Dr Plus - Diatrofi

Διαιτοζώδια

Τεύχος 48. ΖΩΔΙΟΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Κριός (23 Μαρτίου- 20 Απριλίου)

Εύχομαι το νέο έτος να μην είσαι τόσο ξεροκέφαλος και να δώσεις την ευκαιρία σε κάποιον με γνώσεις να σε κατευθύνει εκεί που πρέπει. Αν κοιτάξεις στο καθρέφτη…η αλήθεια είναι ότι οι τόσες δίαιτες του ποδαριού που έχεις κάνει…πήγαν στράφι.

Ταύρος (21 Απριλίου- 20 Μαΐου)

Καταπίνεις τη πίκρα σου μαζί με ένα ζεστό ρόφημα σοκολάτας…και όχι μόνο. Καλύτερα να πας να μιλήσεις με κάποιον για τα προβλήματα που σε απασχολούν, παρά να φουσκώνεις τον εαυτό σου με την τρόμπα της…συναισθηματικής υπερφαγίας.

Δίδυμος (21 Μαΐου- 21 Ιουνίου)

Ο τρόπος που σκέφτεσαι δεν αρμόζει με τις κατευθυντήριες οδηγίες ενός επιστήμονα…Δυστυχώς παρασύρεσαι από την κάθε… «τσαρλατανιά» που βγαίνει στη φόρα, νομίζοντας ότι ανακαλύφθηκε επιτέλους ο… μαγικός τρόπος! Καλά…κόλπο είναι!

Καρκίνος (22 Ιουνίου- 22 Ιουλίου)

Η καλοπέραση μεταφράζεται σε καταβρόχθιση λιχουδιών όλων των μορφών… τι να σε κάνω που δεν μπορείς να αντισταθείς; Πρέπει να μπεις στη διαδικασία επαναπροσδιορισμού των….γλυκαντικών αξιών!

Λέων (23 Ιουλίου-23 Αυγούστου)

Ελπίζω με το νέο έτος να δώσεις μια ευκαιρία στον εαυτό σου να ασχοληθεί πραγματικά με τον εαυτό του. Αν δεν δώσεις χρόνο σε μια προσπάθεια και περιμένεις να γίνει κάτι μέσα σε μια βδομάδα μόνο…σου συνιστώ να πας σε ένα χασάπη, που ξέρει από λίπη!

Παρθένος (24 Αυγούστου – 22 Σεπτεμβρίου)

Κάποτε έλεγες ότι θα αλλάξεις τις συνήθειες σου προς το καλύτερο. Από αυτό το κάποτε πέρασαν πολλά χρόνια και ήρθα εγώ τώρα να σου θυμίσω ότι…ο δρόμος του αύριο οδηγεί στο ποτέ. Ανέλαβε δράση άμεσα!

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου-22 Οκτωβρίου)

Ξυπνάς κάθε πρωί και απλά φεύγεις από το σπίτι χωρίς να έχεις προγραμματίσει τι θα φας όλη μέρα; Ζητάς βοήθεια από διαιτολόγο, γιατί θεωρείς ότι θα σε βάλει σε τάξη; Ναι δεν αντιλέγω…αλλά μην νομίζεις ότι θα σου μαγειρεύει κιόλας.

Σκορπιός (23 Οκτωβρίου-22 Νοεμβρίου)

Πότε θα καταλάβεις επιτέλους ότι σημασία δεν έχει τι τρως μόνο το μεσημέρι, αλλά καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Κάθε φορά που μασουλάς κάτι, καταναλώνεις θερμίδες…εκτός και αν είσαι από αυτούς που μασουλάνε τα…νύχια τους!

Τοξότης (23 Νοεμβρίου-21 Δεκεμβρίου)

Πρέπει να σταματήσεις επιτέλους να τρέχεις στο φαύλο κύκλο του… θέλω να προσέξω τον εαυτό μου, αλλά δεν έχω χρόνο, δεν έχω χρόνο ….δεν έχω χρόνο. Μιας και άλλαξε ο χρόνος…άλλαξε και εσύ και σταμάτα να γκρινιάζεις για κάτι τόσο εύκολο!

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου- 19 Ιανουαρίου)

Ο νέος χρόνος σου δίνει την ευκαιρία επαναπροσδιορισμού των …διατροφικών σου αξιών και βλέπω να σκέφτεσαι να το ρίξεις στην ποιότητα. Αν και εφόσον δώσεις βάση και στη ποσότητα…το αποτέλεσμα θα είναι κοντά.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου -19 Φεβρουαρίου)

Μην σε ξαναδώ να γκρινιάζεις για ψύλλου πήδημα. Δεν γίνονται όλα τη στιγμή που τα θέλουμε, οπότε πάρτο χαμπάρι και βάλε ένα χρονοδιάγραμμα, αλλά με ρεαλιστικούς στόχους…! Μόνο με επιμονή και υπομονή θα πετύχεις!

Ιχθύες (20 Φεβρουαρίου- 20 Μαρτίου)

Παρασύρεσαι τώρα τελευταία από τις κακές παρέες… είσαι λιγάκι ευάλωτος, αλλά φάση είναι θα σου περάσει. Προγραμμάτισε αυτά που θέλεις να κάνεις, όπως να κάτσεις να μαγειρέψεις επιτέλους κάτι υγιεινό για τον εαυτό σου… και βήμα βήμα θα φτάσεις το στόχο.

Σχετικά με τον δημιουργό

Diatrofi.gr | Διαχειριστής

Από τη συντακτική ομάδα της επιστημονικής ομάδας Διατροφή. Σύντομα θα συμπληρωθούν τα συνολικά στοιχεία του δημιουργού.