Dr Plus - Diatrofi

Νέα της αγοράς

Ψωμί «Αρχαία σπορά» με δίκοκκο σιτάρι

Το ψωμί, στο πλαίσιο μίας ισορροπημένης διατροφής όχι μόνο δεν απαγορεύεται, αλλά μας βοηθά να καλύψουμε τις ανάγκες μας σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά που μπορεί να τα αναζητούσαμε σε γλυκά ή άλλα σνακ. Όταν μάλιστα πρόκειται για ένα ψωμί με ιδιαίτερη θρεπτική αξία, τότε μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι η κατανάλωσή του μας κάνει καλό.

salata-new-pack

Το Δίκοκκο Σιτάρι είναι ένα από τα αρχαιότερα δημητριακά που είναι γνωστά στον άνθρωπο. Μάλιστα, πρώτα δείγματα του βρέθηκαν σε ένα από τους παλαιότερους οικισμούς του Ελλαδικού χώρου στη Μικρά Ασία και σε άλλους ελληνικούς προϊστορικούς οικισμούς, αποτελώντας ένα από τα πρώτα σιτηρά που καλλιεργήθηκαν. Το Δίκοκκο Σιτάρι παρέμεινε για χιλιάδες χρόνια το κυριότερο δημητριακό για τις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής. Ο καρπός του Δίκοκκου Σιταριού αποτελείται από 2 σπόρους, οι οποίοι καλύπτονται από ένα σκληρό περίβλημα, το οποίο παραμένει στενά προσκολλημένο πάνω στους σπόρους και δεν απομακρύνεται κατά το θερισμό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, ο καρπός να προστατεύεται και να διατηρεί τα θρεπτικά συστατικά του. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, ενώ περιέχει βιταμίνες Β1,Β6 και μέταλλα όπως μαγνήσιο, σίδηρο, χαλκό και φώσφορο.

Το ψωμί «Αρχαία Σπορά με Δίκοκκο Σιτάρι» έρχεται να ικανοποιήσει την ανάγκη μας για γευστικό ψωμί με υψηλή διατροφική αξία καθώς φέρει όλα τα οφέλη του δίκοκκου σιταριού. Μια φέτα ψωμιού «Αρχαία Σπορά με Δίκοκκο Σιτάρι»  αποτελεί πηγή θρεπτικών συστατικών, όπως πρωτεΐνες, σύνθετους υδατάνθρακες και φυτικές ίνες. Επίσης προσφέρει βιταμίνες, κυρίως του συμπλέγματος Β, όπως η θειαμίνη και μέταλλα όπως φώσφορος, χαλκός, ενώ περιέχει περισσότερο μαγνήσιο από το κοινό σιτάρι. Σε συνδυασμό με μία ποικίλη ισορροπημένη διατροφή και έναν υγιεινό τρόπο ζωής  οι πρωτεΐνες συμβάλλουν στην αύξηση της μυϊκής μάζας, ενώ μαζί με το φώσφορο συμβάλλουν στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών. Ο χαλκός συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και τη μεταφορά του σιδήρου στον οργανισμό. Το μαγνήσιο συμβάλει στη μείωση της κούρασης, ενώ η θειαμίνη συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία της καρδιάς.

arxaia spora_16f_olikis_900x225mm_A coarxaia spora_16f_olikis_900x225mm_A co

Το ψωμί σε φέτες ‘’Αρχαία Σπορά’’ Παπαδοπούλου με Δίκοκκο Σιτάρι διατίθεται σε 2 γεύσεις: Σταρένιο και Ολικής άλεσης καλύπτοντας έτσι τις γευστικές προτιμήσεις όλων των καταναλωτών. Προσφέρεται κομμένο σε πλούσιες φέτες, αποτελώντας μια ιδανική μερίδα αμύλου για να συνοδεύουμε ή να εμπλουτίσουμε το καθημερινό φαγητό μας ή να παρασκευάσουμε ένα ελαφρύ γεύμα ή σνακ.

Σχετικά με τον δημιουργό

Κυριακή Απέργη / Διαιτολόγος-Διατροφ...

Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος
Ονομάζομαι Απέργη Κυριακή. Γεννήθηκα στην Αθήνα τον Μάρτιο του 1988. Σπούδασα στην πρώτη μου επιλογή στο Χαροκόπειο Πανεπιστημίο Αθηνών στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής από όπου και αποφοίτησα το 2010. Ο τομέας της διατροφής και της υγείας ήταν και είναι σκοπός της ζωής μου και εξακολουθεί να με απασχολεί θερμά.
Πραγματοποίησα την πτυχιακή μου εργασία στην κοιλιοκάκη και ολοκλήρωσε την κλινική πρακτική άσκηση στα Πανεπιστημιακά νοσοκομεία "Αττικό" και "Αλεξάνδρα".
Το 2013 εξειδικεύτηκα στο κομμάτι των διατροφικών διαταραχών και ολοκλήρωσα με επιτυχία την μεταπτυχιακή εκπαίδευση του Master Practitioner Programme in Eating Disorders and Obesity στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ) υπό την εποπτεία του NCFED της Μεγάλης Βρετανίας και αναγνωρισμένο από το Βρετανικό Σύλλογο Ψυχολόγων – British Psychological Society - BPS .
Παρακολούθησα σαν πρακτική περιστατικά διατροφικών διαταραχών στην Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού»).
Συνεχίζω και ενημερώνομαι συνεχώς για θέματα διατροφής και ψυχολογίας ακολουθώντας συνεχείς εκπαιδεύσεις και προγράμματα κατάρτισης.
Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης παρακολουθώ σεμινάρια της ESPEN (LLL) για την κλινική διατροφή και σεμινάρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης από αναγνωρισμένους φορείς.
Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια life- coaching και Focus in Solution Therapy.
Παρακολουθώ και ενημερώνομαι για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τα συμπληρώματα διατροφής.
Το 2015 ολοκλήρωσα τα κλινικά σεμινάρια του ΚΕΑΔΔ.
Συμμετέχω σαν ομιλήτρια σε ποικίλες δράσεις διατροφικής εκπαίδευσης.
Αποτελώ εκπαιδεύτρια του ΚΕΑΔΔ στο κομμάτι της νευρικής ανορεξίας.
Αρθρογραφώ σε ηλεκτρονικά site (www.diatrofi.gr) και περιοδικά, στο δικό μου kiriakiapergi@blogspot.gr και πραγματοποιώ ομιλίες σε ραδιοφωνικούς σταθμούς.
Έχω συμμετάσχει σε βιβλία διατροφής και ψυχολογίας.
Είναι μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδος, του συλλόγου Κλινικών Διαιτολόγων ESPEN και GrESPEN και της ΕΔΔΕ και επιστημονικός συνεργάτης της ομάδας diatrofi και keadd.