Dr Plus - Diatrofi

Μαγειρική

Τεύχος 36. Γιορτινά σοκολατάκια

Η σοκολάτα, είναι η αγαπημένη των Χριστουγέννων. Αυτή η γλυκιά απόλαυση, μπορεί να δώσει στον οργανισμό μας και πολύ πολύ ενέργεια. Για να ισοφαρίσουμε τις θερμίδες με τα θρεπτικά συστατικά λοιπόν, πρόσθεσα μέλι ταχίνι και καρύδια που περιέχουν πλήθος βιταμινών, μετάλλων και ανόργανων συστατικών). Απολαύστε ένα μικρό κομματάκι και γεμίστε εκτός από την απόλαυση, και με όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά!…. Και μιας που από τα Χριστούγεννα προηγείται η νηστεία, σημειώστε ότι αυτό το κέρασμα είναι κατάλληλο και για όσους νηστεύουν!

Συστατικά

  • 300 γραμμ. σοκολάτα υγείας
  • 200 γραμμ. ταχίνι
  • 100 γραμμ. μέλι
  • 100 γραμμ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • λίγες σταγόνες βανίλιας ή 1-2 δόσεις βανίλιας

Οδηγίες

  1. Σε μπέν μαρί, λιώνω την σοκολάτα μου.
  2. Μέσα σε αυτή ανακατεύω το ταχίνι, προσθέτω το μέλι, έπειτα το καρύδι και τέλος τη βανίλια.
  3. Για να δώσετε γιορτινό σχήμα, μπορείτε να βάλετε τη λιωμένη σοκολάτα σε παγοθήκες σιλικόνης με Χριστουγεννιάτικα σχήματα. Αφήστε στο ψυγείο για 1 ώρα, πασπαλίστε με άχνη ή κακάο και σερβίρετε!

Σχετικά με τον δημιουργό

Βασιλική Παπαδοπούλου / Διαιτολόγος - Διατροφ...