Dr Plus - Diatrofi

Αυτοκίνητο

Τεύχος 58. Ford: Mondeo Vignale

Οδηγούμε το Mondeo Vignale, με το οποίο η Ford εγκαινιάζει μια σειρά ειδικών και πολυτελών ομώνυμων εκδόσεων.

Το νέο Ford Mondeo Vignale διαφοροποιείται από τις υπόλοιπες εκδόσεις διαθέτοντας υψηλότερη ποιότητα κατασκευής και φινιρίσματος, όπως επίσης και πλουσιότερο εξοπλισμό, ενώ τόσο την παραγωγή, όσο και το τελικό φινίρισμα και τους αυστηρότερους και περισσότερο εκτεταμένους ελέγχους -100 επιπρόσθετους συνολικά- έχει αναλάβει μια ειδικά εκπαιδευμένη ομάδα τεχνικών. Τόσο το νέο Mondeo Vignale, όσο και το αντίστοιχο S-Max, αλλά και οι υπόλοιπες Vignale εκδόσεις, που θα ακολουθήσουν, θα παράγονται στο Vignale Center της κατασκευαστικής μονάδας της εταιρείας στη Βαλένθια.

Η οπτική διαφοροποίηση του Vignale από το «συμβατικό» Mondeo επιτυγχάνεται με μια σειρά από λεπτομέρειες, μεταξύ αυτών η μάσκα με εξαγωνικά μοτίβα σε σκούρο ματ μεταλλικό φινίρισμα με αλουμινένιο πλαίσιο, high-gloss αεραγωγοί με επιχρωμιωμένα φιλέτα, διπλές, επιχρωμιωμένες απολήξεις εξαγωγής με αλουμινένιο πλαίσιο και ματ διακοσμητικά, λεπτομέρειες χρωμίου στις πόρτες, high-gloss φινίρισμα στην κολόνα του παρμπρίζ και τις βάσεις εξωτερικών καθρεπτών και στις κεντρικές και πίσω κολόνες παραθύρων και 18άρες ή 19άρες ζάντες αλουμινίου Vignale σε αποκλειστική απόχρωση Vignale Nocciola. Η μεταλλική βαφή είναι στάνταρ, ενώ μεταξύ των αποχρώσεων περιλαμβάνονται οι Vignale Black, Vignale Silver και η premium βαφή τεσσάρων στρωμάτων Vignale White. Όλα τα μοντέλα φέρουν το λογότυπο Vignale, τα δικαιώματα χρήσης του οποίου κατέχει η Ford και το οποίο παραπέμπει στο σχεδιαστή Alfredo Vignale, έναν από τους πρώτους οραματιστές της εξατομικευμένης αυτοκίνησης και πρώην συνεργάτη του Sergio Pininfarina.

Για ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα θορύβου στο εσωτερικό φροντίζουν ηχομονωτικά υαλοπετάσματα σε όλα τα παράθυρα και επιπρόσθετη ηχομόνωση σε καίρια σημεία, τα οποία έρχονται να προστεθούν στους εκμηδενισμούς κραδασμούς, τριγμούς και θορύβους που εξασφαλίζει η ιδιαίτερα παραγωγική διαδικασία. Το κερασάκι βάζει το σύστημα Active Noise Cancellation, ο οποίο διαβάζει τους εξωτερικούς ήχους που διεισδύουν στην καμπίνα και παράγει αντι-ήχους, ακυρώνοντάς τους. Ακόμη και σε δρόμους με τραχιά άσφαλτο, το Mondeo Vignale κυλάει ηδονικά σαν πάνω σε μαγικό χαλί, προφυλάσσοντας τους επιβάτες του από τους εξωτερικούς θορύβους και ενισχύοντας την τάση για απολαυστικές ακροάσεις ή ευχάριστες συζητήτες. Προσεκτικά επιλεγμένα, επεξεργασμένα, ραμμένα και «παλαιωμένα» ώστε να παραμείνουν αναλλοίωτα στο χρόνο, δέρματα υψηλής ποιότητας διαμορφώνουν τις επιφάνειες των καθισμάτων, του ταμπλό, της κεντρικής κονσόλας, του υποβραχιόνιου και τα πάνω μέρους των θυρών. Ο αντίστοιχος εξοπλισμός περιλαμβάνει όλα τα διαθέσιμα συστήματα άνεσης και ασφάλειας, ενώ στο τεχνολογικό υπόβαθρο των εκδόσεων συγκαταλέγονται η προηγμένη, μεταβαλλόμενης γεωμετρίας, integral link πίσω ανάρτηση, τετρακίνηση, ο Biturbo 2.0 TDCi και υβριδικό σύστημα κίνησης. Πιο συγκεκριμένα το Ford Vignale Mondeo προσφέρεται αποκλειστικά με ισχυρούς κινητήρες, όπως ο βενζινοκινητήρας 2.0 EcoBoost, ο TDCi diesel, και ο υβριδικός βενζινο-ηλεκτρικός κινητήρας 187 PS της Ford. Ο 2.0 EcoBoost προσφέρεται με 203 PS και 240 PS και εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Ο 2.0 TDCi 180 PS συνδυάζεται με εξάρι μηχανικό κιβώτιο και PowerShift αυτόματο.

Το Mondeo Vignale διατίθεται ήδη σε ειδικά διαμορφωμένες εκθέσεις, από ειδικά εκπαιδευμένους πωλητές, οι οποίοι είναι σε θέση να εξασφαλίσουν μια αντίστοιχα ποιοτική εμπειρία κατά την επιλογή του αυτοκινήτου. Οι επιλογές αυτές περιλαμβάνουν σεντάν και wagon εκδόσεις.

Όπως είναι αναμενόμενο μία τέτοια προϊοντική απόπειρα έχει και το ανάλογο τίμημα σε επίπεδο τελικής τιμής. Αναλυτικά οι τιμές των εκδόσεων Vignale του Ford Mondeo διαμορφώνονται ως εξής:

Mondeo Vignale 4D 2.0 TDCi 180PS: 41.405€
Mondeo Vignale 4D 2.0 EcoBoost Α6 240PS: 43.720€
Mondeo Vignale 4D 2.0 Hybrid CVT 177PS: 45.120€
Mondeo Vignale 4D 2.0 TDCi MPS6 204PS: 45.240€
Mondeo Vignale 4D 2.0 TDCi MPS6 AWD 180PS: 45.865€
Mondeo Vignale Wagon 2.0 EcoBoost A6 240PS: 45.350€
Mondeo Vignale Wagon 2.0 TDCi M6 180PS: 43.035€
Mondeo Vignale Wagon 2.0 TDCi MPS6 AWD 180PS: 47.495€
Mondeo Vignale Wagon 2.0 TDCi 180PS MPS6 180PS: 46.870€

Σχετικά με τον δημιουργό

Άρης Κόκκας / Δημοσιογράφος του ειδικού τύπου του αυτοκινήτου