Dr Plus - Diatrofi

Μαγειρική

Τεύχος 17. Κρασί για τορτελίνια με τυρί και λαχανικά

Με αυτό το δροσερό και ελαφρύ γεύμα συνδυάζεται έξοχα ένα ποτήρι Pinot Grigio. Ευχάριστο, με φρέσκα αρώματα κίτρινων φρούτων και όμορφη οξύτητα θα συνοδεύσει εύκολα την ελαφριά γεύση της σαλάτας ζυμαρικών. Μια εξίσου καλή επιλογή αποτελεί και το χρυσόξανθο Ασύρτικο Αθήρι, Κτήμα Σιγάλας με αρώματα εσπεριδοειδών, το οποίο διαθέτει κατάλληλη οξύτητα και στην περίπτωση που το πιάτο μας συνοδεύει κάποιο ψάρι.

 

Ασύρτικο αθήρι:

Οίνος Λευκός ξηρός

  • Ονομασία Προέλευσης: «Σαντορίνη» Aνωτέρας Ποιότητας
  • Αναλογία ποικιλίας: Aσύρτικο 75%, Αθήρι 25%
  • Αλκοολικός τίτλος 13% vol,
  • Οξύτητα: 6,3-7 gr/lt.

Οργανοληπτικά στοιχεία: Χρώμα χρυσόξανθο, φωτεινό, με αρώματα ώριμων εσπεριδοειδών. Με δροσερή οξύτητα και ευχάριστη επίγευση.

Pinot Grigio:

  • Οίνος Λευκός ξηρός
  • Αλκοολικός τίτλος: 13%

Οργανοληπτικά στοιχεία: φρέσκα αρώματα λουλουδιών και κίτρινων φρούτων και όμορφη οξύτητα, λιπαρό στόμα της ποικιλίας.