Dr Plus - Diatrofi

Μαγειρική

Τεύχος 38. Κόκκινη κρέμα

Ίσως είναι μακριά η εποχή που στην γιορτή των ερωτευμένων ανταλλάσσαμε λούτρινα αρκουδάκια, κάρτες με κόκκινες καρδούλες και σοκολατάκια σε σχήμα καρδιάς, αλλά μήπως τελικά είναι ωραίο να ψάξουμε μια αφορμή να βρεθούμε πιο κοντά με τον αγαπημένο-η μας; Το παρακάτω γλύκισμα μπορεί να αποτελέσει μια γλυκιά νότα σε μια όχι και τόσο συνηθισμένη βραδιά.

Υλικά για 2 μερίδες

  • 125 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 125 ml χυμό βύσσινο
  • 1κ.σουπας μαύρη ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σουπας κορνφλάουρ
  • Λίγα κόκκινα φρούτα για το γαρνίρισμα
  • Σιρόπι σοκολάτας

Ρίχνετε σε κατσαρολάκι τα ¾ των χυμών μαζί με τη ζάχαρη και τα βάζετε στη φωτιά. Βάζετε στον υπόλοιπο χυμό το κορν φλάουρ και ανακατεύετε καλά. Όταν ο χυμός ζεσταθεί καλά, (πριν πάρει βράση ), ρίχνετε τον υπόλοιπο χυμό ανακατεύοντας συνεχώς. Αποσύρετε από τη φωτιά όταν δέσει η κρέμα. Αδειάζετε την κρέμα σε ποτήρια σαμπάνιας και περιμένετε να κρυώσει. Στη συνέχεια γαρνίρετε με τα κόκκινα φρούτα και σιρόπι σοκολάτας.

Καλή απόλαυση!