Dr Plus - Diatrofi

Μαγειρική

Τεύχος 46. Μεσογειακή πίτσα

Μια άλλη μορφή πίτας, σαν αυτές που έχουμε στην παραδοσιακή μας διατροφή, είναι και η πίτσα. Να μια συνταγή που μπορεί να αποτελέσει μια καλή λύση για κάθε οικογένεια.

 

Υλικά για ένα μεγάλο ταψί κουζίνας

Ζύμη πίτσας:

  • 1 κούπα γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • ½ ποτήρι κρασιού λάδι
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • ½ κιλό αλεύρι ολικής
  • 1 κ. γ αλάτι

Κάλυψη:

  • 200 γρ τυρί κίτρινο τριμμένο με χαμηλά λιπαρά
  • 200 γρ φέτα ή ανθότυρο
  • 12-15 φέτες γαλοπούλα βραστή ή καπνιστή με χαμηλά λιπαρά
  • Πιπεριές πράσινες κομμένες
  • 4 κ. σ ελιές κομμένες καλαμών
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό
  • 3-4 ώριμες ντομάτες για τη σάλτσα
  • 1 κ. γ ζάχαρη
  • Ρίγανη
  • 2-3 φρέσκα φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε τα υλικά για τη ζύμη πίτσας καλά και την αφήνουμε σκεπασμένη για 2 ώρες περίπου.

Απλώνουμε τη ζύμη είτε με τα χέρια μας είτε με τον πλάστη μέσα στο ταψί κουζίνας το οποίο έχουμε αλείψει με 1 κ. σ λάδι με ένα πινέλο

Για τη σάλτσα: Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τις ντομάτες με το δυόσμο, το κρεμμύδι και τη ζάχαρη και τα ομογενοποιούμε.

Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας στη ζύμη μας και από πάνω βάζουμε το κίτρινο τριμμένο τυρί τις φέτες γαλοπούλας, τις πιπεριές τη φέτα τις ελιές και τέλος τη ρίγανη.

Δεν βάζουμε αλάτι καθώς η φέτα με τις ελιές είναι αρκετά αλμυρά υλικά. Ψήνουμε την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο και ψήστε την πίτσα στο τελευταίο ράφι για 10 με 15 ‘ ανάλογα τον φούρνο.

Σχετικά με τον δημιουργό

Ευαγγελία Μανού / Διαιτολόγος - Διατροφ...