Dr Plus - Diatrofi

e-food άρθρα Δίαιτα

τεύχος 54. Κάνε κάτι και για σένα !

Πρόσχημα για απόδραση..

Μια από τις αγαπημένες απολαύσεις και αποδράσεις ταυτόχρονα από την καθημερινή πιεστική επαγγελματική μου πραγματικότητα (όταν έχω την δυνατότητα να το κάνω) είναι μια βόλτα από το βιβλιοπωλείο ενός καλού φίλου πάντα με ένα καλό πρόσχημα,να βγάλω κάποιες φωτοτυπίες ή να αγοράσω χαρτική ύλη..

Στην πραγματικότητα αυτό που αποζητώ είναι να χαθώ για 5-10 λεπτά ανάμεσα σε διαδρόμους και ράφια με βιβλία, να ξεφυλλίσω κάποια από αυτά και κάποιες φορές να προβώ και στην αγορά ενός από αυτά. Αυτή ακριβώς η διαδικασία ακολουθήθηκε με ευλάβεια και σήμερα το απόγευμα και εν τέλει βρέθηκα μπρος από το ταμείο με ένα νέο βιβλίο στα χέρια.Η νεαρή πωλήτρια (καινούργια στο πόστο της) με υποδέχθηκε με ένα δροσερό χαμόγελο και με ρώτησε :

 • Το τυλίγω,είναι για δώρο ;
 • Όχι ,της απαντώ, είναι για μένα..(ανταποδίδοντας στο χαμόγελό της ένα δικό μου)
 • Ξέρετε,η ευχαρίστηση του να κάνεις ένα δώρο ή να προσφέρεις σου δίνει πάντα μια ξεχωριστή ικανοποίηση και χαρά. Γι’αυτό ρώτησα…
 • Δε διαφωνώ αλλά σκέπτομαι μήπως τελικά αναζητώντας ακριβώς αυτήν την ικανοποίηση καταλήγουμε να χάνουμε τον εαυτό μας ,πότε ήταν η τελευταία φορά που έκανες κάτι για να ευχαριστήσεις πραγματικά τον εαυτό σου δίχως το άγχος για την αποδοχή των φίλων ή των γνωστών σου; Αναλογίζομαι πόσα προβλήματα πηγάζουν από αυτό το αδιάκοπο κυνήγι της ευχαρίστησης… ευχαριστώντας στην πραγματικότητα τους άλλους !

…Η αλήθεια είναι ότι αρχικά η κοπέλα σάστισε και κατόπιν χαμογέλασε..

 • Δεν έχετε και άδικο, τώρα που το σκέφτομαι ξανά από την αρχή.. Λοιπόν, το βιβλίο αυτό το κάνω δώρο στον εαυτό μου..θα σε παρακαλέσω μάλιστα να το τυλίξουμε και σε ένα όμορφο χαρτί και να βάλουμε και ένα όμορφο «φιόγκο» !

Φύλαξε τα ομορφότερα δώρα σου για σένα..

 • Επιτρέποντας στον εαυτό σου να ονειρεύεται, να φτιάχνει πλάνα, να βγάζει πάλι στο τραπέζι χάρτες για προορισμούς που παλαιότερα εγκατέλειψε..
 • Επιδιώκοντας να λες την άποψη σου και τη γνώμη σου (δίχως να προσβάλλεις τον άλλον), ανεξάρτητα από την κριτική που θα δεχθείς..
 • Επιλέγοντας να συναναστρέφεσαι ανθρώπους θετικούς, ανθρώπους που σέβονται την μοναδικότητα του χαρακτήρα σου και σου φέρονται με το σεβασμό που σου αξίζει.
 • Αποβάλλοντας το φόβο της αποτυχίας η οποία τελικά έρχεται και σου δένει τα χέρια, καταδικάζοντας σε, σε μια κατάσταση «μη δράσης». Εάν είχαμε την ευκαιρία μιας δεύτερης ζωής θα ενεργούσαμε σίγουρα με ποιο τέλειες επιλογές… μιας που θα «ξέραμε» ήδη !!
 • Αντιμετωπίζοντας το βιολογικό σου σύστημα με σεβασμό όσον αφορά την τροφή που του προσφέρεις. Έχεις στομάχι και όχι καλάθι αχρήστων!
 • Ξεκινώντας αύριο κιόλας να γυμνάζεσαι με όποιο τρόπο ή μέθοδο σε ευχαριστεί. Με κάθε τρόπο, αρκεί να σηκωθείς από την καρέκλα σου 30΄ την ημέρα, κάθε μέρα εάν αυτό είναι δυνατόν !!
 • Επιτρέποντας στον εαυτό σου να προχωρά σε αλλαγές με το ρυθμό σου γιατί καμιά αλλαγή δεν γίνεται “δεύτερη φύση” σε μια μέρα και επιπλέον κάθε ένας από εμάς θέλει το χρόνο του.
 • Φιλτράροντας κάθε βράδυ αυτά που σου σερβίρουν στην τηλεόραση αλλάζοντας κανάλι ή κλείνοντας την τηλεόραση ή ακόμη καλύτερα μη ανοίγοντας την καν.

Και τέλος, για να στηρίξω και τον «πρόλογο» του μικρού μου άρθρου…

Αγοράζοντας αρκετά συχνά όμορφα βιβλία, απολαμβάνοντας την ανάγνωσή τους και ταξιδεύοντας μαζί τους σε κόσμους αλλιώτικους. Μια συνήθεια τόσο αναγκαία όσο και το να πλένεις τα δόντια σου…σώζεις το μυαλό μου από την «νοητική τερηδόνα» !

Είπε πριν από πολλά χρόνια ο Αμερικανός φιλόσοφος Ralph W. Emerson :

“Το μεγαλύτερο δώρο είναι ένα κομμάτι του εαυτού σου.”

Ξεκίνα λοιπόν σήμερα κιόλας και κάνε πράγματα για σένα !

Σχετικά με τον δημιουργό

Δημήτρης Βουδούρης/ Καθηγητής Φυσικής Αγωγής Sports Science Bsc.- Nutrition/Dietetics HND - Molecular & Applied Physiology MSc

Ο Βουδούρης Δημήτριος ολοκλήρωσε τις σπουδές του το 1996 στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών,αποφοιτώντας με ειδικότητα στην Ειδική Φυσική Αγωγή. Συνέχισε τις σπουδές στην επιστήμη της Διαιτολογίας (Οκτώβριος 2011-Ιούλιος 2013)και από τον Φεβρουάριο του 2014 είναι κάτοχος διπλώματος HND in Dietetics του CAMBRIDGE REGIONAL COLLEGE.

Από το Φεβρουάριο έως το Σεπτέμβριο του 2013 συμμετείχε στο Επιμορφωτικό πρόγραμμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Κλινική Διατροφή.

Τον Απρίλιο του 2014 απέκτησε δίπλωμα Εξειδίκευσης Master Practitioner στις Διατροφικές Διαταραχές και την Παχυσαρκία (Μaster Practitioner Programme in Eating Disorders & Obesity) από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ) το οποίο και πιστοποιειται από το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας (NCFED)

Εντός του 2015 παρακολούθησε το on line εκπαιδευτικό πρόγραμμα του European Institute of Nutritional Medicine και απέκτησε το δίπλωμα της Metabolomic Academy ενώ το καλοκαίρι του 2015 έκανε την πρακτική του στην Μεταβολομική κλινική του Δρ. Τσουκαλά Δημητρίου.

Εντός του 2017 ολοκλήρωσε την εκπαιδευσή του στο Κλινικό Pilates, υπό την καθοδήγηση της PT-MSc κ. Ματσούκη Ελένης στο GPC.

Τον Σεπτέμβρη του 2018 εισήχθη ως μεταπτυχιακός Φοιτητής στην Ιατρική Σχολή Αθηνών στο τμήμα της Μοριακής και Εφαρμοσμένης Φυσιολογίας. Η διπλωματική του εργασία, την άνοιξη του 2020 ήταν σχετική με την επίδραση ενός βραχύχρονου πρωτοκόλλου άσκησης σε ασθενείς με NAFLD.

Τον Οκτώβρη του 2020 αναμένεται, επίσημα, να ξεκινήσει την Διδακτορική διατριβή του στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, σχετική με τα Μεταβολικά νοσήματα.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

2016 -2020: Ιδιοκτήτης της εταιρείας HealthEx η οποία δραστηριοποιείται στο πεδίο των on line υπηρεσιών άσκησης. Προσωπικός γυμναστής σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Ιανουάριος 2005 - 2016: Συνιδιοκτήτης Γυμναστηρίου με τον διακριτικό τίτλο, ‘Golden Gym’, στην περιοχή της Νέας Ιωνίας.

Οκτώβριος 2013-2015:
Καθηγητής Προπονητικής και Αθλητικής Διατροφής, στο Αττικό κολέγιο.

Ιανουάριος 2012 - Σήμερα:
Συνεργάτης αρθογράφος σε ιστοσελίδες, καθώς και δημοσίευση άρθρων, σχετικά με άσκηση και υγεία (iatronet-diatrofi-my diatrofi).

Σεπτέμβριος 2003 – 2004:
Υπεύθυνος Ανάπτυξης Πωλήσεων και Γυμναστής στην εταιρεία, ’Golden Gym’, Γαλατσίου και Κυψέλης.

Δεκέμβριος 2002 – Σεπτέμβριος 2003:
Διευθυντής Ανάπτυξης Πωλήσεων της εταιρείας ‘Lipogen’, στα καταστήματα, Αγ. Αναργύρων – Αμαρουσίου – Τρίπολης – Κορίνθου.

Σεπτέμβριος 2001 – Δεκέμβριος 2002:
Υπεύθυνος Promotion και κατόπιν Διευθυντής Α΄ Πώλησης, της εταιρείας ΠΡΙΝΟΥ, στο κατάστημα Περιστερίου.

1999 - 2001:
Καθηγητής στα Ι.Ε.Κ. ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, Τμήμα Αισθητικής, Καθηγητής Ανατομίας, Φυσιολογίας και Βασικής Γυμναστικής.

1993 - 2001:
Group Fitness Instructor, στα κορυφαία γυμναστήρια της Αθήνας.

Εμφανίσεις σε πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές, με θέματα Group Fitness, σε Mega Channel, Star Channel και σταθερή πρωινή παρουσία στο Tele City.

Περιοδική Ενασχόληση με Personal Training.
Additional Info
Τηλέφωνο: 6937377271
Email: voudoudi@yahoo.gr