Dr Plus - Diatrofi

Μαγειρική

Τεύχος 24. Πορτοκαλόπιτα

Ποιος μπορεί να αντισταθεί; Κανείς. Ούτε καν εμείς οι διαιτολόγοι. Να το κλασικό γλυκό που δύσκολα κάποιος μπορεί να αντισταθεί και να συγκρατηθεί! Κυρίες και κύριοι, η πορτοκαλόπιτα.

 

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1 ποτήρι σπορέλαιο
  • 4 αβγά
  • 350 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 βανίλιες
  • 1 μπείκιν
  • ξύσμα πορτοκαλιού

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ: 2 ποτήρια μαύρη ζάχαρη,1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι και 2 ποτήρια νερό

Εκτέλεση

Αφήνουμε το φύλλο κρούστας περίπου 3 ώρες στον αέρα να ξεραθεί καλά και το τρίβουμε σε κομματάκια

Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά καλά, βάζουμε το τρίμα σε ένα ταψί και πάνω του ρίχνουμε το μίγμα που ανακατέψαμε…

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.

Όταν βγάλουμε την πορτοκαλόπιτα από το φούρνο, ετοιμάζουμε το σιρόπι…

Βράζουμε το νερό-ζάχαρη-χυμό…Και περιχύνουμε με αυτό το σιρόπι την πορτοκαλόπιτα. Θα πρέπει το σιρόπι, αλλά και η πορτοκαλόπιττα να είναι χλιαρά!…Μη βιάζεστε, γιατί θα αποκτήσουν κακή όψη!

Σχετικά με τον δημιουργό

Βασιλική Παπαδοπούλου / Διαιτολόγος - Διατροφ...