτη για τη διατροφική εκπαίδευση των παιδιών.

Σε συνεργασία με το παιδικό τμήμα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Γρεβενών από το 2012 μέχρι και σήμερα παραδίδει εθελοντικά μαθήματα σε εκπαιδευτικούς και παιδιά δημοτικού στον κύκλο διαδραστικών σεμιναρίων διατροφικής αγωγής με τίτλο «Διατροφοζουζουνίσματα…έχει ο καιρός γυρίσματα».

Location Map   

Social Profile
About Μπάμπου Σοφία
 • Φύλλο : θήλυ
 • Ειδίκευση : Master Practitioner on Eating Disorders and Obesity από το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας (NCFED)
 • Πτυχία : Διατροφή Διαιτολογία
 • Συνεργασίες : diatrofi.gr, keadd.gr, faepaidimou.gr
 • Άρθρα - Blog :
Specialties
 • Διαιτολογία
Contact Us
Send Message

Opening Time
 • Monday 09:00 AM - 15:00 PM
 • Tuesday09:00 AM - 20:00 PM
 • Wednesday09:00 AM - 15:00 PM
 • Thursday09:00 AM - 20:00 PM
 • Friday09:00 AM - 20:00 PM
Appointment
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ: sofibab@gmail.com

Tel: +(30) 2462087555 - +(30) 6948236878

Adress: Κ. Ταλιαδούρη 12, Γρεβενά, Ελλάδα