Dr Plus - Diatrofi

Γλυκά Μαγειρική

Το παγωτό της χαλάρωσης by Mamangelic.com!

Writen by Γεωργία Ειρήνη Γκανασούλη (ala Mamangelic )

Διατροφολόγος-Διαιτολόγος – See more at: http://www.mamangelic.com/blog/gr


 (άνευ γλουτένης ,άνευ ζάχαρης και γίνεται και άνευ γαλακτοκομικών)

Ναι, τώρα πρέπει να γράψω γι’ αυτό το παγωτό κάτι…

Τι όμως;
Δε ξέρω τι να πρωτογράψω…
Για την απίστευτη γεύση; την υπέροχη υφή; για το ότι λιώνει στο στόμα αφήνοντας μια μοναδική αίσθηση δροσιάς και ιδανικής γλύκας;
Σκεφτείτε τώρα…
Παγωτό βανίλια μαζί με καραμέλα γάλακτος και κάσιους τριμμένα (του πάει τρελλάαααααα), θυμίζει καταπληκτικά το γνωστό παγωτό του σούπερ μάρκετ που χαλαρώνει (ξέρετε, μη μπαίνω σε λεπτομέρειες) με τα πεκάν και την καραμέλα, μόνο που το δικό μου  είναι παντελώς υγιεινό και χωρίς περίεργα συστατικά που μπερδεύεις τη γλώσσα σου κάνοντας την 53943 κόμπους μέχρι να τα διαβάσεις (γιατί το να τα καταλάβεις τι είναι αυτά τα συστατικά το θεωρώ απίθανο!)!
Και μη ξεχνάτε, είναι σπιτικό γιατί είναι με αγνά υλικά κυρίως φρέσκα!
Ακόμα να σας πείσω να το φτιάξετε;
Ε, δε μπορεί, μόλις δείτε τις φωτογραφίες του θα σας πείσω!!

 


Υλικά (είναι η βασική συνταγή παγωτού βανίλιας)

  • 300 γρ. γάλα φρέσκο (ή γάλα καρύδας/ αμυγδάλου/ φουντουκιού σε περίπτωση αποχής/ αλλεργίας. Γάλα καρύδας μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας, δείτε εδώ τη συνταγή)
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος (προτιμώ ιδανικά φρέσκια, αν κάνετε αποχή ή σε περίπτωση αλλεργίας χρησιμοποιήστε κρέμα καρύδας)
  • 110 γρ. μέλι
  • 4 κρόκοι αυγών
  • εκχύλισμα βανίλιας ή σποράκια
  • 1 φύλλο ζελατίνης ή άγαρ (προαιρετικά, εγώ τη χρησιμοποιώ)
  • μια τσιμπιά αλάτι καραμέλα γάλακτος (δείτε πώς θα την φτιάξετε εδώ)
  • τριμμένους ξηρούς καρπούς (πάνε ιδανικά τα κάσιους και τα αμύγδαλα!)

 

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία βάζουμε να ζεσταθεί το γάλα, η κρέμα γάλακτος, το μέλι ,η βανίλια, το αλάτι και οι κρόκοι ανακατεύοντας με το σύρμα συνέχεια και ασταμάτητα. Μόλις ξεκινήσει το μείγμα μας να βγάζει καπνό σβήνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγο ακόμα. Βάζουμε τη ζελατίνη μας να μουλιάσει (εφόσον βάλουμε) και μόλις μουλιάσει την προσθέτουμε και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα μας και κατόπιν το βάζουμε για λίγες ώρες στο ψυγείο για να σφίξει κάπως (το αφήνω μια νύχτα συνήθως). Μόλις κρυώσει είτε το βάζουμε στην παγωτομηχανή μας (και μετά κατάψυξη) είτε το βάζουμε απευθείας κατάψυξη χτυπώντας το με το μίξερ κάθε 2 ώρες για να μη κάνει κρυστάλλους. Φυσικά αν το βάλετε σε φορμάκια σιλικόνης τίποτα απ’ αυτά δε χρειάζεται (για να μη μου λέτε ότι δεν έχετε χρόνο!), απλά ξεφορμάρετε και τρώτε! Αυτή είναι η βασική συνταγή με την οποία μπορείτε να παίξετε σε γεύσεις. Στις συγκεκριμένες φωτογραφίες το σέρβιρα με γενναία δόση καραμέλας γάλακτος και ξηρούς καρπούς και ο άντρας μου νόμιζε ότι τρώει γνωστό παγωτό που όλοι έχετε φάει! Καλή επιτυχία!

http://www.mamangelic.com/blog/gr/categories/birthday-recipes/ice-cream-sugar-free

Σχετικά με τον δημιουργό

Diatrofi.gr | Διαχειριστής

Από τη συντακτική ομάδα της επιστημονικής ομάδας Διατροφή. Σύντομα θα συμπληρωθούν τα συνολικά στοιχεία του δημιουργού.