Dr Plus - Diatrofi

Μαγειρική Πίτες

Εύκολη σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο

Σίγουρα είναι μια από τις αγαπημένες πίτες όλων μας μιας και έχουμε μεγαλώσει με αυτές τις γεύσεις από τις γιαγιάδες και τις μαμάδες μας. Εδώ σας την παρουσιάζω σε μια εύκολη εκδοχή, γρήγορη χωρίς φύλλο που είναι και πιο εύκολη στη μάσηση για τα παιδιά, πιο θρεπτική και σίγουρα απόλυτα ασφαλής για πολλούς από εμάς που μας ενοχλεί κατά την πέψη και μας δημιουργεί εντερικές ενοχλήσεις.

Υλικά για τη γέμιση

  • 450 γρ φρέσκο σπανάκι πλυμένο και στραγγισμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 κολοκυθάκια μετρίου μεγέθους ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. κατσικίσιο τυρί τύπου φέτα, χοντροκομμένο με το χέρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Υλικά για το χυλό

  • 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
  • 3 αυγά
  • 180 γρ. νερό
  • 25 γρ. Ελαιόλαδο
  • 175 γρ. αλεύρι βρώμης ολικής άλεσης
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Σε μια λεκάνη ανακατεύω τα υλικά για το χυλό και αφήνω στην άκρη.
  2. Σε άλλη λεκάνη τοποθετώ όλα τα υλικά της γέμισης και προσθέτω μια πρέζα αλάτι και πιπέρι.
  3. Σε ένα ταψι 35Χ 25cm στρώνω λαδόκολλα και λαδώνω ελαφρά την επιφάνεια. Ρίχνω το μισό μίγμα του χυλού, απλώνω όλη τη γέμιση και καλύπτω με τον υπόλοιπο χυλό. Δεν καλύπτεται έτσι όλη η επιφάνεια της γέμισης. Αν προτιμώ ανακατεύω σέ μία λεκάνη τον χυλό με τη γέμιση και ρίχνω όλο το μίγμα στο ταψί .
  4. Πασπαλίζω με σουσάμι και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα για περίπου 40 λεπτά στους 170 βαθμούς.

**Αν θέλω να γίνει πιο παχιά χρησιμοποιώ μικρότερο μέγεθος ταψιού.

Καλή επιτυχία!

Σχετικά με τον δημιουργό

Χριστίνα Φώτη Food Blogger