Dr Plus - Diatrofi

Μαγειρική

Τεύχος 18. Εύκολη πίτα με ελι ές & τυρί

Μια απλή και εύκολη πίτα που μπορεί να αποτελέσει το φαγητό του παιδιού στο σχολείο ή ακόμα και η εύκολη λύση για ένα γρήγορο βραδινό. Φαγητό σε μία ώρα (και πολύ λέμε).

Υλικά

  • 300γρ. αλεύρι
  • λίγο αλάτι- λίγη ρίγανη
  • 1 ξερή μαγιά
  • 2 ποτήρια νερό (όχι κρύο.. αλλά ούτε και ζεστό)
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε μικρά κομματάκια
  • 1 πράσινη πιπεριά σε μικρά κομματάκια
  • ½ φλιτζάνι πράσινες ελιές σε ροδέλες
  • 1 φρέσκια τομάτα σε κυβάκια
  • 200γρ. τυρί φέτα τριμμένη
  • 100γρ.σκληρό κασέρι τριμμένο
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ανακατεύω καλά το αλεύρι-το νερό, τη μαγιά και το αλάτι… Γίνεται ένας απαλός χυλός. Βουτυρώνω ή λαδώνω πολύ καλά μια φόρμα του κέικ ή ένα ταψί.

Μέσα στο χυλό αυτό, βάζω όλα τα υπόλοιπα υλικά μου… Ψήνω για 10 λεπτά στους 180, βγάζω το μίγμα, το σκεπάζω με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνω ξανά άλλα 10-15 λεπτά!…

Έτοιμο!….. καλημέρα.