Δρ Μαργαρίτα-Αγγελική Σχινά
Ψυχολόγοι

Δείτε όλα τα άρθρα μου εδώ…Η Δρ Μαργαρίτα-Αγγελική Σχινά είναι Κλινική Ψυχολόγος που εργάζεται σε ιδιωτικό γραφείο ως ψυχοθεραπεύτρια στην Ελλάδα από το 2002. Ξεκινώντας από το 2010, διατελεί Επιστημονική Υπεύθυνη για το ΚΕΑΔΔ – Κέντρο Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών, στα πλαίσια του οποίου εκπαιδεύει και εποπτεύει επαγγελματίες υγείας που εξειδικεύονται στις διατροφικές διαταραχές και την παχυσαρκία.


Η Δρ Σχινά έχει εργαστεί ως καθηγήτρια σε μαθήματα ψυχολογίας προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου στο University of Indianapolis, Athens Campus από το 2003 έως το 2013.


Στο ίδιο πανεπιστήμιο διετέλεσε Διευθύντρια του μεταπτυχιακού Τμήματος Κοινωνικών & Ψυχολογικών Σπουδών από το 2005 έως το 2009, ενώ από το 2002 έως το 2005 οργάνωσε και διεύθυνε το Συμβουλευτικό Κέντρο για φοιτητές και εργαζομένους.


To 2010, και στα πλαίσια pro bono συνεργασίας, εργάστηκε ως ψυχοθεραπεύτρια στη Μονάδα Εφηβικής Υγείας, Β΄ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», παρέχοντας υπηρεσίες σε εφήβους και τις οικογένειές τους.


Από το 2005 έχει ασχοληθεί με τα προγράμματα EAP – Employee Assistance Programs παρέχοντας σεμινάρια διαχείρισης άγχους, θυμού, ηγετικών δεξιοτήτων, έμφυλων σχέσεων, διαφορετικότητας και καλών ισορροπιών σε εργαζομένους σε μεγάλες εταιρείες και οργανισμούς.


Οι σπουδές της ξεκίνησαν από τη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας. Έλαβε το Μάστερ στην Κλινική Ψυχολογία από το Roosevelt University στο Σικάγο στην Αμερική, πραγματοποιώντας την ετήσια πρακτική της στο Κέντρο Marjorie Kovler για την Αποκατάσταση Θυμάτων Βασανιστηρίων. Στο ίδιο πανεπιστήμιο, φοίτησε και στο Stress Institute, λαμβάνοντας το Ανώτατο Πιστοποιητικό σε Αγχολυτικές Μεθόδους.


Στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις διδακτορικές της σπουδές στο Chicago School of Professional Psychology – CSPP, και πραγματοποίησε τις ετήσιες πρακτικές της στο Συμβουλευτικό Κέντρο του School of the Art Institute of Chicago, το St. Elizabeth’s Hostpital, και το St. James Hospital and Health Centers – Olympia Fields. Η διατριβή της εστιάστηκε στο θέμα της σύνδεσης του βιώματος της απώλειας και της προσωπικής ανάπτυξης.


Το 2010 παρακολούθησε το πρόγραμμα του National Center for Eating Disorders- NCFED, στην Αγγλία και έλαβε το πτυχίο Master Practitioner in Eating Disorders and Obesity.


Eπίσης, παρακολούθησε και ολοκλήρωσε επιτυχώς το πρόγραμμα του Harvard Medical School: Lifestyle Medicine –Weight Management που εστιάζεται στο θέμα της διαχείρισης του βάρους με βάση συμπεριφοριστικές αλλαγές στον τρόπο ζωής, αποκλίνοντας από τη φαρμακευτική προσέγγιση.


Η Δρ Σχινά είναι μέλος της Διεθνούς Εταιρίας Σχεσιακής Ψυχανάλυσης και Ψυχοθεραπείας (International Association for Relational Psychoanalysis and Psychotherapy – IARPP). Έχει παρουσιάσει μελέτες σε ελληνικά και διεθνή forums και αρθρογραφεί σε θέματα διαχείρισης άγχους, απώλειας και προσωπικής ανάπτυξης, διαταραγμένης διατροφικής συμπεριφοράς και καλών ισορροπιών στη ζωή.

Location Map   

Share
Contact Info
About Δρ Μαργαρίτα-Αγγελική Σχινά
 • Φύλλο : θήλυ
 • Ειδίκευση : Διατροφικές διαταραχές και την παχυσαρκία.
 • Πτυχία : Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας, Μάστερ στην Κλινική Ψυχολογία από το Roosevelt University στο Σικάγο στην Αμερική, Stress Institute Ανώτατο Πιστοποιητικό σε Αγχολυτικές Μεθόδους, Διδακτορικές σπουδές στο Chicago School of Professional Psychology – CSPP
 • Συνεργασίες : Κέντρο Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών, University of Indianapolis Athens Campus, Μονάδα Εφηβικής Υγείας, Β΄ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού,
 • Άρθρα - Blog :
Specialties
 • Διαιτολογία
 • Ψυχοθεραπεία
Contact Us
Send Message

Opening Time
 • Monday 09:00AM - 15:00PM
 • Tuesday09:00AM - 20:00PM
 • Wednesday09:00AM - 15:00PM
 • Thursday09:00AM - 20:00PM
 • Friday09:00AM - 20:00PM
 • Saturday09:00AM - 15:00PM
Video

Appointment
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ: margelasch@hotmail.com

Tel: +(30) 210 2718360

Adress: Νεόφρονος 20-22, Αθήνα 16121