Dr Plus - Diatrofi

Μαγειρική

Τεύχος 35. Μοσχαρίσια με Τζίντζερ & Καβουρδισμένο Σουσάμι

Για πολλούς το ψήσιμο της μπριζόλας είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό μαγείρεμα. Θέλει μαεστρία, ικανότητα και τέχνη. Ο κάθε “ψήστης” που σέβεται τον εαυτό του, έχει κάποια καλά φυλαγμένα μυστικά σχετικά με το ψήσιμό της. Μυστικά που σύμφωνα με αυτόν κάνουν τη γεύση του κρέατος μοναδική. Να κάποιος όμως που τα μοιράζεται μαζί μας.

Υλικά

  • 3 κουταλιές της σούπας φυτικό έλαιο
  • 2 κουταλιές τριμμένο φρέσκο ginger
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 1-1/2 κουταλάκια μαύρο πιπέρι
  • 2 μπριζόλες T bone, κάθε μια περίπου 1-1/4 κιλού (αφαιρούμε το λίπος)

Σάλτσα

  • 3 κουταλιές της σούπας σουσάμι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι τριμμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

  1. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το λάδι, το τζίντζερ, το αλάτι και το πιπέρι. Αλείψτε με το μίγμα τις μπριζόλες και από τις δυο πλευρές και αφήστε τις σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 15 με 30 λεπτά πριν το ψήσιμο.
  2. Προετοιμάστε την ψησταριά για άμεσο μαγείρεμα σε υψηλή θερμοκρασία.
  3. Ζεστάνετε μία κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέστε τα συστατικά για την σάλτσα. Μαγειρέψτε μέχρι να σχηματιστεί ένα βαθύ χρυσό καφετί χρώμα 5-10 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα με ένα ξύλινο κουτάλι. Απλώστε ομοιόμορφα την σάλτσα μεταξύ 4 μπολ.
  4. Ψήστε τις μπριζόλες σε άμεση υψηλή θερμότητα όσο το δυνατόν περισσότερο μέχρι να ψηθεί στο επιθυμητό στάδιο σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, 6-8 λεπτά για μεσαίο ψήσιμο, γυρνώντας 1 ή 2 φορές (αν υπάρξουν εξάρσεις μετακινήστε τις μπριζόλες προσωρινά πάνω από έμμεση θερμότητα).

Σερβίρετε ζεστό με την σάλτσα.
Οι καλεσμένοι σας μπορούν να βουτάνε κάθε φορά μια άκρη από την μπριζόλα στην σάλτσα.