Dr Plus - Diatrofi

Επικαιρότητα

Τεύχος 25. Εργοστάσιο Οινόφυτων & παραγωγή ελληνικού καφέ ΛΟΥΜΙΔΗΣ ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ: Safety First!

Και ενώ περίμενα ότι το πρώτο πράγμα που θα άκουγα μπαίνοντας στο εργοστάσιο θα αφορούσε στον καφέ, οι οικοδεσπότες μας φρόντισαν να μας μιλήσουν για την ασφάλεια.

Οι υπεύθυνοι δεν φροντίζουν μόνο για την ασφάλεια των προϊόντων που παράγονται εκεί αλλά και για την σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων και των επισκεπτών. Όλα ήταν μελετημένα: μπάρες και ειδικοί διάδρομοι για τους πεζούς στον περιβάλλοντα χώρο, διάδρομοι με ειδική σήμανση εσωτερικά του εργοστασίου, κουπαστές με ειδική σήμανση «Κράτα με!» σε όλες τις σκάλες, στολές, καπελάκια και αντιολισθητικά παπούτσια για όσους εισέρχονται στο εσωτερικό και φυσικά, πουθενά μα πουθενά στην γραμμή παραγωγής του ελληνικού καφέ, δεν χρειαζόταν να επέμβει ανθρώπινο χέρι.

Από το 1974 λειτουργεί στα Οινόφυτα αυτό το υπερσύγχρονο εργοστάσιο, εξειδικευμένο στην παραγωγή καφέ. Αξιοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας η Nestlé Ελλάς Α.Ε. διασφαλίζει την ποιότητα του προϊόντος σε κάθε παραγωγικό στάδιο ξεχωριστά, με στόχο ένα τελικό αποτέλεσμα που καλύπτει απόλυτα τις απαιτήσεις των καταναλωτών και ανάγκες της ελληνικής αγοράς σε ελληνικό καφέ.

Η ευωδιά του ελληνικού καφέ στο χώρο του εργοστασίου είναι κάτι το μοναδικό. Πραγματικά δεν μπορεί κανείς να φανταστεί όταν βλέπει αυτούς τους πράσινους κόκκους καφέ στα σιλό, ότι είναι οι ίδιοι που δίνουν αυτό το γευστικό τελικό προϊόν.

Συνοπτικά, το εργοστάσιο παραλαμβάνει ωμό καφέ από εγκεκριμένους προμηθευτές, ο οποίος στη συνέχεια καβουρδίζεται και αλέθεται ώστε να πάρει τη μορφή πούδρας, η οποία είναι γνώριμη σε εμάς σαν ελληνικός καφές. Ανάλογα με την ποικιλία του καφέ που χρησιμοποιείται, το τελικό προϊόν εμφανίζει διαφορετικές οργανοληπτικές ιδιότητες και πωλείται σε 5 διαφορετικές συσκευασίες, οι οποίες απεικονίζουν και 5 διαφορετικά χαρμάνια: Ο αυθεντικός «Παραδοσιακός», η έντονη προσωπικότητα του ελληνικού «Λουμίδης Σκούρος», ο εκλεπτυσμένος «Λουμίδης Αρχοντικός», ο ιδανικός για διπλό ελληνικό «Κουπάτος» και ο «Λουμίδης χωρίς καφεΐνη», χωρίς χρονικές δεσμεύσεις. Σημαντικό είναι επίσης να αναφερθεί ότι υπάρχει εξειδικευμένο τμήμα γευστικής δοκιμής, το οποίο λειτουργεί επί 24ωρού βάσης.

Και αν φυσικά κάποιος έχει ευαισθησία στην καφεΐνη αλλά θέλει να απολαύσει την γεύση και το άρωμα του καφέ, ο ελληνικός καφές Λουμίδης Παπαγάλος διατίθεται και χωρίς καφεΐνη. Η αφαίρεση καφεΐνης από το ρόφημα, γίνεται με 100% φυσικό τρόπο! Συγκεκριμένα η αποκαφεϊνοποίηση, γίνεται μόνο με νερό στο αρχικό στάδιο της παραγωγής του καφέ. Οι πράσινοι κόκκοι του καφέ διυλίζονται με νερό, η καφεΐνη κατακρατείται σε ειδικά φίλτρα και στη συνέχεια ακολουθείται ο ίδιος τρόπος παραγωγής καφέ με αυτόν του ελληνικού.

  • Σήμερα που οι ρυθμοί μας είναι ιδιαίτερα έντονοι, έχουμε ανάγκη από τόνωση και ενίσχυση της αντοχής μας. Ο ελληνικός καφές μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στη συμπλήρωση των αντιοξειδωτικών αναγκών μας, καθώς σε ένα μικρό φλιτζανάκι ελληνικού των 50ml χωρούν 150mg αντιοξειδωτικών ουσιών. Τα αντιοξειδωτικά του ελληνικού καφέ ανήκουν στην ομάδα των πολυφαινολών, ουσίες τις οποίες βρίσκουμε επίσης στο κόκκινο κρασί και το ελαιόλαδο.
  • Ο ελληνικός καφές περιέχει επίσης καφεΐνη, αποτελώντας έτσι πολύτιμο σύμμαχο για τον σύγχρονο άνθρωπο. Ένα φλιτζανάκι ελληνικού καφέ μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο για την καλύτερη πνευματική και σωματική μας απόδοση.
  • O Ελληνικός καφές μπορεί άνετα να ενταχθεί σε μια ισορροπημένη διατροφή και μάλιστα να αποτελέσει σύμμαχο ακόμα και στη προσπάθειά μας να χάσουμε βάρος. Αφού δεν έχει θερμίδες και μπορεί να καταναλωθεί χωρίς τύψει κάθε στιγμή τη ημέρας.

Η ιστορία του ελληνικού καφέ είναι γεμάτη εικόνες και μυρωδιές τόσο αυθεντικές όσο και η ίδια η φύση. Ας κάνουμε λοιπόν την καθημερινότητά μας περισσότερη ευχάριστη παρέα με ένα φλιτζάνι ελληνικό καφέ.

epik25 1