Dr Plus - Diatrofi

Μαγειρική

Τεύχος 17. Τορτελίνια τυριού με ανάμεικτα λαχανικά

Ένα εύκολο και γρήγορο πιάτο που αγαπούν πολύ οι μικροί μας φίλοι και όχι μόνο!… Εγώ το κάνω όταν τα λαχανικά στο ψυγείο μου, δεν είναι αρκετά, έτσι ώστε να κάνω ένα λαδερό και λυπάμαι να πετάξω την ποσότητα που έμεινε!.. Στην ίδια συνταγή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και έτοιμα ανάμεικτα λαχανικά, αντί να κόβετε σε κύβους το καρότο, ή την πιπεριά!.. Μάλιστα σε αυτά, υπάρχει και καλαμπόκι, που ίσως το έκανε και πολύ ενδιαφέρον!… Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν συνοδευτικό με ψάρι ή κρέας, σαν σαλάτα ή να γίνει το κυρίως γεύμα, προσθέτοντας λίγο τυρί.

Υλικά:

  • 1 πακέτο τορτελίνια
  • 15-20 φασολάκια κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 5-8 κ.σ αρακάς
  • 2-3 καρότα σε κύβους
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα που βράζει το νερό, ρίξτε τα λαχανικά και αφήστε να καλοβράσουν.

Σε άλλη κατσαρόλα, βράστε τα τορτελίνια. Μόλις τα τορτελίνια βράσουν, αφήστε τα και αναμένετε να φτιάξετε τη σάλτσα λαχανικών.

Όταν και τα λαχανικά βράσουν, στραγγίξετε τα και ρίξτε τους το ελαιόλαδο που θέλετε.(Για 1 μερίδα, προτείνονται 2κ.σ. ελαιόλαδο).ρίξτε τη σάλτσα πάνω στα τορτελίνια ανακατέψτε ελαφρά, έτσι ώστε να μην χαλάσουν το σχήμα τους και απολαύστε το πιάτο σας!